Вие две ептен ситно броите, отиде прво тромесечие. Да се јават и другиве мешиња, не само лајкови да стегаат и да се кријат. Да не земам со ред да тагирам
Хахахха јас 13+4 денес, во четврток влагам на голема врата во второ Уште не сум освестена дека сум трудна, оп 14та недела....стварно лета време @0ли
Ти си меѓу џуниорките значи Ајде со убаво ќе оди сè и сите работи што си доаѓаат со ред. Значи @monka_bonbonka, @LadyC и @Среќичка со ист термин На кратко ќе се сретнеме во Второ тромесечие И ти си при крај на прво, еве каде е 14-та недела
Јас денес 7+6 сум. Имам уште многу до второ тромесечие. Денес сме на контрола, да видиме што ќе каже др. Мачнините ми поодминаа, па со тоа и страв ми се јавува. Луда глава
Господ да не чува сите. Јас на скринингот кога бев чекав да ми кажат дека имам пак хематом. Кога ми кажаа дека е се супер ми падна камен од срце. Со Константин баш тој период прокрварев околу 13та недела и психата ме утепа... Ама ова бебе е греотка, толку гмечено и тормозено од зачнување е што да кажам. Со второ кога си човече не можеш да одмараш ко со прво. Битно е сите само да сме супер. Бебушките ни се најбитни. @monka_bonbonka на последниот преглед и мене ми рекоа дека у четврток влагам во нова недела. Јас на првиот преглед разбрав во петок. Ич не знам, а и не е ни битно, слушајте ме у јули ќе ме породат. Нема да биде август зашто ќе сум царски. Така некако претчуствувам.
Ех, многу. Така ти изгледа, ќе поминат многу брзо. Мачнините пак може да се вратат, не им се знае тоа. Да не се плашиш, нормално е и да ги снемува.
@Среќичка е ај кажи ми како мислев дека у петок ни е нова недела? Абе шутрак сум еј, сама се изнасмеав.
И моето е гмечено мила. Џабе му зборам на малиот, пак бара да го кренам, да ми седел во скут. И жал ми е да се карам, си бара мајка детето. @0ли знам, ама веднаш си мислам штом ги нема, да не не се развива ко што треба, да не не е во ред. Во последно многу разочарувања имав, и сега се стегам
Те сфаќам. Јас па немав такви симптоми, а ги читав сите дека им се лоши, не им е добро и си велев сигурно нешто не е во ред. И тука мислам дека еднаш пишав. Девојчињата ми објаснија дека можеби ќе се појават подоцна, а можеби и ич нема да имам. И навистина немав ни понатаму, а на преглед кога видов дека со бебето сè е супер, прекинав да се замарам што не ми се лоши и што не повраќам, почнав да се радувам што супер се осеќам. Еве на преглед си, ќе видиш дека сè е во ред и потоа да не се секираш ако немаш мачнини
Го памтам и мојот страв кога ми ги снема мачнините, па кога се вратија... Оф мори мајко @0ли ти кога во трето тромесечие? Мислам дека некои 20 дена сме разлика. Јас сум 26+6, мислам дека од утре ама уште си се движам во овие теми. Ме фаќа трема од трето
Ти си малку пред мене, јас сум 24+0. Точно сме 20 дена разлика Јас па едвај чекам да влезам во трето, иако по малку ме фаќаат мисли како и што ќе биде, но ќе помине и едвај чекам да си го гушнам Се вртам и јас по темиве, драги друшки си имам тука и не ги напуштам
Јас сум 11+2 и колку што знам а и гинекологот што ме води ми рече секоја сабота влегувам во нова недела и од нареднава сабота кога ќе сум 12 + да преминам на фемибион 2 ка. Тоа значи дека влегувам во второ тромесечие ,а како од 14 та недела се влегува во второ ?
И јас сум во клубот.. моментално 8 ма недела , мака мачиме со повраќање овие 3-4 дена по цел ден ,како се справувате вие со тоа?
Јас од денес сум 13 та недела според докторот.Иначе според последна менструација се водам 13+4 али докторот ме води со 4 дена помалку на сликичката од ехо прегледите секогаш стојат два термини еден е 07.08 а другиот 10.08. И јас си одам според докторот.
Симни си ја апликацијата Pregnancy и ќе те известува секогаш кога влегуваш во нова недела или тромесечие. Има и совети за тебе и бебчето.
Јас сум денес 13н и 3д тука сум во екипата на LadyC и другите LadyC и јас ке сум царски на договорено исто во јули ке да е кај ќе раѓаш може ке се сретнеме