I jas ziveam vo ger imav I spontan imav I vo 37 nedela bebceto umre I sega sum pak bremena.mora napred neka bide sto ke bide opusti se toa e nue zenite sve trpime.pozitivnost samo.znam kakvi se doktorite tuka nema tintrenje mbogu ja zamoliv da mi dade progestan I rece nema potreba ali ako sakas zemi e toa tie.lesna bremenost imaj
Ух некој што баш знае како е ....пред да се случи спонтаниот минатиот пат цела недела крварев и умирав од болки секој ден им одев таму не добив никакви лекарства , првиот пат ми рекоа - се е ок незз зошто крвариш, плодот е на место... по неколку дена кога се јавив со огромни болки ми рекоа, ако се случува абортус нема ништо што би направиле. ... мн се некако ладни .... овој пат си платив приватно здравствено осигурување и на приватно ќе одам.... се надевам дека ќе биде се ок .... известувајтр за новости со вашите бебушки , убаво е да се читаат добри вести
Jas pravev zab vo 7mi mesec na kraj so anestezija, ja prasav doktorkata mi rece ehe ako sakas tri anestezii neka ti stavat ne bilo stetno posle 12ta nedela, odnosno posle 3ti mesec
Уф супер . Некој ми има спомнато дека е штетно... значи подобро да почекам после 12та недела. Фала многу Јас веќе ви најавив дека мн ќе досаѓам ))) Работи што не смеат да се јадат или да се одбегнуваат , и работи што добро би му дошле на бебчето ? Секој одговор ми е добредојден со оглед на тоа дека не сум добила некакво "мени" Позз на сите
Нема посебно мени.На секој организам разно му прија или неодговара. Пред се овошје и зеленчук,супи,житарици,месо,цедени сокови. Избегнувај превише мрсно,пржено.Тоа и да не си трудна не чини нели? И избегнувај во поголеми количини магданос(ради контракции) и туна ради присуство на жива.Однесувај се и јади нормално
Da te prasam zosto caj od nane NE?????? Jas dodeka bev bremena posto pijam mnogu caevi i nemase doktor sto ne go prasav koj se caj smeam da go pijam i site ama bas site mi vikaa deka site smeam, sekako uvin, zelen, matocina, zalfija NE
Јас кажувам за чај од нане и цимет, бидејќи нутриционист на тв.кажуваше дека чајот од нане предизвикува спонтан, исто и цимет и од памет се извадив, затоа со години се немам напиено нане Сега кој како сака, ама штом сум слушнала сакав да споделам со вас.
Епа за стомак да кога си преладена,имаш вирус,дијареа но не е добар ни при бременост а уште помалку при доење.Мн го намалува млекото.Со билките бидете претпазливи.Колку е една добра друга е штетна.А не дека баш нане прави спонтан...туку со редовна употреба може матката да контрахира и со тоа плодот да го исфрли.
Jas isto taka bas imam slusnato deka nesto i pravi na matkata i deka predizvikuva kontrakcii, isto kako i ananasot, go omeknuval grloto na matkata... A jas sum ogromen obozavatel na Nane, samo takov si kupuvav sekoja zima po 4,5 paketcinja samo za mene a eve cela bremenost ne sum se napila, si go zamilsuvam vkusot samo haha
Значи овошните чаеви се сосема безбедни во неограничени количини? Матичниот гинеколог ми рече чајот и кафето да ги ограничам на 2 шољи дневно :/ Ама не верувам тоа да се однесува на овошните чаеви. Претходно си пиев многу зелен чај и нане, ама еве сега се преориентирав на овошни. Инаку веќе сум 10недела и 2 дена, мачнините некако се намалуваат и сум среќна за тоа
Pozdrav bremenki! Iako ne pripagam vo vasava grupa,sakam da prasam nesto. Znaci dali e nekakov znak za bremenost. Od koga ja pocuvstvuvav ovulacijata,nekade 13ti den od ciklus(deka bev na folikulometrija i na levata strana imav poveke folikuli),postojano imam nekoe peckanje,tapa bolka na taa strana,a denes mi e veke 20ti den od cilklus. Znaci nemam menstrualna bolka,tuku kako grcevi vo jajnikot,kako da go osekam deka raboti nesto Izvinete sto vaka vi se ufrliv vo temava,no vie ste najupateni,najtaze trudnici,pa ako nekoja imala vakvo cuvstvo da mi kaze. A rano e za test,dobivam na 25dena i uste edna nedela treba da (ne)dobijam. Tnx I uste nesto,dali nekoja zabremenila brzo,a ciklusot i trael 25dena?
Може да е симптом за бременост ама може и да е симптом за менструација. Јас немав такви симптоми кога останав трудна, буквално ништо не осеќав. Немав ни симптоми за менструација, а обично ми отекуваат стомакот и градите исто. Сега се си беше нормално. Ми доцнеше 2 дена и си напраив тест, си покажа 2 црти. Цело време се осеќав како да ќе настинувам, ми течеше нос, ми студеше. Мислев ќе настинувам покрај толку грипосани, ама не било тоа. Ти посакувам да си бремена.
Можно е...јас имав многу јако пецкање и болка во јајниците пред да дознаам дека сум бремена...мислев дека ќе добивам... Дај Боже да си, ќе чекаме да не известиш
Decki nekoj od vas info za bakterija ureaplazma ??? Mi ja Najdoa vo bris megutoa e rezistetna na tie antibiotici sto se dozvoleni za trudnici ??? Kolku e opasna bakterijata ???i za odmivanje so oktanisep lek ??? Nekoj iskustvo so ova