Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Исто како јас да се опишувам...Се што пиша ти имав и јас во прво тромесечие...Имав менструални болки онака не силни, ми се појавија хемороиди и тоа еден месец крв крв од нив без памет ме оставаа а и вагинален секрет имав и само одев во тоалет на проверка и во 12 недела си направив брисеви и сите беа негативни. Хемороиди лечев само со миење неколку пати на ден и мачкање со мрсна крема, матичната ми забрани се друго за употреба.Со лесно и се тоа што чуствуваш е нормално затоа уживај и позитивно :*

На kristina.k, galapce и espana им се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Јас одам во Систина...кого и да го одбереш таму нема да погрешиш...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Читам за твојот пример и навистина треба да се слушне секогаш второ мислење, посебно од специјалист.

На drbeti1978 и Kiflicka05 им се допаѓа ова.
  4. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Dobro luge da ve prasam prvo tromesecje zavrsuva so polna 12 nedela? Zosto sekade razlicno pisuva, a na kalkulator za bremenost racuna so polna 12?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Sekade e razlicno bidejki nemozes da podelis 40 nedeli na 3 :) racunaj si so 13ta nedela deka si vekje vtoro tromesecie... Ne e i tolku bitno edna nedela leta ko nisto :D

Последна измена: 10 април 2015
  6. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Да се пријавам и јас во оваа тема , пишувам првпат сеуште со страв чекам да ми потврдат на ехо и да го слушнеме срценцето :l:мачнини имам но не повраќам , тегнеше во препони грчеви енкој скроз долу , и проблемот е пто многу ми се јаде ми е страв да не се поправам многу :?:, значи наутро кога станам пробам со овошје ама нема шанси осеќам глад како три дена да не сум јадена :lol: здравје што е тоа само да си биде се во ред па за слабеење ќе му ај мислиме натака :rofl:

На Eli23, mdenkov, Kiflicka05 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ajde i jaS da se prijavam tuka,jas sum 6 nedela i 4 dena, simptomi osven bolni gradi,glavobolka drugo nemam, denes strasno me boli zelundikot,nasabajle koga stanuvam mnogu mi se jade,kako da ne sum jadena nekolku dena:),macnini i povrakanje nemam uste,no setiloto za miris mi e epten izrazeno..............se plasam dali e se ok so bebeto,dali e dobro sto nemam voopsto macnini,edvaj cekam da dojde narednata nedela i da odeme da go slusneme srcenceto i da mi kaze doktorot deka se e ok

8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Не се плаши мила ноρмално е тоа сеκоја жена има ρазлична бρеменост. Ни јас немав ниκаκви мачнини ниту паκ повρаκав и бебчето си ρасте најноρмално. Плус уште е ρано можеби κе почнеш да повρаκаш за неκоја недела, а аκо не почнеш тρеба да се ρадуваш бидејκи си сρеκничκа :) единствена ρазлиκа е што обично жените κои повρаκаат слабеат на почетоκот, јас за 20 недели 7 κила се здебелив и све во стомаκот ми отиде ама не ми е битно само бебето да е живо здρаво. Честитκи за бρеменоста:l: и со лесно да си ја поминеш

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    2.070
    Имам и јас едно прашање. Вчера направив тест за бременост и после 2 години обидување ми испадна позитивен. Само што му соопштив на мм, се прерадувавме, си поплакавме од среќа. Ама пред да си легнеме прокрварев и незнам што би значело тоа, дали е нормално или е некој проблем. На гинеколок ми закажаа дури во петок ке се шекнам од грижи до тогаш. Имал некој вакво слично искуство?

10. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Kalinaka се случува да прокрвариш на почеток на бременост, на две мои другарки им се има случено а си ја поминаа целата бременост супер. Секако беа вознемирени заради крварењето, но им одредија терапија и им препорачаа да мируваат потоа се беше ок. Јас сум 9 + 3 освен мачнини и повремени болки во стомакот друго ми е се супер, на последниот преглед пред недела и пол матичната ме праша дали сум имала сокрвица или крварење - јас немав но штом ме праша беројатно се случува кај дел од трудниците. Ќе си отидеш на преглед и гинекологот ќе те упати што да правиш потоа, сега е важно да не паничиш.

11. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Не се секирај мила биди среќна доколку немаш мачнини, инаку мачнините почнуваат претежно после 7,8 недела а дури и тогаш ако не почнат ќе бидеш најсреќна трудница, не е лесно со повраќања, мачнини а башка и летен период те фаќа, ама мајки се ќе издржат :inlove:Уживај мила гали си меше и само позитивно :*

12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.487
    Допаѓања:
    288.190
    Постои разлика помеѓу имплантациско крварење кое може да настане во почетен стадиум од бременоста и вистинско крварење, односно чиста крв.
    Мој совет веднаш да си отидеш на лекар. Не се чека толку денови.
    Можеби ќе ти препише угресторон или сл. за поддржување на бременоста што би било многу важно во оваа фаза во бременоста.
    Неопходно е да останеш смирена а мислам дека само прегледот кај гинеколог ќе ти го донесе вистинскиот мир.
    У секој случај не чекај до петок, веднаш отиди.

На <3 pleza4e <3 и Maceto123 им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Сакала нејќела, ќе се попраиш кога тогаш :D јади почесто и поздраво и немаш гајле. Јас гледав да јадам леб максимум 3 пати на ден по малку, а измеѓу овошје и зеленчук. На почетокот исто така мн јадев, па после ми се намали апетитот. За 5 месеци се попраив 5 кила, не сум многу голема за разлика од др.трудници. Уживај си во периодов. :*

14. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    2.070
    Ви благодарам на одговорите, еве се јавувам уште сега да прашам дали може порано да ми закажат на гинеколог.

15. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.487
    Допаѓања:
    288.190
    Кога ти беше последна менструација?

16. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    2.070
    На 11 април последен пат добив

17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.487
    Допаѓања:
    288.190
    Доколку си имала нормална менструација сега си 5+3, што значи шеста недела. Срцева реакција најверојатно ќе нема, прерано е, но ќесата веќе e формирана и видлива за гинекологот.
    А тоа е за тебе најбитно сега.
    Се надевам ќе добиеш термин што побргу, а дотогаш многу лежење, одмор и потруди се да не се нервираш.

18. alekccc

alekccc Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    49
    i jas da se prijavam ovde veke sum 9 nedeli i 4 dena vcera bevme na eho vo ptor pat prviot na 5 nedeli i 3 dena samo kesata se gledashe a vcera go vidov angelceto moe imashe srceva reakcija i veke e porasnato si ima formirano malecki racina nozinja srce moe a za simtomite da 7nedela imav macnini potoa gi snema bolka vo grbot privremena gradite mi se zgolemeni no vi tie ne me bolat taka da sega za sega sme dobri fala mu na boga pozdrav do site

На awl, mdenkov, Maceto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ne me zagrizuva toa sto nemam macnini,ne go bebeto za 1 nedela treba da odam za da vidime dali ima srceva akcija,pa zatoa malku mi e strav bidejki ,nemam niedna od POTESKITE simptomi ,pa me faka strav dali e se vo red so bebeto

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.585
    Допаѓања:
    76.822
    Jas se isturav od povrakjanje... Bidi srekjna sto ne ti e nisto, imam drugarka sega e vekje 16 nedela, ni ednas ne i se slosilo, duri me cudi i vikam ic ic ne ti se losi, bas nisto ne ti e? se smee i vika ne be :D a mene me cudese kako e mozno toa, ama ete nekoj lesno si pominuva :)

На mdenkov и Maceto123 им се допаѓа ова.