Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Kallias2

Kallias2 Популарен член

И во Грција не прават брисеви, јас 3 бременост терам и во сите ни еднаш не ми спомнаа за брисеви, ни на почеток ни на крај.

Monella likes this.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

И јас да ги доживеам мачнините. Сабајлево проследени со повраќање на работа:worried: јадев се смирив,но навечер имам и болки во желудник и лошење и гадење и киселини. Ова е ново за мене нешто што го немав искусено , вака нема да можам дома детево да го гледам 7+3 сум .
    Незнам дали да ги земам тие анти манти како се викаа?
    И ке полудам до четврток на преглед:emo:

3. 0ли

0ли Форумски идол

Антиметил :)
    Земи и Б6 пиј, смирува мачнини.

Happyinlove likes this.
  4. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Девојки во која соба закажуваат за прв скрининг во Државна болница да си проверам за термини

5. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Феминки, денес ја направив првата анализа на крвта и некои работи не се баш добри. Имам малку намален број на лимфоцити, а леукоцити нормални. Плус ми најдоа во урина бактерии, леукоцити и плочест епител, плус нитрати што мислам е показател за Е. Коли.
    Хемоглобин ми е 124, а серумско железо 11...И тоа MCV ми е малку намалено.
    Понеделник сум кај докторот на контрола па ќе ги види резултатите.
    А, до тогаш стварно не знам што да правам...
    Сега си мислам кога ги ставам Утрогестан вагиналетите можда во вагиналниот канал да сум пренесла некоја бактерија од урината....

6. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Буквално иста сум и јас веќе цела недела, со утринско повраќање и навечер неподносливи болки во желудникот.
    Вчера бев на преглед и докторката ми ги даде гастро гард за желудник, таблетите се за лижење. И малце ми ги смирија болките навечер што ги имав, но не целосно.

7. Happyinlove

Вчера 3 пати повратив,видов не видов зедов антиметил таблети. Се напив синоќа се сммирив,савајлево повторно почна да ми се гади,да имам јака киселина се напив добив нагон за повраќање но се воздржав. Ке видам дали ке долуваат.
    Многу јака киселина имам,за се имало прв пат...

8. Macika222

Macika222 Истакнат член

Zdravo dali nekoj pravel priska ovaa nedela ili ima informacii kakva e situacijata vo JZU klinika za ginekologija Skopje poradi situacijata so virusot sega sto e a jas treba da pravam priska naredna nedela I ispituvanje na brisevi.pozdravce

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Искуство со плацента превиа во прво тромесечие?
    10+6 денес, спомна докторот дека затоа имам кафеав исцедок, и ништо посебно, ќе се кренела со текот на бременоста.
    Кога почнав да читам дома, малку се исплашив.
    Цервикс 45мм денес, кажа супер било.
    За 2 недели скрининг и приска закажавме.

10. hana@@

hana@@ Истакнат член

devojki vo mn rana brmenost sum .Za dva dena sum na prvo eho.Obicno si imam nrkoi grcevi dole ama traat nekolku sekundi.Deneska imam nekoja tapa bolka ne e jaka kako vlecenje na desnata strana ama si trae.kako celata noga da mj se koci.Ve molam od iskustvo nekoj???

11. Happyinlove

Ке се крене не се секирај, за син ми до 16та недела бев со прогестрон неделно и повторно имав кафено и наеднаш престана некаде 17та недела,се кренала тогаш.
    Не се плаши:hug:.

Јас денес подобра сум немам мачнини,не повратив , немам денес ни антиметил пиено,немаше потреба. Само апетит имам сега:)

Brpbrp, 0ли and Alishan30 like this.
  12. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Седма недела сум, истото и кај мене беше уште од моментот тест кога направив...
    Све ти е тоа нормално, те читав и температура си имала - и тоа е нормално , јас првата недела после тестот имав и треска...Зголемен секрет имам и ден денес, гаќи секој ден лом...
    Уживај, све ова е нормално.

13. Mantub

Mantub Форумски идол

Ехе имаш време, ќе си се намести сама, без грижи :*

Alishan30 likes this.
  14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Девојки, едно прашање. 5та недела сум моментално, наредната недела ми е закажан првиот преглед. Од вчера имам светло кафен густ исцедок, не е многу и не е нон стоп. Прво беше како валкано-жолтеникаво бел, па стана светло кафен. Немам никакви болки, ништо што би укажувало на нешто страшно. Се слушнав со гинекологот, ми рече да чекам сам да се исчисти исцедокот, а да се јавам ако почне да менува боја накај црвено или ако имам болки. Ништо не ми кажа, ни да дојдам да ме види, ниту па ми даде да пијам нешто. Што мислите, да инсистирам да одам на преглед? :^)

water-lily likes this.
  15. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Немој да се грижиш, како што ти рекол Др се додека не видиш свежа црвена крв. Ова што го имаш, ако можеш прочитај наназад, сме го имале повеќето тука.
    Кај некој побрзо, кај мене до 10та недела ме мачеше, но кај сите поминало без компликации.
    Релаксирај се, ќе биде добро и почекај до преглед да чуеш срценце ♡

Lovebug01 likes this.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Ти благодарам на утешните зборови, се надевам дека ќе биде се во ред:hug:.. Иако гледам да не мислам, на секое протекување кога ќе почувствувам трчам во вц, на психа ме мава. Дополнително што не ми даде никаква терапија за тоа. Се молам само да не се закомплицира.Нема да сум 100% мирна додека не слушнам срценце. :inlove:

17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Нема терапија ако е стара крв, или од самото вгнездување на јајце клетката, а кај мене капилари некој ми рече далеку од плодот и баш ми идеше на живци до 10та недела некаде..кога слушнавме срце и кога рече дека деф не може да наштети на плодот толку се опуштив што не се ни сеќавам кога ми престана.
    Сигурно утогестан ќе ти даде, за поддршка е тоа за плодот да се задржи, а после 16та недела здравје, самата постелка произведува па нема потреба од утрогестан.
    Пиши што си направила, нема да се закомплицира, лежи повеќе и избегавај односи.

Lovebug01 likes this.
  18. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Девојки 11та + 2 сум, и веќе три дена имам како болки во горниот дел од стомакот буквално како да ме сече нешто од внатре и тоа трае 10 секунди и после некое време пак. Во меѓувреме на брисеви ми покажа уреоплазма и пијам еритромицин. Некоја со вакви болки во третиот месец?

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Мене ме боли цел стомак грчеви колку сакаш особено ако три дена немам отидено во вц дури и на повраќање ме тера ужасно е...ако имаш проблеми со столицата најверојатно ти е од тоа

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Ќе пишам, секако. Денес немам воопшто исцедок. Ептен малку (неколку флеки, после одење во тоалет) и пак е бледо кафеав, но не е густ. Мислам дури и дека вчера беше потемен. Се надевам ќе си се реши сам од себе.

Инаку денес прв пат имав гадење, вртоглавица, цел ден сум без енергија некако. Нели уште е рано за симптоми? :^)