Некоја искуство со стрептокока? 12+2, денес ми стигнаа рез од уринокултура и имам бактерија. Пишав на докторката, дур чекам одговор се јадосувам...
Која стрептокока ја имаш? Стрептокока агалактае ? Јас долго време ја лечев пред бременоста, ја имав во брис од вагина. Сега треба да правам микробиолошки брисеви, па многу ми е страв да не ми се појави повторно. Пиши што ке ти каже докторот.
Девојки ви благодарам на советите што ми ги дадовте . Ми се симна товарот од душата, бев кај Павлина Коруноска на преглед и го слушнав срценцето на бебето
Знаете ли дали може додека сум на боледување од комисија дали имам право да го сменам матичниот гинеколог и каква е процедурата?По што од друга гинеколошка ординација ми рекоа дека не можело но не беа сигурни.Кога ги прашав зошто да не може ми дадоа одговор не знаеле после од кај нив како одело, дали си продолжувам со комисија или треба се наново процедура од почеток.Ако има некој искуство нека ми каже ? Благодарам
@Taptapy Zemi si boleduvanje za januari, a posle smeni i noviot maticen ke te prakja na k9misija ke mu go dades i poslednoto resenie...
Можеш зашто да не. Одиш кај новиот гинеколог, кажуваш матичен и те превзема во систем. За боледувањето не би требало да има врска. Мислењето што го носиме од мат.гинеколог е поврзано со мислењето од специјалистот, така да следното специјалистичко мислење ќе си го однесеш кај новиот матичен и готово. На ист начин си продолжуваш.
Fala vi i na dvete i mene ne mi bese logicki da ne moze ama koga prasav zosto da nemoze mi dadoa odgovor ne konkreten najverojatno ne bea zapoznaeni kako bi odela procedurata pa za da me otkacat nemoze i gotovo. Uste ednas blagodaram.
Zdravo, Ve molam za info sto moze da pijam za jaka glavobolka? Obicno kafetin pijam, no mislam deka sega ne smeam?
Не ни помислувај Мери притисок може ти е низок, пиј течности во големи количини (вода), кока кола напиј се, кафе ... Ако веќе се неиздржливи консултирај се со доктор
Девојки како сте? Мачнините ви поминаа ли? Јас сум возбудена уште неколку дена и преминувам во второ тромесечие, со Господ напред само, многу сум возбудена ко да ми е прв пат.
Со влез во 14та сме во втор така? Иначе јас немам мачнини, ама глава кога ќе ме фати по една недела ме боли
Мачнините поминаа, па ред беше веќе да поминат Исто возбудена ко да ми е прв пат, првата бременост пред 9 години па некако ко се да ми е ново сега. Во понеделник сум на скрининг и приска па да помине и тоа мислам малку ке ми биде полесно потоа. Денес сум 13 недела и 1 ден дали веќе треба да почнам со фемибион 2?
Мене на скрининг ми рече докторот да земам фемибион 2 , ама јас имам уште кец дома, да го допијам таман ми доаѓа па ќе купам двојка. Ќе ти каже гинеколог мила. Со лесно на скрининг и пиши како си поминала. @monka_bonbonka и мене кога ќе ме акне главоболка мислам ќе прснам,ама и апетитот ми е намален деновиве. Битно уште кашлам, само неинтензивно ко претходно. А кога не можам да ја издржам главоболката пијам парацетамол. :/