Добро ни дојде Честитки и со лесно да ја износиш бременоста За срцева акција најрано е 6 недела, но може и тогаш да не се слушне, затоа повеќето на прво ехо одат во 7ма недела. До тогаш не мораш да правиш никакви испитувања, ама ако немаш поодамна правено, можеш крвна слика и мокрача да си испиташ. Обично на тој прв преглед во 7 недела даваат упати за испитувања. За исхрана, исто како и до сега, гледај да е здраво, хранливо. Иако прво тромесечие може да се случи да имаш одбивност кон некоја храна, одбегнувај ја. Јади помали оброци повеќе пати во денот, пиј течности и тоа е
Се разбудив и многу ми се гади а не можам да повратам... Сакам да прашам тие што земале еуторикс во бременост, кога повраќавте кога го земавте апчето? Не сакам да го повратам.
Si simnav aplikacija moj kalendar, od deneska pocnuvam 20ta nedela. Taman na polovina sum, ☺️☺️ brzo minuva vremeto, kako vcera da gi vidov dvete crveni linii
Cestitki!! ☺️ Jadi pozdrava hrana salati, pij mnogu voda, prirodni cedeni sokovi, cajce od nane (merudija) ako ti e macnina na zeludnikot, pomalce kafinja max. 2 do 3 ama poretki, ovosje, zelencuk, varen kompir, pecen kompir, riba, pilesko( stek, kopancinja).. e sea dusa si ziv covek, ako si strvna pomalku gleaj svedi na minimum blago, gricki, itn.itn. ja so prvata bremenost, so sin mi na boksot se kaciv so 120 kg. otecena u nozite, katastrofa ziva, ovaa bremenost posle 6 I pol godini ja pocnav so 94kg. pa namaliv na 80, sega u 20ta nedela sum nekade 85kg. Za kiselini zemi si rupurut, arno si gi kurdisala folnata k-na, magneziumot, ja plus si zimav Pre mama Duo. Od 94kg.na 80kg. mi vikaa bebeto zimalo vitamini, hrana od mene, i vezbi pravi si setaj po 2 km.dnevno.. odbegavaj stresni situacii i konflikti. Btw, ti pisuva bremena 25god.zena so vtora bremenost so od poragajot so prvoto bila na jaka terapija, antidepresivi, postporodilna depresija pominav, od 01.2014g. sum na konstantna terapija, so dijagnoza bipolarno rastrojstvo. Pa sega vidi i sama zakluci, koga mozev ja na nepolni 19g. da stanam majka, da gledam kukja, da zavrsam fakultet vonredno so malo bebe, pokasno i dete, da zemam kozmeticko zanaet, da pominam niz razvod, semejno fizicko i psihicko nasilstvo, i na kraj da si se premazam da si go zemam najdobriot maz na svetot, terapijata da ja svedam samo na diazepam od 2mg.po potreba, da pominam 7 teski meseci bez potomok, ostani trudna pa da se puste, itn. MOZEME SITE!! So lesno bremenosta, ja se izvinuvam na dolgiot post, imajte ubav den, samo sakav da gi ohrabram site so mislat deka nema nadez.
Bravoo cuci. I jas sum 24, za nekoj mesec 2t ke polnam. Prva bremennost mi e vaka. I se plasam mnogu sve sto ke bide kako ke bide.pritoa zimam terapija eutirox za tiroidnata. I evbaj cekam.na.pregled da idam da vidam srcence moe ubavo
Честитки мила ,е како вчера да беше а веќе сум 21 недела. Кај мене втората цртичка беше бледа многу и матичната ми рече да направам тест преку крв за посигурно ,прво ехо со срцева реакција имав во 7 ма недела и тогаш ги носев и резултатите од крвната слика ,после почнав на секое одење на гинеколог да правам крвна слика со тоа што одам еднаш месечно ,за пол уште ништо не ми кажале се крие бебчо. Јас секое сабајле повраќав ,така да гледав што прави да ми биде лошо да не јадам ,кафе не можев да пијам до пред една недела и благо не можев да јадам исто толку, пилешко месо не можам да јадам сеуште и гравче исто. Друго како и нормално што си јадеш само појачај на природни витамини. Јас обавезно цело зимо пиев и по еден цеден лимон. Со лесно
Здраво идни мамички Конечно и јас да се приклучам во ова друштво после 15 год конечно сум бремена е сега имам еден куп прашања Бремена сум со ивф трансферот ми беше на 03 април последна менс на 19 март -која недела сум ? Имам скоро секој ден слаби болки во стомакот како за добивање нормално е ? кога бевте на ехо за после ивф јас сум наредната недела ке може ло да се слушне срценце ? И овие дена од крион гелот почнаа повеке да ми излегува на бришење како парчиња бели а денеска и со малку црно ? Би ви била благодарна за одговорр
Во петок влагам во 6 недела со оглед на тоа дека е први мај да идам тогаш или да почекам до 8ми мај?!
