Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    220
    Девојки, јас сум точно 11 недела од утре, па ме интересира дали е нормално во овој период баш пецкање доле во матката од време на време?

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Која недела си? Мене такво ми се појави кај 10та веќе во 12та ми исчезна..на брисевите во 12та нрмам ништо и ми кажаа дека е нормална таа појава штом нема чешањр иритација итн.. бар кај мене беше така од камилица си помина

На Petrova Ceca му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.221
    Да, нормално е. Кај некои повеќе осеќаат, кај други помалку или ич.
    Се додека е издржливо не е страшно

4. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    10+2 сум. Можда згрешив што прекинав со премивките по 4/5 дена затоа пак се појавило. Еве сега пред саат време убаво се измив и нема ништо ново на бришење.

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Значи како кај мене и тебе ти се појавило. Секако во 12та на брисеви ќе бидеш најсигурна дека не е ништо. Можеш и превентивно да намалиш со благо евентуално кандида да не ти е..кај мене се посомнева гинекологот на кандида ама испадна ништо не е . И самото ми исчезна за 10тина дена. Секон ден со камилицата чим проаѓа е добро :)

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Еееее и за благичкото сум си крива. :$ Кандида сум имала и порано само не со таква боја, нели бело само. Во секој случај на преглед ке инсистирам да ги направиме брисевите. Па и да е на 10+4 таман до прв скрининг ќе направиме проверка дали се исчистило што и да е. Ти благодарам на одговорот ме смири малце :hug:

На Milkiway и Petrova Ceca им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Нема на што да и јас многу благо јадам па се потсмирив и изгледа се повлече :$:hug:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Подобро ми е од одредена храна, супа, јаболко, банани, фанта, крекери, кисело млеко, ама проблем е што кога ќе јадам ми е подобро пола сат после пак чувствувам гадење. Во куњата не можам ни да влезам толку ми се гади да мислам дека ќе умрам секој момент.
    Еве и вечерва се мислам како ќе ја поминам ноќва. :sweat:

На Lovebug01 и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Исто ми беше и мене. Што и да јадев, додека го јадев ми беше океј, после пола саат почнуваше да ми се гади. Од тие работи што ги набројав ми беше подолго време подобро. Пиј повеќе течности. Ако ти се гади и од пијалок, пробај помали голтки почесто.

10. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Дали нане (пеперминт) чај е во ред да се пие? Сакам да се напијам пред спиење сега да можам да заспијам подобро, ама пишува дека провоцира менструација...

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Јас пијам некогаш од тој на Алкалоид Good Nature чај од нане... не е толку јак и мислам дека нема штета од една шолја

12. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    здраво за сите мали мешиња , го чекав денешниот преглед за да се приклучам во оваа тема , минатата недела хцг 330 , а денес ја видов малата точкичка според апликацијата 6 недели и 2 дена ама јас мислам дека е малку подоцна овулација па се договоривме следна недела за срцева реакција , немам нешто посебни симптоми освен градиве мислам ќе ми експлодираат ❤❤

На Slonce91, CareTee, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.221
    Добредојде во групава и ти посакувам лесна бременост до крај:inlove: :hug:симптомите обично околу 8ма недела се појавуваат, а и сите се различно, кај некои поизразени, кај други не.
    Уживај си и гали меше:l:

Последна измена: 28 април 2020
    На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Јас цела бременост ја поминав со чај од нане. Многу ми кркореа цревата од почетокот кога телото се менуваше и тој ме смируваше и после тоа продолжив да си пијам повремено. Да не е претерано нормално..

На BabyD0ll и naturallmess им се допаѓа ова.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Да само навечер ќе пијам за да можам да заспијам. Денес мажот ми праша во аптека за таблети и ми дадоа Itinerol B6, многу ми се гади многу повраќам, не знам дали ми е од тироиднава исто. Синоќа во 4 се разбудив и само жолто потвратив, немав јадено месо 2 дена и денес со мажот ми отидовме во мек доналдс се најадов еден чизбургер и помфрит, зедов кока кола за пиење и сега само лежам не смеам да повратам а ми се гади. Нека се обработи храната внатре. И му викам на мм повеќе бремена никогаш!!

16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Не си требала тешка храна да јадеш мислам полошо си правиш од утре биди само на течно и ќе се средиш..ќе помине и тоа се надевам нема да те држи долго

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Бев на лесна храна два дена ама ништо не помага секој ден се полошо, мислам дека хормоните ми се дуплираат секој втор ден. Сакав месо да јадам зошто ми беше страв за витамините. Подобро сум сега малце ми се гади ама не повраќам, мислам дека е од таблетава.

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Не се секирај витамини не губиш јас бев 7 дена строго на течно на пире на варен зеленчук манџи лесни правев супи домашни и се опрајв..има шанси апчето да помогнало :)

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Која недела си? Не се грижи првите се тешки после ќе уживаш. Мене ми беше најтешко од 7ма докај 9та после се намалуваше интензитетот.
    Целата бременост не ми беше лесна ама само што се породив си реков едвај чекам пак :inlove:
    За мачнините пробај со лесна храна,непечени бадеми,многу вода па кога ќе се намалат мачнините ќе си надохнадиш со здрава храна. Со лесно!!

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Па не знам искрено не сум била сеуште на лекар, последен период ми беше на 18 Март е сега користам некои апликации и вика 5 недели и 6 дена.
    На мажот ми не можам да се пожалам ме третира како принцеза, се ми купува, нонстоп ме прашува како сум, ми зборува дека ќе помине да бидам јака. Многу голема подршка ми е.
    Ама другите околу мене мислам и не ме разбираат како ми е, ама и не е битно.
    Осеќам дека не сум присебе, многу ми се хормоните.. :sweat:;(