Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Дечки извинете на глупавово прашање да врзам марама со ракија на грло смеам ли?
    Незнам веќе што да направам, јака настинка имам:sweat:

2. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Не зезај, направи и гаргара со ракија. Полошо е тоа што се мачиш, а не знам која доза треба на алкохол за да наштети на плодот... крпа со ракија везе нема.

monka_bonbonka likes this.
  3. monka_bonbonka

Хахаххаха претпоставував ама викам ај да прашам и се истакнав:DНе ми се верува ваков таблетоман како мене што прашања поставува :lol::lol: што убаво ќе беше да можев апче да се напијам...уфф

И уште нешто за затнат нос какви мерки превземате

lemon8ejt likes this.
  4. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Krupna morska sol vo zovriena voda i edna do dve kesicki kamilica za inhalacija. Morska sol vo zovriena goda da se izladi za gargara. Soda j sok od limon za gargara. Malku med i propolis kapki za deca bez alkohol za grlo. Pregoren seker so mleko i puter malku za grlo. Herbal bomboni so trevki i lizi si ja da ne se sushi grloto.

Ni apcinja ne mi pomagaat. Bez unekcii nisto ne pravam ama eve sega mora so vakvi domasni lekovi da se odrzuvame i lecime i da ne e urok za sega dobro e . Probaj ;)

5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Офф истото ме снајде од ноќеска, цел ден супер, воопшто не ме болеше грло, освен затнатиот нос и што шмркам по 100 пати на ден и синоќа пред да си легнам почна да ме боли да не можам да голтам, а во меѓувреме прскав прополис без алкохол и оние пастилите од бел слез оти од петокот почна да ме боли грло, ама правам и чај од ѓумбир, мед и лимон и од еднаш што се напив ми помина грлото и еве синоќа кога почна да ме болии да не можам да голтам аууу страшноо :( па станував и правев гаргара од морска сол и сода, на секој саат па сум заспала и сабајле во 7 станувам за да спремам дете за школо и пак уште еднаш наоравив гаргара и мислам малку ме опушти, не е како што беше.
    Планирам цел ден на саат, два да гаргарам па белки ќе помине скроз, не можам се измачив и минатиот месец истото ми се деси, цели 2 недели ме држеше, што ли не пробав и не минеше луѓе абе и глас ми се фати, не можев ни да зборувам, страшноо.. освен гаргарата со сол не ми текна ич да правам тоа тогаш може ќе се спасев, ама затоа сега тоа ќе правам и белки ќе ми помине.
    Се мислев до болница да идам денес да ме види општ доктор, шо знам, тука прават стреп тест за стрептокока за 5 мин.резултат дава ама не верувам да имам бактетија, вирусно е сигурно оти Т немам, малаксана не сум, само болки те во грло и нос што ми тече. Истите вака симптоми и минатиот месец кога ми веа, среќа се погоди да сум во Скопје тогаш на гости и направив одма брисеви кои покажаа чисти, ни од нос ни од грло немаше бактерија. Сигурно и сега е така, вируси се еден тон зар не е еден, аман веќе, аман.
    Ајде со помин нека ни е, да мине се што дојде, ќе се лечиме на природен начин.

А заборавив да кажам, вчера земав од аптека еден спреј за нос на природна база, 100% природен пишува, на база на билки е, прскам во нос ама многу пече едвај издржувам, а многу бил ефикасен го фалат тука во Гр жени трудни што го користеле... IMG-b3cea1ba2f3ca17581082ecde6f5a7cb-V.jpg

6. Ressana

Ressana Истакнат член

Ви благодарам женски за Вашата подршка, а тука сум да ги утешам и другите девојки кои се или би се нашле во иста состојба. Да пријавам дека вчера бев на контрола и изгледа покасно сум зачнало, имаше ембрион, видовме срценце на ехо но на жал не слушнавме затоа што добиле нов апарат (во Ремедика) и докторот се уште не знаеше како да раководи со него :) . Како и да е, бидете позитивни, трпеливи и не им се предавајте на негативните емоции. Кога можев јас природно да забременам на 45 години, што да кажам за вас кои сте по 20-30 па и 40 години :) . Ви посакувам на сите лесна и убава бременост...

7. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Zdravo,
    Jas sum vo epten rana bremenost - vcera potvrdivme preku test od krv, a za 2 nedeli sum na prvo eho - da ja vidime malata crna tockicka :)
    Dobiv ogromna poddrska vo forumot za ivf, a gledam deka i tuka ima odlicna komunikacija i spodeluvanje.
    Edvaj go cekam periodot koj sledi :)
    So lesno na site

8. Среќичка

Среќичка Популарен член

Баш се израдував. Имај лесна бременост

baby fight and Ressana like this.
  9. monka_bonbonka

Со лесно!:f:

baby fight and Ressana like this.
  10. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Јас кринон до 6та нрдрла и ми го исклучи , а пролутекс 9та недела

11. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Zdravo devojki, da ve prasam za racunanjeto na nedeli - jas posleden ciklus dobiv na 30.12.
    Na 13.01 mi bese transfer, a na 27.01 preku krv potvrdivme bremenost (spored vrednosta na beta sum vtora nedela). Sledna kontrola mi e na 10.02.
    Ako racunam spored ciklus, sega sum 4ta nedela?
    Ili doktorot sprema vrednost na beta (ili nesto drugo) ke odredi koja nedela sum?

12. 0ли

0ли Форумски идол

Според последна менструација се пресметува, а на прв преглед според мерки ќе ти каже докторот.
    Има на нет калкулатори, мене ми покажа дека си 4+2 (4 недели и 2 дена).

Martka and Izzy_0504 like this.
  13. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Ti blagodaram mnogu :)

14. eta

eta Популарен член

Едно прашање до оние што стават утрогестан или кринон гел.
    Дали стававте на денот кога одевте за микробиолошки брисеви?
    И дали може во ист ден да се направи и скрининг и микробиолошки брисеви?
    Прашувам зошто сакам да ги правам во Систина, па да не патувам два пати.

15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Ако ставаш утрогестан нема да ставиш сабајлето,а ако ставаш кринон навечер нема да ставиш. Прво микробиолошки па скрининг,така сум правела јас т.е така ми закажувал докторот во еден ден

eta likes this.
  16. eta

eta Популарен член

Ти благодарам мила.
    Утрогестанот значи сабајлето да го испијам, наместо да го ставам вагинално.
    Ме израдува што и двете работи можам во ист ден да ги завршам.

Anetaoh likes this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Не ставив сабајлето, после земањето брисеви докторот ми стави Утрогестан, си носев со мене.
    Едно по друго може да ти направат, само можеби треба да им кажеш кога ќе закажуваш дека и двете работи сакаш, да не треба два термини да ти закажат.

eta likes this.
  18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Да ,испиј го...од кој град си? Во Систина ќе водиш бременост? И баш пиши кога ќе ти закажат...т.е која недела

eta likes this.
  19. eta

eta Популарен член

Веке имам закажано скрининг кај др. Гордана Петровска. 12+1 ке бидам тогаш.
    Сакам и бременост таа да ми води.
    Закажав еден термин, па ке видам како ке биде, дали ке може и брисеви да ми земе.

Anetaoh and Sexybaby86 like this.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Ќе може вајда. Јас денес во Ремедика и скрининг и микробиолошки наеднаш со тоа имало гратис уринокултура или па спаѓало цената со микробиолошки појма неам хаха

eta likes this.