Еве и јас да се пријавам во групава, денес 7+1, мачнините ми почнаа во 5 недела, ѓи имам буквално 24/7 ни пола саат не сум без нив. Ѓи пробав сите совети што се напишани овде но ништо не ми помага едвај се воздржувам да не повратам, се трудам да јадам овошје и зеленчук повеќе и од нив ми е стварно подобро но само во моментот додека ѓи јадам. Не се жалам овој момент го чекав 5 години минатата недела бев на ехо слушнав срценце чувството неописливо
Мешиња, нема лек за мачнините. И јас бев иста како вас, сега кога го враќам филмот колку и да ми е тешко во моментов, прво тромесечие ми беше најтешко. Можете само малку да си олеснете со газирана вода, орбит зелен, ладен чај од свежо нане, краставица и лимон итн. Значи мора да пробувате и да откривате што ви олеснува. Ми текнува од солени крекери еден ден ми беше полесно, нареден ден ми се повраќаше од нив. Нема правило. Издржете само ќе поминат и после е многу полесно.
Јас преживував на геврек, сок од јаболко бистар и супа. Од вода и кисела вода ми се повраќаше. Имам испиено повеќе сок од јаболко тие четири недели одколку цел живот пред тоа. Исто така лимонада по една чаша на ден и јаболки зелени кисели. Мој совет кога малку ќе осетите стрв за некоја работа па било и сендвич големи се шансите убаво да се најадете а да не ви е толку лошо. Така за мене се чудеа од вода ми се лоши а скара со компири нема проблем.
Од 6та до 13 и пол недели бев со мачнини. Додека не повратев киселина,храна,вода не се смирував. И апчиња пиев антиметил ништо. Сами си поминаа. Само на гладно беа многу пострашни. А од кога ке јадев ми гореше цел хранопровод
Zdravo devojki eve me i mene 5 nedela simptomi nikakvi kako da ne sum bremena duri strav me faka dali e se vo red
Море радувај се дека немаш гадење сега за сега, рано ти е. Јади си се после ако те фати гадење ќе ги бараш тие денови. Ако немаш крварење и болки се е во ред.
Јас во прво тромесечие не се фарбав, така си одлучив самата, првпат се исфарбав во второ тромесечие со фарба без амонијак.
девојки денес стигнаа резултатите од хормоните за тироидната ама 1.90 е ТСХ и не ми даде еутирокс ( со хашимото сум) само витамин Д ми даде и ме стави на диета ,од кога ми ги прекинаа еутироксот пред една година од 72кг се качив на 80 кг а сум 170см , ми рече да идам максимум до 1900 калории и шекерот скроз да го исфрлам од организам ( шекер ставам во се и во кафе и во чај ) и да најдам замена како стевија , дали некоја имала вакво искуство со диети во рана бременост и со овие замени за шекер
Devojcinja Bev na eho denes 6 nedela sum bebus ubavo smesten raskomoten so srceva akcija doktorkata -maticnata zadovolna bese od se vo ponedelnik sum kaj Dr Petanovski deka kaj nego pravev Ivf Presrekna sum ovoj moment go cekam 15 godini
Сакам да легнам да дремнам да одморам многу сум уморна цел ден, ама кога ќе се разбудам ми доаѓа да се обесам, многу ми се гади. Ова гадење ме исцрпи максимално, ама нема врска ќе помине и ова. Сепак среќна сум што останав бремена така брзо со хипотиродизам. Едвај чекам да слушнам срцева акција, многу сум љубоморна кога читам дека другите слушнале јас сеуште не можам поради осигурувањето во оваа држава...
Девојки можно е да ми се намали лошењето па за една недела па пак да ми се зголеми? Пред некое време скоро скроз снемав симптоми и градите ме попуштија. Сега 10 према 11 пукнав се одново и гадење и лошење на некои мириси немам ни време да изреагирам одма повраќам.
Може. И мене така ми беше. Од 11та недела до 14та ми варираше и после скроз ми се изгуби гадењето. Ајде издржи уште малку
Јас пак со обратна мака. На 10+0 скроз ми сопреа симптоми и гадење. Денес 10+2 и без апче сум супер пак, па се загрижив да не е рано да ги снема. Бевме на преглед минатата недела на 9+1, се беше добро, бебче мрдаше, срцето го слушнавме. Со страшни мачнини бев 5 недели, само малку олеснуваа ради апчињата. Сега трет ден кога снема се, загрижена сум да не нешто не е во ред
@Novemberlily2020 Од толку лошење не сме навикнале на подобро. Јас кога бев на ехо последниот пат ги снемав симптомите дури и не се осеќав трудна. Го видов распреткано и се здрвив како тоа расте мрда а јас немам симптоми. Два дена подоцна и неможам глава да кренам од гадење и киселина хахах Така да да сум на твое место не би му ја мислела многу. Уживај си јади што сакаш додека не ти се лоши и гали меше зашто тоа инаетче осеќале ние или не си расне. После 14/16 ке ни дава сигнали дека е тука