Да, за beta HCG нели зборувавме. Ако се зголемува и правилно се дуплира (наредните денови) значи е ок. Ако не, значи нешто не е во ред...
Iva proveri dali nivoto na hcg ke raste duplo na 48-72 casa znaci za dva dena da ti bide duplo od denes. Kaj mene ne se gledase nisto prviot pregled a imav pozitivni testovi i spored mens trebase togas da sum 5 i pol nedeli.Mozno e da sme ostanale podocna od sto mislime, mene mi e neredoven ciklusot.Vo ponedelnikot koga bev na ginekolog spored goleminata bev 7 nedela , a spored posledna mens 8 i 3 dena.Se nadevam i ti pustam sreka se da e vo red! Inaku ne mi zede brisevi ni pap, zdravje, vo 12 nedela mi rece.
Ke mi kazat ultre pisle 12 casot a se cudn kako testovite bea tolku jasni zbunata sum ljuge zdravjo kako so ke bide
Iva78 koja nedela si? Ti kazaa li? Kaj mene koga bev vo 7.5 nedela po posledna m. nemase nisto samo kesa se gledase i dr.mi rece sigurno sum ostanata trudna mn.pokasno i zatoa seuste ne se gleda nisto. mi rece za 10 dena da odam pak i koga otidov posle 10 dena si imase bebce i srceva reakcija i razlikata od exoto i menzisot mi se celi 15 dena. Taka da nemoj da ocajucas, mozebi i ti si ostanala mn.pokasno trudna i zatoa be se gleda seuste. Ti drzam srekja i da se izraduvas vo najbrz mozen rok
Kallias pa 6 nedela veke!! I kesara pokasno pocna da se gleda .neznam ke vidime vo petok pak dali ima ili nema.mnogu se razocarav
Ako si 6ta nedela po posledna menstruacija, moze oploduvanjeto bilo pokasno pa mozno e i da si pomalku od 6 nedeli... Ajde vidi so nivoto na HCG kako kje bide...
Posledna menstruacija imav 11.2 znaci celi sest...neznam kako go gledaat nivoto na hormoni utre ke zznam.nimogas ne sum pravela takvo uspituvanhe
Мила според напишаново ти си полна 7 недела, односно 6+6, од утре почнува 7-0 односно 8 недела. Постојат табели кои кажуваат дали нивото на хормон е соодветно на неделата. Сигурна сум дека утре ќе ти соопштат детален резултат според истите табели. Стискаме палце за убави вести.
http://www.perinatology.com/calculators/Due-Date.htm Ovaa stranicka e dosta dobra za racunanje na nedelite, baska ubavo se opisuva... duri i od koga do koga treba da se slusne srceva reakcija
Мила беше ли на лекар, како помина? Доколку се сеќавам имаше пишано дека си во германија. Чест израз таму е Eckenhocker, односно ембрионот во раната фаза е прилично скриен и тежок за откривање, посебно не со најновите нструменти. Затоа барај си и друго мислење и со позитивни мисли.
@iva78 немој да рачунаш дека си стриктно полни 7 недели. Можеби си имала покасна овулација. И ако било така, тогаш ваквите табели за ниво на HCG по недели воопшто не се веродостојни. Само ќе те збунат дополнително. Како што пишав претходно, а ист случај имала и @kristina.k, за да со сигурност се утврди дали се е ок и дали има бременост, мора барем 2 пати да се испита нивото на HCG т.е. да се види дали се зголемуваат и дали правилно се дуплираат вредностите. Е во случај денешниот резултат на beta HCG да е под минимумот, тогаш нема ни да има потреба од уште еден резултат. Само внимателно постапувај Ива, да се надеваме дека твојот д-р е доволно стручен и внимателен (зошто мојата матична не беше)...