Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Јас имав нередовна менстурација па да не игра улога тоа. Закажав за петок јас, уфф колку се плашам од тоа дали ќе биди се во ред

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па и тоа не е исклучено. Имаш посебна тема за крв, прочитај има доста рецепти. Можеш да почнеш превентивно. Како и да е, ќе имаш потреба зашто бебето зема од тебе.

3. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Женски, јас сум 5+5 симтоми освен болни гради и повремено како притискање,грчеви на долна лева страна немам ништо. Нити ми се повраќа,нити имам мачнини. ме загрижува ова болењето на стомак малку, инаку сум за една недела на конторола за срцева акција. Страв ми е во меѓувреме нешто да не се десило. Дали имавте некои симптоми кога почнува срцето да чука? Претпоставувам дека барем тогаш ке ми почнат мачнините :/
    Инаку на 5+1 ми пишува на извештајот видлива е ГС од 4мм .

4. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Дај боже и кај мене да се среди само што немам некако надеж :(
    Денеска баш како да имам добиено но со мнн мнн послаб интензитет, а болки во стомакот немам, кичмата што ме заболува одвреме навреме. Незнам што да мислам, на извештајот од вчера ми пишува 8 мм со жолчна кеса а ваму крварам ко да сум добила. Дури во среда сум кај матичен утре не бил тука. Само господ нека не чува

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    И јас бев со слични симптоми рано ти е за мачнини а можеби и воопшто ќе го немаш...мене ми почнаа кај 8ма недела завршија до кај 10та . Немаш простор за грижа и подобро да си без мачнини не значи дека мора да имаш. Сигурно е се во ред :)

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Луѓе, уште два дена 5та недела. За сега немам никакво крварење, него дали е нормално од време на време да ми пулсира матката? Многу се плашам и се си мислам дека премногу се движам по куќава, иначе работам и се движам нормално, ни премногу ни премалку. Само многу ми е страв од ова пулсирање од време на време...

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Не грижи се, многу е рано, се што ти се случува е нормално. За мачнините, може и воопшто да ги немаш, или да се појават порано или подоцна. Мене ми траеја од некаде 5та до средина на 8 недела.

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Molly.dolly

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Офф , цела сум со прашања, неможам да издржам да слишнам срцева акција, да ти кажам околу мене се издешаваа многу работи на другарки , страв ми е ептен . Јас да можам секој ден би идела на доктор , само да сум на чисто :) хаха фала ти

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас така бев нестрплива, денови броев до следен преглед. И кога дојдоа на ред тие испитувања со нонстоп боцкање ми се смачи, само чекав да влезам во 9ти.

Сега за 1-2 недели ќе слушнеш срценце (не знам како си договорена за преглед), па после до прв скрининг вечност ќе ти биде. Ама кога ќе ја видиш разликата колку порасналооо :inlove: Мене тогаш ме удри во глава дека ќе станам мајка. Ќе видиш носе, ножиња, рачиња :l:

На CareTee, Lovebug01, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Леле се сетив и јас кога бев во исчекување така, на 7+1 слушнавме срце. Пред 1 недела бев на втор преглед, во 9та и веќе имаше мали рачиња ноџиња мрдаше со нив како бубаче :D Сега бројам денови до прв скрининг, треба да е за 2 недели а како цела вечност ми изгледа да има до тогаш. Уште некако не сум свесна што ми се дешава :D

На Alishan30, firequeenn, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    Zdravo devojki i jas da se priklucam vo ovaa tema pa da ve prasam moze e glupavo...jas imam pozitiven test i sum so ivf a so doktorot ne sum se videla...pa me interesira koja nedela sum na 9 mart prv den od posleden ciklus a oploduvanje mi bese na 26 mart....

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    6та недела си. Симни си апликација точно ќе си знаеш и термин ќе ти пресмета.

Честитки и со лесно :P

На Juni1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Molly.dolly

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Јас сум по природа таква незнам како ке издржам. На 27 сум на преглед 6+5 ке бидам тогаш, се надевам ке има срценце :) Уфф, после тоа што се проверува до прв скрининг ? Јас сакам да си однесам уште сега крвна слика и мокрача, и ако успејам уринокултура да направам. Ме секираат микробиолошки брисеви, немам проверено година дена, а пап во декември правев, имав кандида и трихомонас , а да ти кажам право и сега се нешто ми тече , ме чеша, мислам дека има нешто :( а мислам дека тие проверки се невозможни сега :/

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Крв и урина проверувај си секој месец и без да ти каже доктор и носи му ги резултатите да ти ги види. Мери си притисок од време на време, запази си на тежината уште од старт зашто на крај не може баш да се контролира, намали на шеќери уште одма за да ја намалиш шансата за гестациски дијабетес, внимавај на хемоглобинот и железото многу брзо паѓаат (прави си домашни рецепти уште сега превентивно) ... Овие ствари никој не ги кажува на почеток, а после се многу важни.

До прв скрининг не се прави ништо, само одмор повеќе и пазење. Микробиолошките брисеви се задолжителни и се прават или на прв или на втор скрининг кога ќе одиш. Пап тест не се прави во бременост ама консултирај се со лекар за кандидата и трихомонас.

На Broki5, 0ли, Molly.dolly и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Јас сум на прв скрининг на 12 Мај а сега на 30ти Април само ќе го зирнеме како е и тогаш планирам да си направам крв и урина а ако се согласи докторката и брисевите. Па таман во Мај ќе сум комплетна и ќе му се посветиме на малото :D

16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас и ти сме ептен во ист период, прв ден од последен циклус 10.03, исто ифв на 25.03
    Бев на прво ехо, чекам петок за второ ехо се надевам ќе биде се во ред

На tina2018 и Juni1985 им се допаѓа ова.
  17. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    Jas ne sum odela na eho imam zakazno za 28 april....daj boze da bide se vo red.

18. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    84
    Здраво идни мамички. Сакав да прашам дали вашите гинеколози ви спомнале нешто за полот на бебето да може да се одреди од тоа на која страна е поставен ембрионот?! Јас сум 7 недели и 5 дена и поставен е на десен овум..

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Мислиш на Рамзи теоријата? Не мислам дека некој гинеколог прави такви претпоставки. Не се работи за тоа каде е ембрионот, туку дали плацентата е формирана на левата или десната страна во матката и ова е само теорија, не е научно потврдена и е за забава.

20. Buca24

Buca24 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    103
    Zdravo zenskii :) Vcera napraviv test za bremenost, izlegoa II crticki najprekrasni,dolgoocekuvanii
    Verojatno sum 4 nedela i 5dena, bidejki posledna mens.mi bese na 20Mart. Zdravje naredna nedela ke odam na eho, mada i toa e rano ginekologot mi rece za 2 nedeli. Pocnav da pijam femibion 1, folna kiselina i magnezium. Ajde nekoja da spodeli iskustvo, koga se gleda srcevata akcija, polot, koi isoituvanja treba da gi napravam, koga krvna slika, ishrana kakva treba....sve me interesira, mnoguu sakam da bide sve kako sto treba i se molam. Bidejki se trudevme skoro 2 godini za ovie 2 crticki. Koj moze neka spodeli iskustvo, sovet. Pozdrav

На LaTama, Fatalnata, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.