Честитки, добро дојде Не би имала одговор на сите прашања, ама за болките што ги имаш да знаеш да не се грижиш, нормални се. За недела од бременост, најдобро симни си апликација на мобилниот, ги има многу. Би требало 6-7 недела да си некаде, веќе можеш и срце да слушнеш. За кринонот исто не би знаела да ти одговорам. Постави го во Труднички муабети прашањево, таа тема е поактивна. Со лесно За преглед ако прашуваш најдобро е после 1 мај да одиш, некаде од средина на 6та недела, зашто претходно може и да не се гледа плодот.
6та недела сум, многу ми се гади многу мачнини имам навечер не можам да спијам, ништо не можам да јадам. Пробувам банани, чипс, супа, чаеви, ама ништо не помага. Кога јадам ќе се смири 10мин и после пак почнува гадење и мачнина цел ден. Не знам што да правам. Емотивно сум стабилна моментално, ама мачнитите ме убиваат.
Нормално јадеш или имаш одбивност? Какви мачнини имаш..повраќаш стануваш од спиење заради повраќање или од што не спиеш? Обично мачнините се одбивност од храна а ако некоја храна ти смета не ја јади.
Јадев до вчера нормално, денес имам одбивност кон мрсна храна не можам ни до кујната да се доближам. Месо немам јадено никако синоќа само пита со сирење. Денес јадев јогурт со леб, друго ништо не можам да јадам, се мрсно ми се гади ми смета. Се будам затоа што ми се лоши имам гадење.
Пробај со полесно мене тоа ми препорачуваа течно пудинг супа ако можеш избегнувај тешко овошје како портокал лимон бар овие неколку дена многу рано ти почнало лошењето обично од 8ма нед се јавува :/ пиј кисела вода спрајт нешто такво друг лек нема и ја трпев од 13та недела станува подобро
Мене лошењето и мачнините ми почнаа кон крај на 5та недела, a ми поминаа пред да влезам во 9та. Сега сум 11та и речиси сум супер, баш имам апетит, само уште имам одбивност кон некои јадења. Многу ми помагаше сабајле на гладно чаша 1/2 цеден лимон со млака вода, па банана, јаболко, или некој благ крекер, или тостирано лепче со путер и јогурт. Тоа ми помагаше, а и од портокал ми беше исто подобро. Преку ден немав мака, навечер кога повторно ќе ми се гадеше земав лижев бонбончиња со ментол, или ќе се напиев една чаша кока кола или кисела вода, да ми ја освежи устата. Кај секого различно се јавуваат и различно траат мачнините, секој има различни аверзии и желби за храна. Треба да си познаете сами што ви годи, а што не. @BabyD0ll
Обиди се залче по залче, голтка по голтка, не цел оброк оддеднаш.Дури и една банана сум јадела цел саат. Пробај варен компир, варен ориз. Знам како ти е...
Девојки повторно ми се појави на бришење мала количина на светло зелен исцедок. Првиот пат беше пред една недела и исто многу малку правев промивки со сода и камилица како што ми рече гинекологот и до следниот ден веќе немав. Сега еве пак, од што може да е? Немам чешање ни печење ни црвенило. Загрижена сум. Вагинално користам утрогестан од тоа да не ми е?
Штом е зелен исцедокот, направи брисеви. Од Утрогестанот не ти е, исцедокот од него е бел. Цела бременост ставам вагинално двапати на ден и не сум имала зелен исцедок.
Задутре ќе правам. На преглед сум. Пред да останам правев почетокот на 2019 брисеви, торч и пап и се беше чисто. @Alishan30