Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Имаш ти уште малце, јас сум 6+2 на почетокот и како зомби сум секој ден. Се будам навечер некогаш во 2 некогаш во 5 и повраќам жолтила.
    Па на сабајле пак исто жолтила.
    И јас земам некои апчиња ама ништо не помага скроз, мора да истрпиме.

2. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Женски, ја сум 7 + 2 , болки во јајници имав на почетокот, но се смирија, од вчера пак се враќаат. Некоја чудна болка од лева страна околу јајници, по 3 4 пати на ден ке почне онака да трне ко да притиска нешто и да трне. Докторот ми рече некои болки се во ред, а на некои треба да се обрати внимание не требало да ги има, а неможеше да ми објасни што се толерира што не.
    Матичниов ми се враќа за 2 недели на работа, болица мислам не функционира, незнам дали да фаќам Скопје или се ова е нормално ?

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

А имаш ли некои други симптоми чешање на гради брадавици ? Метал вкус во уста? Не мора само лошењето да е симптом јас ова што ти набројав го имав од 10та недела...обично за гради многу чешаат.

2502999 likes this.
  4. Novemberlily2020

Novemberlily2020 Истакнат член

Не, за среќа ништо друго немав. Лошењето беше многу и скоро целодневно, ама не повраќав, само не можев да јадам. Пред една недела ми се деси повраќање три дена по ред насабајле одма после станување, ама помина.

Milkiway likes this.
  5. tari

tari Популарен член

I jas da se pozalam malku od siptomi imam bolni gradi i mnoguu osetlivi bradavici ama mnogu maicata mi smeta a ne nesto drugo nekolku pati imav gadenje ama se uste nemam povrateno navcer koga ke stanam za vo vc posle nikako ne mozam da se namestam me boli kolkot ova so kolkot samo navecer mi se slucuva
    I se uste si custvuvam slabi menstrulani bolki ama se tesam sto se uste nemam pocnato da povrakam
    Pozdrav devojki

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Мене некаде средина на 8ма недела ми прекинаа симптомите. И јас се грижев да не не е нешто во ред, ама од тогаш 2 пати бев на ехо и фала Богу со бебе е се супер до сега, 11 недела сум и добро се чувствувам. Градите веќе не ме болат туку се само осетливи. Не грижи се, симптомите се релативна работа, кај секого е различно.

7. hana@@

hana@@ Истакнат член

Девојки јас сум 11 +5 денес. Веќе неколку дена имам болки многу доле во кичмата некаде кај коската на задникот накај ногата, и тоа само левата страна. Имам и потешкотии при станување, одење.. Имала ли некоја од вас вакво нешто? Почна да ме загрижува.

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Да, јас. Како ишијалгична болка. Се раздвижив малку повеќе минатата недела, а претходно бев залежана. И се така приметувам дека се јавува кога ќе се раздвижам малку повеќе. Мислам дека не е за загрижување.

9. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Здраво, јас по втор пат тука... Само да прашам до кога траат мачнините? Имам заборавено... Ми го окупираат целокупниот живот, не можам да се опуштам раат.

Happyinlove, elcezelce and BabyD0ll like this.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ја сум второ тромесечие и супер ми е освен повремени болки и грчеви.. од 12та 13та треба да поминат (fingers)

PeachGirl likes this.
  11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Мене првата бременост до 5 месец мачнини со повраќање ,а сега вторава многу поголеми мачнини со киселини и повраќање до 15 недела некаде .

PeachGirl likes this.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ееееј добредојде:inlove:.
    Јас сега до 13та ги имав:whew:. Еве утре 15та да се чукнам во глава завршија. Умирав.
    За разлика пред една година кога се мислев дали е нормално што немам симптом никаков,ми наплати сега и за првата бременост.
    Со лесно до крај:hug:.

PeachGirl, BabyD0ll and Alishan30 like this.
  13. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Мамички, дали некоја од вас прима антибиотик во прв триместар? Ми препишаа ампицилин поради леукоцити во урината, јас немам никакви симптоми, ама сепак не сакам да ги игнорирам препораките на докторот. Комбинирам со чај од брусница

14. Saba08

Saba08 Популарен член

Ако немаш симптоми, тогаш многу веројатно оти не ти треба лечење, наоди не се лекуваат. Советувај се со друг лекар, ама би ти препорачала да си направиш уринокултура или провери си сама, измиј се и собери мокрача во проѕирен сад, ако е бистра мокрачата значи дека нема инфекција, барем не уринарна. Без брисеви и уринокултура на твое место не би земала антибиотици за џабе.

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Само заради леукоцити ти даде антибиотик? Уринокултура не направи? Јас би се консултирала и со друг доктор..

16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ист совет и од мене. Прво уринокултура и брисеви па тогаш антибиотик. Ако покаже на брис, ке знае докторот кој антибиотик е сензитивен, вака може да пиеш антибиотик од група која е резистентна.

Maja92@ and Lovebug01 like this.
  17. hana@@

hana@@ Истакнат член

Девојки јас сум 12 та недела сабајле правев крвна слика се е супер фала му на дедо боже. Ама во урината ми пишува:доста леукоцити, доста плочест епител, ретко бактерии. Некој од искуство дали е за паника?

18. 0ли

0ли Форумски идол

Направи си уринокултура.
    И совет од мене, кога ќе правиш проверка на крв и урина, прави си и уринокултура за да не мора вака да правиш дополнително.
    И пиј течности. :)

hana@@ likes this.
  19. Monella

Monella Форумски идол

Се си мислам дека овој пат носиш дада :?:
    Ако сум погодила да частиш, ако не да си ќутиш :D;)

Happyinlove likes this.
  20. naturallmess

naturallmess Популарен член

млади мешиња Ве читам тука и секако 90% од трудниците имаат многу проблеми со леукоцити во мокрача и благи инфекции ( од кои неможе да избегаме ама има превенција ) за да не дојде до бактерии и свашта еве Ви еден добронамерен совет од жена која поминала 4 бремености и ја чекори 5 та ... стариот гинеколог ми даде совет уште во првата бременост и ми остана за секоја следна бременост , од првиот момент кога ќе видите две цртки почнувате со интензивно внесување на чај од брусница ( плодови кандирани , сушен чај - било како ) и дневно ниво барем една чаша увин чај со само една вреќичка ( не како во упатството што пишува да се вари ) , за мене функционирало беспрекорно без поголеми промени во мокрачата низ цела бременост.....
    извинете за долгиот пост ама обидете се како превентива - дава неверојатни резултати :l: