Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. hana@@

hana@@ Истакнат член

Девојки, јас сум точно 11 недела од утре, па ме интересира дали е нормално во овој период баш пецкање доле во матката од време на време?

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Која недела си? Мене такво ми се појави кај 10та веќе во 12та ми исчезна..на брисевите во 12та нрмам ништо и ми кажаа дека е нормална таа појава штом нема чешањр иритација итн.. бар кај мене беше така од камилица си помина

Petrova Ceca likes this.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Да, нормално е. Кај некои повеќе осеќаат, кај други помалку или ич.
    Се додека е издржливо не е страшно

Petrova Ceca likes this.
  4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

10+2 сум. Можда згрешив што прекинав со премивките по 4/5 дена затоа пак се појавило. Еве сега пред саат време убаво се измив и нема ништо ново на бришење.

Petrova Ceca likes this.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Значи како кај мене и тебе ти се појавило. Секако во 12та на брисеви ќе бидеш најсигурна дека не е ништо. Можеш и превентивно да намалиш со благо евентуално кандида да не ти е..кај мене се посомнева гинекологот на кандида ама испадна ништо не е . И самото ми исчезна за 10тина дена. Секон ден со камилицата чим проаѓа е добро :)

Tsukinory likes this.
  6. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Еееее и за благичкото сум си крива. :$ Кандида сум имала и порано само не со таква боја, нели бело само. Во секој случај на преглед ке инсистирам да ги направиме брисевите. Па и да е на 10+4 таман до прв скрининг ќе направиме проверка дали се исчистило што и да е. Ти благодарам на одговорот ме смири малце :hug:

Milkiway and Petrova Ceca like this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Нема на што да и јас многу благо јадам па се потсмирив и изгледа се повлече :$:hug:

Tsukinory likes this.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Подобро ми е од одредена храна, супа, јаболко, банани, фанта, крекери, кисело млеко, ама проблем е што кога ќе јадам ми е подобро пола сат после пак чувствувам гадење. Во куњата не можам ни да влезам толку ми се гади да мислам дека ќе умрам секој момент.
    Еве и вечерва се мислам како ќе ја поминам ноќва. :sweat:

Lovebug01 and Meckicja like this.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Исто ми беше и мене. Што и да јадев, додека го јадев ми беше океј, после пола саат почнуваше да ми се гади. Од тие работи што ги набројав ми беше подолго време подобро. Пиј повеќе течности. Ако ти се гади и од пијалок, пробај помали голтки почесто.

10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Дали нане (пеперминт) чај е во ред да се пие? Сакам да се напијам пред спиење сега да можам да заспијам подобро, ама пишува дека провоцира менструација...

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Јас пијам некогаш од тој на Алкалоид Good Nature чај од нане... не е толку јак и мислам дека нема штета од една шолја

12. naturallmess

naturallmess Популарен член

здраво за сите мали мешиња , го чекав денешниот преглед за да се приклучам во оваа тема , минатата недела хцг 330 , а денес ја видов малата точкичка според апликацијата 6 недели и 2 дена ама јас мислам дека е малку подоцна овулација па се договоривме следна недела за срцева реакција , немам нешто посебни симптоми освен градиве мислам ќе ми експлодираат ❤❤

Slonce91, CareTee, Jana06 and 5 others like this.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Добредојде во групава и ти посакувам лесна бременост до крај:inlove: :hug:симптомите обично околу 8ма недела се појавуваат, а и сите се различно, кај некои поизразени, кај други не.
    Уживај си и гали меше:l:

Last edited: Apr 28, 2020
    naturallmess likes this.
  14. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Јас цела бременост ја поминав со чај од нане. Многу ми кркореа цревата од почетокот кога телото се менуваше и тој ме смируваше и после тоа продолжив да си пијам повремено. Да не е претерано нормално..

BabyD0ll and naturallmess like this.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Да само навечер ќе пијам за да можам да заспијам. Денес мажот ми праша во аптека за таблети и ми дадоа Itinerol B6, многу ми се гади многу повраќам, не знам дали ми е од тироиднава исто. Синоќа во 4 се разбудив и само жолто потвратив, немав јадено месо 2 дена и денес со мажот ми отидовме во мек доналдс се најадов еден чизбургер и помфрит, зедов кока кола за пиење и сега само лежам не смеам да повратам а ми се гади. Нека се обработи храната внатре. И му викам на мм повеќе бремена никогаш!!

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не си требала тешка храна да јадеш мислам полошо си правиш од утре биди само на течно и ќе се средиш..ќе помине и тоа се надевам нема да те држи долго

BabyD0ll likes this.
  17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Бев на лесна храна два дена ама ништо не помага секој ден се полошо, мислам дека хормоните ми се дуплираат секој втор ден. Сакав месо да јадам зошто ми беше страв за витамините. Подобро сум сега малце ми се гади ама не повраќам, мислам дека е од таблетава.

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не се секирај витамини не губиш јас бев 7 дена строго на течно на пире на варен зеленчук манџи лесни правев супи домашни и се опрајв..има шанси апчето да помогнало :)

BabyD0ll likes this.
  19. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Која недела си? Не се грижи првите се тешки после ќе уживаш. Мене ми беше најтешко од 7ма докај 9та после се намалуваше интензитетот.
    Целата бременост не ми беше лесна ама само што се породив си реков едвај чекам пак :inlove:
    За мачнините пробај со лесна храна,непечени бадеми,многу вода па кога ќе се намалат мачнините ќе си надохнадиш со здрава храна. Со лесно!!

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Па не знам искрено не сум била сеуште на лекар, последен период ми беше на 18 Март е сега користам некои апликации и вика 5 недели и 6 дена.
    На мажот ми не можам да се пожалам ме третира како принцеза, се ми купува, нонстоп ме прашува како сум, ми зборува дека ќе помине да бидам јака. Многу голема подршка ми е.
    Ама другите околу мене мислам и не ме разбираат како ми е, ама и не е битно.
    Осеќам дека не сум присебе, многу ми се хормоните.. :sweat:;(