Вo иста ситуациjа бев вo првo трoмесечие, пиев мнoгу цедени сoкoви и премнoгу чаеви еден за друг, лимoн цеди и некoи пастили за лижење.
Феминки бев на преглед сабајлево. Денес влегувам во шеста недела, докторот веќе виде ембрион и рече дека е добро. Ми даде 7 Клексан инекции, денес примав една во рамо и плус Прогестерон Депо. Следен преглед за една недела. Феминки, докторот ми отвори боледување 2 недели. Добро ли постапив? Загрижена сум...
Штом можеш дома да седиш и ти отворил боледување ич да не му се секираш секако првите три месеци треба најмногу пазење така да само одмарај и уживај,ако можеш и плус да земеш уште поубаво за тебе
Zdravo, Denes sum prv den od 10ta nedela. Sabajlevo obilno prokrvariv. Na kontrola bev vednas i vide ogromen hematom. Plodot e vo red, no doktorot e zagrizen poradi goleminata na hematomot i kaza deka ocekuva povtorno krvarenje. Dopolni i deka postelkata e prilicno nisko. Me bocnaa so progesteron depo i mi zakaza kontrola za edna nedela. Nedelava treba apsolutno miruvanje. Ve molam za iskustvo - sto da ocekuvam? Kakva terapija imate primano i dali e mozno celosno gubenje na hematomot ili samo namaluvanje i sledenje na sostojbata? Vi blagodaram
Можеш да прочиташ наназад има доста феминки кои имале хематом па со лежење и одмарање се стабилизирало и цела бременост си ја износеле и си родиле здрави и прави бебиња, што помалку негативни мисли подобро и за тебе. И слушај препораки од доктор станување од кревет само за до вц, ако имаш луѓе околу тебе и за јадење да ти носат да не стануваш уште поубаво сега највеќе ти требаат. Ти дадоа утрогестан или дабростон да пиеш?
Fala ti. Ke vratam nazad i ke procitam. Da, dabroston vekje pijam 3x1 i istoto ke go prodolzam. Aspirin od 100 piev, no mi rece nedelava do slednata kontrola da pauziram. Doma sum periodov na boleduvanje i imam koj da pomaga. Ke miruvam i ke se nadevam na najdobroto. Dobro e sto rano e videno - prethodniot ponedelnik na kontrola nemase nisto.
7ма недела сум,вчера имав бледо кафеав исцедок и денес исто така Докторот вчера ми рече да почнам со дабростон Дали е тоа нормално се исплашив многу
Некогаш не, но најчесто да. И јас имам кафеав исцедок уште од почетокот. Имав хематом. Добив утрогестан и прогестерон депо. На мирување сум, исцедокот се намали, некогаш го имам, некогаш не. Сега сум 9-та недела. За дабростонот доктор ми има кажано дека не е ефикасен како утрогестанот. А што ти рекоа на преглед?
На преглед бев во петокот се беше во ред,а кафеавото ми се појави вчера и само се слушнав со докторот...ама сепак ми е страв
И јас имав кафен исцедок али до лежење и со дабростонот ми се намали...предходните две неуспешни бремености пиев и ставав утрогестан ама не видов фајде многу од него, оваа бременост сум со дабростон и добро се покажа али али треба и мирување повеќе
Редам 10 дена утрогестан, прво почна со кафеав исцедок, сега гледам бледо розе крв зар уште не е саниран хематомот и до кога може да трае ова?
Која недела си? Јас имав неколку дена кафено, потоа 2 дена обилно крварење со свежа крв и коагулуми, потоа повторно кафено, кое до ден денес веќе 3 недели е повремено присутно, па го снемува. Покриена си со терапија, не се грижи. Строго мирував јас, и само позитивни мисли
9 недела ама многу повраќам и се плашам од што се напрегам да не предизвикувам крварење. Што терапија примаш?
До 7 ипол недели прогестерон депо на 3 дена, пролутекс наутро, вит Ц од 1000мг, циклопрогинова 3х1, фемибион1, фраксипарин од 0,4. По 7ипол недели до сега, се е исто освен прогестерон депо.(ми ги прекинаа) Вагинални не примам од сам старт на бременост.
Сите правите брисеви? Ве читам во првото и третото тромесечие ви земаат брисеви, задолжително е претпоставувам. Зошто тогаш овде (Италија) не праваат? Во првата бременост ништо не спомнаа, сега пак исто. Исто и за приска и скрининг, во Мк гледам го правите во еден ден (крвта мора да е земена исти ден кога ќе го правите ехото). Овде земаат крв една недела до 10 дена пред скринингот. Кое е правилно? Два дена сум без кафеаво, се надевам до овде ќе беше. 12та недела терам и со душа чекам да влезам во второто тромесечие, мачнините се неподносливи а и стравот од корона вирус овде е неизбежен.