Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Добар ден девојки, ви се придружувам и јас ! :)
    Вчера бев на доктор 5+2 дена сум до денес , ми закажа контрола за 10 дена за срцева акција .
    Меѓутоа од вчера навака имам зголемен ваг исцедок, цело време сум со мокри гаѓи, до прееска кога приметив и големи бели/малку зелени парчиња но немаа некој чуден мирис, малку можеби. Незнам дали да закажам од вторник да идам на преглед или да почекам 10 дена до закажаниот :/
    Дали некоја од вас имала вакво нешто ?

На Fatalnata, Vaga90* и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Добре ни дојде :) Зголемениот вагинален исцедок е нормално да го имаш, ако не те чеша и ако не мириса не треба да се грижиш. Мој совет, да почекаш на следна контрола, и да имаш некоја бактерија ако мислиш на тоа, не е сега препорачливо да примаш антибиотици.

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    И јас не сум баш добро со психата :( Како во страв го поминувам секој ден (зад мене имам една ќерка со која бременост долго време имав крварење, и уште една бременост која лошо заврши во 6 ти месец) можеби од се тоа што го имам поминато. Се трудам да сум позитивна но претешко ми е

4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас синоќа во 3 заспав, не знам дали беше поради хормониве или дека премногу се мислев. Сега сам малку подобра само што сум доста нервозна. Не можам да толерирам ништо.
    И сакам Македонија кај мајка ми да одам, ама границите се затворени.;(

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Многу ми р жал вака кога ве читам. Ова треба да ви се најсреќни моменти. Мислете на бебето и малку смирено. Не мислете на коронава избегавајте вести. Гответе средувајте читајте. Нема зошто стрес и паники (fingers):)

На Vaga90*, Brpbrp, Lovebug01 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Добро утро девојки. 4та недела сум и 4 дена според календарот, сеуште не сум била на лекар, земам 50мг еуторикс на своја рака, пошо знам дека треба да се продолжи да се земаат во бременост.
    Од денес осеќам само гадење а повраќање нема. Стомакот не ме боли повеќе како пред добивање и градите исто, само ми се отечени.
    Дали е се во ред?

На @rollercoaster@ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.101
    Се е во ред , честитки и со лесно(fingers).Јас почнав да повраќам од 8ма недела па до 14 та.Ама има трудници што никогаш не поврнале.Болки во стомакот немав.Не му ја мисли уживај и отиди си побрзу на доктор.Да види срцева акција(додуша е рано) и слично за да добиеш најубава слика од една точка што ќе те направи најсреќна на свет:inlove:

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  8. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Вака делува се ок. Земај си фолна и чекај си преглед. Со лесно да си ја износиш бременоста

9. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Да ве прашам нешто. 11 недела сум повраќањето потпрестана скоро и да го нема, сеуште имам мачнини но издржливи имам одбивност кон храна ама пак се снаоѓам да каснам нешто затоа што уште повеќе ми се лоши ако сум гладна. Е сега ме мачи нешто друго воопшто немам енергија буквално ме мрзи да станам да средам низ дома да исчистам некои работи да суредам, дали е тоа нормално? Станав ептен мрзлива жена (facepalm):mm:

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И да не си бремена на ова лежење дома 2 месеци ќе те фати мрза :D

Шала на страна, скроз е нормално. Бебето сега се развива со полна брзина, не е веќе гравче како до пред некоја недела :inlove: Сега ќе те црпи максимално и ти мораш да се пазиш. Издржи уште малку има до второ тромесечие, лежи си и уживај, верувам никој не те тера да работиш по дома, па и да е хаотично, што? Ич да не се замараш, кога ќе можеш тогаш. И јас на рати чистев. Еден ден прашина, утредента перална...
    Близу си до второ тромесечие, тогаш е многу полесно. Искрено, мачнините најтешки ми беа. Со лесно :*

На Elle15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Ако не се лажам и твојата последна менструација беше на 02.02, исто како кај мене...Значи јас и ти сме потполно во ист стадиум со тоа што јас веќе влегов во 12 недела веќе. Можеби должината на циклусот игра улога , мене ми е 25 дена, а и времето кога е зачнато па затоа сум јас некој ден понапред од тебе...
    Истите симптоми ги имам и јас како тебе, немам енергија, поспана сум , ми се лежи по цел ден...Искрено и косата едвај влегувам во купатило да ја измијам...
    До сега ниту едно повраќање немав, ама затоа пак гадење и бел секрет на гаќите колку сакаш...
    Закажа ли скрининг? Јас сум следен понеделник на 27ми април.

На Elle15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Јас вечерва завршив на болница :( 4+3 сум, сеуште не бев појдена кај матичниот чекав да помине некој ден да има што да се види. Крај 18 часот на бришење имав малку крв, не беше ни кафеаво ни црвено нешто измеѓу. Ајде реков ке почекам малку да не избрзувам но веќе крај 20ч имав малку повеќе. Се слушнав со докторот ми рече дојди да те видам, се беше во ред плод си има, на место си е ми рече нема потреба за паника само пушти си ја душата и што е твое ќе си биде. Ме боцнаа прогестерон и плус ми препиша утрогестан 2х1. Се потсмирив малку но сепак стравот е голем ;(

13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    И јас го претрпев буквално истото во 5+3. Не грижи се, ќе пројде. Тогаш се изначитав наназад по форумов и сфатив дека на многу им се има случено.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Дај боже да помине се како што треба. Земаше утрогестан? Вагинално или орално?

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Штом ти кажал доктор дека се е во ред не се секирај јас на почеток секој месец добивав околу датата кога сум имала последен пат, а све беше како што треба така да не се секирај и лежи одмарај максимум

На Vaga90* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Истото го поминав на 5+6. Мисли позитивно, таа е терапијата, само без нервоза и страв, гали меше. Ќе се избори јуначето.
    Многу често слушам за ова, и јас лично го доживеав.(fingers) :hug:

На Thallia, Jana06, Vaga90* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Јас пијам Дабростан 3х1 (уште ги пијам, 9 недела сум), ама верувам дека и Утрогестанот има исто дејсво. Јас уствари 3 дена имав така кафеавкасто и четвртиот ден баш прокрварив темно црвена крв и тогаш отидов на доктор. 3 пати ставав прогестерон депо, а дабростонот го пијам цело време. Крварењето престана веднашз а кафеавиот исцедок продолжи уште 5-6 дена. Баш докторот ми рече дека истата работа ќе ја завршат и дабростанот и утрогестанот. Не се грижи и одмарај, не станувај.

Последна измена: 20 април 2020
  18. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Еве баш сега бев во вц и имав дури и на влошката, ме секира тоа што е баш свежа крв. Абе да не е човек раат. И со првата бременост така прокрварев ама баш многу и лежев цела недела во болница, не се откри од што а ќерка ми се роди здрава права. Незнам ни што да мислам веќе :(

19. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Уфф се надевам дека ќе биде полесно. Јас искрено се уплашив да не ми е крвта слаба пошто не се хранам како треба па затоа немам енергија

20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Цела недела бев и јас со влошка. Се случува, заради хормоните. Ќе се среди, само одмарај и не се грижи:inlove: