Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Еве и јас да се пријавам во групава, денес 7+1, мачнините ми почнаа во 5 недела, ѓи имам буквално 24/7 ни пола саат не сум без нив. Ѓи пробав сите совети што се напишани овде но ништо не ми помага едвај се воздржувам да не повратам, се трудам да јадам овошје и зеленчук повеќе и од нив ми е стварно подобро но само во моментот додека ѓи јадам. Не се жалам овој момент го чекав 5 години минатата недела бев на ехо слушнав срценце чувството неописливо

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мешиња, нема лек за мачнините. И јас бев иста како вас, сега кога го враќам филмот колку и да ми е тешко во моментов, прво тромесечие ми беше најтешко. Можете само малку да си олеснете со газирана вода, орбит зелен, ладен чај од свежо нане, краставица и лимон итн. Значи мора да пробувате и да откривате што ви олеснува. Ми текнува од солени крекери еден ден ми беше полесно, нареден ден ми се повраќаше од нив. Нема правило.

Издржете само ќе поминат и после е многу полесно.

BabyD0ll and Krofna* like this.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Јас преживував на геврек, сок од јаболко бистар и супа. Од вода и кисела вода ми се повраќаше. Имам испиено повеќе сок од јаболко тие четири недели одколку цел живот пред тоа. Исто така лимонада по една чаша на ден и јаболки зелени кисели. Мој совет кога малку ќе осетите стрв за некоја работа па било и сендвич големи се шансите убаво да се најадете а да не ви е толку лошо. Така за мене се чудеа од вода ми се лоши а скара со компири нема проблем. :lol:

Jana06 and Krofna* like this.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Од 6та до 13 и пол недели бев со мачнини. Додека не повратев киселина,храна,вода не се смирував.
    И апчиња пиев антиметил ништо.
    Сами си поминаа.
    Само на гладно беа многу пострашни. А од кога ке јадев ми гореше цел хранопровод:x

kukla21, Krofna*, BabyD0ll and 2 others like this.
  5. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Zdravo devojki eve me i mene 5 nedela simptomi nikakvi kako da ne sum bremena duri strav me faka dali e se vo red

6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Добредојде во групава мешко:inlove:
    Се е во ред, рано е.
    И сите немаат веднаш симптоми.
    Уживај си:hug:

eta, naturallmess and cipiripi like this.
  7. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Денес го видов топчето мое. Преткаме ли преткаме. Машала се е во ред. :inlove: За недела и пол скрининг прв. :)

eta, Happyinlove, Krofna* and 6 others like this.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Море радувај се дека немаш гадење сега за сега, рано ти е. Јади си се после ако те фати гадење ќе ги бараш тие денови. Ако немаш крварење и болки се е во ред. :inlove:

Alishan30 and cipiripi like this.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Здраво, сакам да прашам дали можам да ја фарбам косата додека сум бремена? Сакам денес да се фарбам.

10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Јас да ти кажам за мене,дека и во првата и сега со вторава бременост се фарбам.

BabyD0ll likes this.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеш да се фарбаш али работата е што ради бременоста зависи може и да не ти фати бојата

BabyD0ll likes this.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Јас во прво тромесечие не се фарбав, така си одлучив самата, првпат се исфарбав во второ тромесечие со фарба без амонијак.

Rina1992, eta and Alishan30 like this.
  13. sun995

sun995 Популарен член

Бев на лекар денес ми правеа ехо се е во ред ми кажаа само што уште е како кесичка

14. naturallmess

naturallmess Популарен член

девојки денес стигнаа резултатите од хормоните за тироидната ама 1.90 е ТСХ и не ми даде еутирокс ( со хашимото сум) само витамин Д ми даде и ме стави на диета ,од кога ми ги прекинаа еутироксот пред една година од 72кг се качив на 80 кг а сум 170см , ми рече да идам максимум до 1900 калории и шекерот скроз да го исфрлам од организам ( шекер ставам во се и во кафе и во чај ) и да најдам замена како стевија , дали некоја имала вакво искуство со диети во рана бременост и со овие замени за шекер :(

15. tari

tari Популарен член

Devojcinja
    Bev na eho denes 6 nedela sum bebus ubavo smesten raskomoten so srceva akcija doktorkata -maticnata zadovolna bese od se vo ponedelnik sum kaj Dr Petanovski deka kaj nego pravev Ivf Presrekna sum ovoj moment go cekam 15 godini

16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Сакам да легнам да дремнам да одморам многу сум уморна цел ден, ама кога ќе се разбудам ми доаѓа да се обесам, многу ми се гади. Ова гадење ме исцрпи максимално, ама нема врска ќе помине и ова.
    Сепак среќна сум што останав бремена така брзо со хипотиродизам.
    Едвај чекам да слушнам срцева акција, многу сум љубоморна кога читам дека другите слушнале јас сеуште не можам поради осигурувањето во оваа држава...

Krofna*, Lovebug01 and Meckicja like this.
  17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Девојки можно е да ми се намали лошењето па за една недела па пак да ми се зголеми? Пред некое време скоро скроз снемав симптоми и градите ме попуштија. Сега 10 према 11 пукнав се одново и гадење и лошење на некои мириси немам ни време да изреагирам одма повраќам.

18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Може. И мене така ми беше. Од 11та недела до 14та ми варираше и после скроз ми се изгуби гадењето. Ајде издржи уште малку(fingers)

Tsukinory likes this.
  19. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Јас пак со обратна мака. На 10+0 скроз ми сопреа симптоми и гадење. Денес 10+2 и без апче сум супер пак, па се загрижив да не е рано да ги снема. Бевме на преглед минатата недела на 9+1, се беше добро, бебче мрдаше, срцето го слушнавме.
    Со страшни мачнини бев 5 недели, само малку олеснуваа ради апчињата. Сега трет ден кога снема се, загрижена сум да не нешто не е во ред :(

20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

@Novemberlily2020
    Од толку лошење не сме навикнале на подобро. Јас кога бев на ехо последниот пат ги снемав симптомите дури и не се осеќав трудна. Го видов распреткано и се здрвив како тоа расте мрда а јас немам симптоми. Два дена подоцна и неможам глава да кренам од гадење и киселина хахах Така да да сум на твое место не би му ја мислела многу. Уживај си јади што сакаш додека не ти се лоши и гали меше зашто тоа инаетче осеќале ние или не си расне. После 14/16 ке ни дава сигнали дека е тука :inlove:

BabyD0ll likes this.