На колешка од работа и ја открија во 5 месец од бременост. И рекоа дека не е за заменарување и и препишаа терапија која што ја примаше 1 месец. До сега , 8 месец ја нема.
Ohoo sto terapija primala? Jas 20 apcinja piev, dva pati na den. Znaci terapijata mi traese 10 dena samo i ja izleciv Ureaplazmata...
Toa e problemot sto sega koga ostanav trudna prv pat otidov na ginikolog a imam skoro 25 god moja greska
Епа кога ке одиш нареден пат кај гинекологот консултирај се, бидејки пап тестот е малку покомплициран од брисевите. Така да може да ти направи само брисеви, да си видиш дали си чиста од инфекции за плодот убаво да си се развива. После кога ќе се породиш обавезно да си правиш барем 1 годишно пап тест
Навистина не памтам што апчиња пиеше, ако е битно може да прашам. Да не пишувам две милења едно по друго - во Калина позади зелено пазарче има труднички панталони кои чинат 400 денари. Обични се, црни, прави, броеви од 38 - 48.
Zdravo zenski, jas sum 6 nedela i 3 dena, vcera go slusnavme srcenceto i za sega e se vo red.Vo vrska so pap i mene me interesira koga da go naprvam, prethodno koga sakav da pravam me gledase so spekulum doktorot i rece nema potreba.A mikrobioloskite pred nekolku meseci bea negativni.Ne znam dali e rano i stetno da mi zemaat bris ama pa od druga strana se plasam od nekoja inf.I drugo da prasam jas od koga nauciv deka sum bremena, od strav izbegnuvam odnosi da imame.Dali e bezbedno vo prvite nedeli ?
Dokolku imas normalna bremenost moze da se ima odnosi, nie si imavme od sam pocetok a vo vrska so brisevite ne se stetni moze da si napravis, a pap i nemoras... Inace cim ti bile negativni zasto da pravis? Jas isto koga bev 6ta ned bev na lekar i i kazav deka imam praveno pred 3 meseci i deka bea negativni i ne mi napravi, posle tek vo 12ta nedela na site skoro im zimaat brisevi
Фала ти mariz на одговорот, сега од комп ја разгледав темава гледам дека сте дискутирале за се, се извинувам. Инаку не знам каква бременост имам, имав проблем со пролактинот, 8 месеци пробувавме, го спуштив со достинекс и во меѓувреме сум останала. Денес го проверив на приватно вредноста е 29.7 а за прво тромесечие на бременост пишува од 3-43 нормални вредности. Не е многу висок, но не е ни низок, па ќе го следам, здравје до второ тромесечие.
Ne sekoj ginekolog zabranuva odnosi, no sepak prasaj si go tvojot. Na maz mi na bratuced zena e isto bremena tuka kolku mene i nea i zabranija na pocetokot bidejki go nosela nisko bebeto, posle neznam dali se kaci nagore i dali smeea da imaat Prasaj za sekoj slucaj ti
zenski denes bev na kontrolata sto mi rekoa za eden mesec da odam otidov porano od mesec (ovoj mi e dr profil) imase srceva reakcija 8 nedeli i 3 dena sum bila mi rece i deka se bilo kako sto treba mi kaza doktorkata i sum oslabela 2 kila i pak za eden mesec mi zakaza pregled
Pa obicno ako se e normalno so plodot, doktorite vikaat da si zakazeme za 4 nedeli cim taka ti zakazala ne se sekjiraj...
Ne za zal nema plod ni srceva reakcija mora za dva deba pak nemam nadez pojke se otkazvam zeni nemam nervi poveke da trpam zagubi