Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Zdravo. I jas se soocuvam so uzasni macnini i povrakanje. Sedma nedela sum. Ima li efekt od antimetilot? Jas zemam zasega reglan ama se trudam da ne e cesto. Na momenti sum ocajna

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мене ми помигна антиметилот на сабајле и навечер го пиев не делува одма али после неколку дена делува доста добро барем кај мене...секој има различен организам:)

3. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    220
    Devojki nekoja od iskustvo.Hrana sto e zabraneta vo prvo tromesecje,ili sto treba pomalku da se konzumira?Nesto posebno ?

4. @rollercoaster@

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Fala ti. Kje se obidam i jas so antimetil. Strav mi e so reglanot iako preporacano od doktor. A pomaga toj epten

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Мене ми помогна,два дена пиев по 2,денес не се напив добивав нагони. Кога ке се напијам добро ми е

На @rollercoaster@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Баш кога помислив дека го снема исцедокот вчера, така обилно си прокрварев..ни болка ни ништо... Се извадив од памет, право на доктор отидов. А баш и никаква активност немам деновиве, дома сум по цел ден. Крварењето било од матката, има сакус, но плод уште не се гледа (ми кажаа рано било, 5+3). Ме боцнаа прогестерон, терапија за дома утрогестан вагинално навечер и строго мирување. Наредна недела за срцева акција. Не знам што да речам, сега само молитва и одмарање...тоа е:(

7. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Здраво. Дали е нормално толкууу да ми се лоши 6та недела сум бевме да го видиме бебето се изгледа во ред и срценце има ама јас еве денес 4пат како повраќам

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако ти е за утеха јас два пати прокрварев во првите три месеци и тоа кога требаше да добијам,а јас се надевав дека нема локва крв имаше све сум пцуела викав аман наредниот ден кафеаво кога направив тест испадна позитивен си викав нема ништо да испадне но сепак после недела и пол се смири крварењето со дабростон 3х1, нареден месец јас пак свежа крв локва исто како тебе ни болки ни ништо ајде пак во болница среќа испадна све добро али сепак ме боцнаа прогестерон и си се смири се после недела дена лежење две недели станување само до вц дури и јадев во кревет...гледај да лежиш повеќе и нормално ништо ама бувално ништо тешко да не креваш освен чаша вода :):) све ќе си биде во ред само позитивна мисла :*

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Нормално е :) на повеќето им се лоши и гади и повраќаат пробај барај храна некоја што ќе нема да ја повратиш и антиметилот помага против лошење...и јас имав лошење али после одреден период све се среди и антиметилот помогна али приметив дека повраќањето ми беше од магнезиумот па си земав шумливи и така се се стабилизира:):):)

10. @rollercoaster@

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Ох и јас сум станата рано рано заради тоа лошење. Мислам дека се е нормално ама не смееш да дозволиш да дехидрираш. Ако треба и инфузија да примиш за малце да те кренат. Јас каснав пола банана и едно б6 и малце се смирив. После ке го пратам мм да ми купи антиметил. Со лесно!

11. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    И јас исто, таман ќе мислев се смири, еден ден баш протече ама такво ко прљаво. Исто само сакус видоа без плод и ми рекоа за една недела за срцева акција.
    Се чудев како ќе се створи и плод и да почне да чука срценцето за една недела, ама ете така испадна :)
    Знам низ што проаѓаш, ама мисли само на убаво имаш огромна поддршка од сите нас, па пиши за среќните вести!

На Vojdana, Brpbrp и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.221
    Како сте женички во прво тромесечие, направивте ли скриниг?
    Дали закажаните термини ќе си стојат, имате ли некои информации?
    Следната недела имам закажано скрининг и приска, вие приска ќе правите ли, зависи ли тоа од нас или зависи од докторот што ќе каже.
    Да ве поздравам:hai:ич не е активна темата, се надевам дека сте добри сите

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Јас денес бев кај матичната, ме гледаше да ехо, правеше скрининг ми рече дека е во ред и ми закажа приска за 2 недели. Ми кажа дека денес вратиле некои за приска а на некои им провериле. Така да со резерва сум. Сакам да направам уште 1 скрининг на друго место оти сум 11 недела па мислам дека е рано, не се гледаше баш се.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    На приватно нема ли шанса?
    Јас направив и приска и скрининг.
    Овде во Италија ситуацијата е многу полоша ама за трудници не откажуваат прегледи.

Инаку јас од утре влегувам во 14та недела, тоа значи почеток на второ тромесечие?

Мачнини, болка во стомакот уште имам.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Во Скопје на ГАК прават приска? Бев на преглед, докторката ми рече ќе видиме дали ќе се прави, не беше сигурна дали може. Бил некој деновиве?

16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.221
    Јас знаев дека во ист ден е скрининг со крв за приска.
    Приватно ќе правам секако, досега не ми одкажале, затоа ве прашувам, дали си остануваат закажаните термини?
    12+6 ќе бидам јас кога треба ова да испитувам.

@Monella ти од утре си веќе во второ тромесечие, колку убаво:inlove:

На Monella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Ако правиш во Плодност мислам дека нема да има проблем со терминот, но денес читав на нивната фб страна дека само пациентката да влезе без придружба, на врата има средство за дезинфекција на рацете, а цел персонал е заштитен со маски.
    Јави се за секој случај бидејќи си од друг град да не случајно има промени во меѓувреме.
    Леле @Alishan30 го мина скоро прво тромесечие и ти :inlove:

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.221
    Да, таму сум. Изгледа без придружба ќе биде и јас кога ќе одам, минатата недела беше исто со строги мерки.
    Да уште малку и ќе одам во другата групичка, брзо лета времето:inlove:

На Kate Rina 93, 0ли, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Леле никогаш не прашувам трудница вакви прашања, ама ќе дознавате пол или изненадување :inlove:

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.221
    Ако ни каже, ок.ако не ни каже, пак ок.
    Нема да инсистирам.
    Внука ми се криеше до 6от месец многу вешто, никако да дознаеме пол. Што и да е, не ми е битно, само да е се во ред.
    Маж ми вика што и да е, и како бил малиот:D :rofl:

На Monella, Kate Rina 93, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.