Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Еве и јас да се пријавам во групава, денес 7+1, мачнините ми почнаа во 5 недела, ѓи имам буквално 24/7 ни пола саат не сум без нив. Ѓи пробав сите совети што се напишани овде но ништо не ми помага едвај се воздржувам да не повратам, се трудам да јадам овошје и зеленчук повеќе и од нив ми е стварно подобро но само во моментот додека ѓи јадам. Не се жалам овој момент го чекав 5 години минатата недела бев на ехо слушнав срценце чувството неописливо

На Lovebug01, naturallmess, Jana06 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мешиња, нема лек за мачнините. И јас бев иста како вас, сега кога го враќам филмот колку и да ми е тешко во моментов, прво тромесечие ми беше најтешко. Можете само малку да си олеснете со газирана вода, орбит зелен, ладен чај од свежо нане, краставица и лимон итн. Значи мора да пробувате и да откривате што ви олеснува. Ми текнува од солени крекери еден ден ми беше полесно, нареден ден ми се повраќаше од нив. Нема правило.

Издржете само ќе поминат и после е многу полесно.

На BabyD0ll и Krofna* им се допаѓа ова.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Јас преживував на геврек, сок од јаболко бистар и супа. Од вода и кисела вода ми се повраќаше. Имам испиено повеќе сок од јаболко тие четири недели одколку цел живот пред тоа. Исто така лимонада по една чаша на ден и јаболки зелени кисели. Мој совет кога малку ќе осетите стрв за некоја работа па било и сендвич големи се шансите убаво да се најадете а да не ви е толку лошо. Така за мене се чудеа од вода ми се лоши а скара со компири нема проблем. :lol:

На Jana06 и Krofna* им се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Од 6та до 13 и пол недели бев со мачнини. Додека не повратев киселина,храна,вода не се смирував.
    И апчиња пиев антиметил ништо.
    Сами си поминаа.
    Само на гладно беа многу пострашни. А од кога ке јадев ми гореше цел хранопровод:x

На kukla21, Krofna*, BabyD0ll и 2 други им се допаѓа ова.
  5. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    Zdravo devojki eve me i mene 5 nedela simptomi nikakvi kako da ne sum bremena duri strav me faka dali e se vo red

На Maja92@, Krofna*, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    Добредојде во групава мешко:inlove:
    Се е во ред, рано е.
    И сите немаат веднаш симптоми.
    Уживај си:hug:

На eta, naturallmess и cipiripi им се допаѓа ова.
  7. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Денес го видов топчето мое. Преткаме ли преткаме. Машала се е во ред. :inlove: За недела и пол скрининг прв. :)

На eta, Happyinlove, Krofna* и 6 други им се допаѓа ова.
  8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Море радувај се дека немаш гадење сега за сега, рано ти е. Јади си се после ако те фати гадење ќе ги бараш тие денови. Ако немаш крварење и болки се е во ред. :inlove:

На Alishan30 и cipiripi им се допаѓа ова.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Здраво, сакам да прашам дали можам да ја фарбам косата додека сум бремена? Сакам денес да се фарбам.

10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Јас да ти кажам за мене,дека и во првата и сега со вторава бременост се фарбам.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Можеш да се фарбаш али работата е што ради бременоста зависи може и да не ти фати бојата

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас во прво тромесечие не се фарбав, така си одлучив самата, првпат се исфарбав во второ тромесечие со фарба без амонијак.

На Rina1992, eta и Alishan30 им се допаѓа ова.
  13. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Бев на лекар денес ми правеа ехо се е во ред ми кажаа само што уште е како кесичка

14. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    девојки денес стигнаа резултатите од хормоните за тироидната ама 1.90 е ТСХ и не ми даде еутирокс ( со хашимото сум) само витамин Д ми даде и ме стави на диета ,од кога ми ги прекинаа еутироксот пред една година од 72кг се качив на 80 кг а сум 170см , ми рече да идам максимум до 1900 калории и шекерот скроз да го исфрлам од организам ( шекер ставам во се и во кафе и во чај ) и да најдам замена како стевија , дали некоја имала вакво искуство со диети во рана бременост и со овие замени за шекер :(

15. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.290
    Devojcinja
    Bev na eho denes 6 nedela sum bebus ubavo smesten raskomoten so srceva akcija doktorkata -maticnata zadovolna bese od se vo ponedelnik sum kaj Dr Petanovski deka kaj nego pravev Ivf Presrekna sum ovoj moment go cekam 15 godini

На GirlRose, Mince1988, Slonce91 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Сакам да легнам да дремнам да одморам многу сум уморна цел ден, ама кога ќе се разбудам ми доаѓа да се обесам, многу ми се гади. Ова гадење ме исцрпи максимално, ама нема врска ќе помине и ова.
    Сепак среќна сум што останав бремена така брзо со хипотиродизам.
    Едвај чекам да слушнам срцева акција, многу сум љубоморна кога читам дека другите слушнале јас сеуште не можам поради осигурувањето во оваа држава...

На Krofna*, Lovebug01 и Meckicja им се допаѓа ова.
  17. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Девојки можно е да ми се намали лошењето па за една недела па пак да ми се зголеми? Пред некое време скоро скроз снемав симптоми и градите ме попуштија. Сега 10 према 11 пукнав се одново и гадење и лошење на некои мириси немам ни време да изреагирам одма повраќам.

18. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Може. И мене така ми беше. Од 11та недела до 14та ми варираше и после скроз ми се изгуби гадењето. Ајде издржи уште малку(fingers)

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    36
    Јас пак со обратна мака. На 10+0 скроз ми сопреа симптоми и гадење. Денес 10+2 и без апче сум супер пак, па се загрижив да не е рано да ги снема. Бевме на преглед минатата недела на 9+1, се беше добро, бебче мрдаше, срцето го слушнавме.
    Со страшни мачнини бев 5 недели, само малку олеснуваа ради апчињата. Сега трет ден кога снема се, загрижена сум да не нешто не е во ред :(

20. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Novemberlily2020
    Од толку лошење не сме навикнале на подобро. Јас кога бев на ехо последниот пат ги снемав симптомите дури и не се осеќав трудна. Го видов распреткано и се здрвив како тоа расте мрда а јас немам симптоми. Два дена подоцна и неможам глава да кренам од гадење и киселина хахах Така да да сум на твое место не би му ја мислела многу. Уживај си јади што сакаш додека не ти се лоши и гали меше зашто тоа инаетче осеќале ние или не си расне. После 14/16 ке ни дава сигнали дека е тука :inlove: