Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Дечки извинете на глупавово прашање да врзам марама со ракија на грло смеам ли?
    Незнам веќе што да направам, јака настинка имам:sweat:

2. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Не зезај, направи и гаргара со ракија. Полошо е тоа што се мачиш, а не знам која доза треба на алкохол за да наштети на плодот... крпа со ракија везе нема.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Хахаххаха претпоставував ама викам ај да прашам и се истакнав:DНе ми се верува ваков таблетоман како мене што прашања поставува :lol::lol: што убаво ќе беше да можев апче да се напијам...уфф

И уште нешто за затнат нос какви мерки превземате

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Krupna morska sol vo zovriena voda i edna do dve kesicki kamilica za inhalacija. Morska sol vo zovriena goda da se izladi za gargara. Soda j sok od limon za gargara. Malku med i propolis kapki za deca bez alkohol za grlo. Pregoren seker so mleko i puter malku za grlo. Herbal bomboni so trevki i lizi si ja da ne se sushi grloto.

Ni apcinja ne mi pomagaat. Bez unekcii nisto ne pravam ama eve sega mora so vakvi domasni lekovi da se odrzuvame i lecime i da ne e urok za sega dobro e . Probaj ;)

5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    3.991
    Офф истото ме снајде од ноќеска, цел ден супер, воопшто не ме болеше грло, освен затнатиот нос и што шмркам по 100 пати на ден и синоќа пред да си легнам почна да ме боли да не можам да голтам, а во меѓувреме прскав прополис без алкохол и оние пастилите од бел слез оти од петокот почна да ме боли грло, ама правам и чај од ѓумбир, мед и лимон и од еднаш што се напив ми помина грлото и еве синоќа кога почна да ме болии да не можам да голтам аууу страшноо :( па станував и правев гаргара од морска сол и сода, на секој саат па сум заспала и сабајле во 7 станувам за да спремам дете за школо и пак уште еднаш наоравив гаргара и мислам малку ме опушти, не е како што беше.
    Планирам цел ден на саат, два да гаргарам па белки ќе помине скроз, не можам се измачив и минатиот месец истото ми се деси, цели 2 недели ме држеше, што ли не пробав и не минеше луѓе абе и глас ми се фати, не можев ни да зборувам, страшноо.. освен гаргарата со сол не ми текна ич да правам тоа тогаш може ќе се спасев, ама затоа сега тоа ќе правам и белки ќе ми помине.
    Се мислев до болница да идам денес да ме види општ доктор, шо знам, тука прават стреп тест за стрептокока за 5 мин.резултат дава ама не верувам да имам бактетија, вирусно е сигурно оти Т немам, малаксана не сум, само болки те во грло и нос што ми тече. Истите вака симптоми и минатиот месец кога ми веа, среќа се погоди да сум во Скопје тогаш на гости и направив одма брисеви кои покажаа чисти, ни од нос ни од грло немаше бактерија. Сигурно и сега е така, вируси се еден тон зар не е еден, аман веќе, аман.
    Ајде со помин нека ни е, да мине се што дојде, ќе се лечиме на природен начин.

А заборавив да кажам, вчера земав од аптека еден спреј за нос на природна база, 100% природен пишува, на база на билки е, прскам во нос ама многу пече едвај издржувам, а многу бил ефикасен го фалат тука во Гр жени трудни што го користеле... IMG-b3cea1ba2f3ca17581082ecde6f5a7cb-V.jpg

6. Ressana

Ressana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    308
    Ви благодарам женски за Вашата подршка, а тука сум да ги утешам и другите девојки кои се или би се нашле во иста состојба. Да пријавам дека вчера бев на контрола и изгледа покасно сум зачнало, имаше ембрион, видовме срценце на ехо но на жал не слушнавме затоа што добиле нов апарат (во Ремедика) и докторот се уште не знаеше како да раководи со него :) . Како и да е, бидете позитивни, трпеливи и не им се предавајте на негативните емоции. Кога можев јас природно да забременам на 45 години, што да кажам за вас кои сте по 20-30 па и 40 години :) . Ви посакувам на сите лесна и убава бременост...

На Bella_Stella, tina2018, Софијана и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    4.277
    Zdravo,
    Jas sum vo epten rana bremenost - vcera potvrdivme preku test od krv, a za 2 nedeli sum na prvo eho - da ja vidime malata crna tockicka :)
    Dobiv ogromna poddrska vo forumot za ivf, a gledam deka i tuka ima odlicna komunikacija i spodeluvanje.
    Edvaj go cekam periodot koj sledi :)
    So lesno na site

На tina2018, Софијана, Brpbrp и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Баш се израдував. Имај лесна бременост

На baby fight и Ressana им се допаѓа ова.
  9. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Со лесно!:f:

На baby fight и Ressana им се допаѓа ова.
  10. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Јас кринон до 6та нрдрла и ми го исклучи , а пролутекс 9та недела

11. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    4.277
    Zdravo devojki, da ve prasam za racunanjeto na nedeli - jas posleden ciklus dobiv na 30.12.
    Na 13.01 mi bese transfer, a na 27.01 preku krv potvrdivme bremenost (spored vrednosta na beta sum vtora nedela). Sledna kontrola mi e na 10.02.
    Ako racunam spored ciklus, sega sum 4ta nedela?
    Ili doktorot sprema vrednost na beta (ili nesto drugo) ke odredi koja nedela sum?

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Според последна менструација се пресметува, а на прв преглед според мерки ќе ти каже докторот.
    Има на нет калкулатори, мене ми покажа дека си 4+2 (4 недели и 2 дена).

На Martka и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  13. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    4.277
    Ti blagodaram mnogu :)

14. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.378
    Едно прашање до оние што стават утрогестан или кринон гел.
    Дали стававте на денот кога одевте за микробиолошки брисеви?
    И дали може во ист ден да се направи и скрининг и микробиолошки брисеви?
    Прашувам зошто сакам да ги правам во Систина, па да не патувам два пати.

15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ако ставаш утрогестан нема да ставиш сабајлето,а ако ставаш кринон навечер нема да ставиш. Прво микробиолошки па скрининг,така сум правела јас т.е така ми закажувал докторот во еден ден

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.378
    Ти благодарам мила.
    Утрогестанот значи сабајлето да го испијам, наместо да го ставам вагинално.
    Ме израдува што и двете работи можам во ист ден да ги завршам.

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не ставив сабајлето, после земањето брисеви докторот ми стави Утрогестан, си носев со мене.
    Едно по друго може да ти направат, само можеби треба да им кажеш кога ќе закажуваш дека и двете работи сакаш, да не треба два термини да ти закажат.

18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Да ,испиј го...од кој град си? Во Систина ќе водиш бременост? И баш пиши кога ќе ти закажат...т.е која недела

19. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    5.378
    Веке имам закажано скрининг кај др. Гордана Петровска. 12+1 ке бидам тогаш.
    Сакам и бременост таа да ми води.
    Закажав еден термин, па ке видам како ке биде, дали ке може и брисеви да ми земе.

На Anetaoh и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Ќе може вајда. Јас денес во Ремедика и скрининг и микробиолошки наеднаш со тоа имало гратис уринокултура или па спаѓало цената со микробиолошки појма неам хаха