Ајјј има тука трпези да поставам Здраво и право само да биде. Ако се прашувам навивајте за девојче за една недела пишам
Девојки прашање: јас сум 8+1 имам слаби менструални болки, како грчеви има место за паника да одам на доктор или не? Болките ми се најчесто наутро, попладне немам или може не ги осеќам толку
миличка менструалните болки биле нормални (така ми кажа докторка) бидејќи матката се ширела, е сега зависи дали се силни (издржливи) или не..
Jas sum 7+6 i jas od vreme na vreme osekam slabi ama mnogu slabi bolki i toa go smetam kako normalno ...
И јас сум 7ма недела денес, и јас исто така осеќам, а понекогаш и боцкање, ама интензивни неистрпливи болки нема.
12та сум и уште имам ама не како на почетокот. Сега некогаш кога лежам на грб чувствувам така како менструална болка ама во вид на притисок, кога ќе менам положба исчезнува. До 8ма ми беа баш почести и појаки таквите болки, после се проретчија и се поретки и послаби стануваат. Не е ништо страшно, нормално е тоа се шири матката, може да ти дадат да пиеш магнезиум.
денес го слушнав малото срценце како чука , според циклус 7 недели и 2 дена , а на мерење 6 недели и 3 дена , рече ќе рачунаме со една недела помалку , подоцна овулација веројатно ... според вресноста на ХЦГ то и јас претпоставив веднаш дека подоцна имплантација имало , се друго рече ОК само со исцедокот имам мала промена па понеделник побарав брисеви ..... не е рано да правам брисеви?
Добредојде трудничко Имај лесна бременост. За брисеви обично кажува гинекологот, но можеш и да направиш не е проблем. Исцедок проѕирен сите сме имале, и уште имам. Битно е да нема пребоеност, мирис и да не чеша. Менувај редовно гаќи, памучни и промивки само со вода.
Да се пријавам тука сум ве читам сите. Во исчекување сум. Првиот скрининг за 4 дена треба да го правам. Малце ја претерав со работа по дома деновиве ама дека мажето дома па засукавме двајцата ракави. Сега ќе одмарам до преглед многу ми дојде. Утеогестанот по препорака на гинеколог го преминав на орално за да може брисеви да ми земе. Мислев ќе ми се лоши повеќе вака ама исто си е. Сакам да појдам за крв и урина во авицена наскоро па да прашам овде. Може ли да си носам од дома во чашка од аптека мокрача? И дали истиот ден ќе ги добиеме резултатите. Да си бидам кај докторката спремна
Може, секогаш од дома си носам. Ќе се замиеш пред да мочаш во чаша, првиот млаз ќе го пуштиш во шоља и потоа во чашата. Ако правиш уринокултура, за неа резултатот се добива по два дена. За обична проверка на урината истиот ден ги добиваш резултатите заедно со резултатите од крвта.
Луѓе, за пола сат имам термин на гинеколог. Последен период 18 Март, дали ќе може да се слушне срцева акција?
Значи бев на контрола и се беше во ред, беба беше мала 7мм ептен мала. Срцева акција само малку се слушна. Докторот ми даде витамини, апчиња за гадење и магнезиум ако ме боли стомакот. Аха и ми рече дека сум бремена 7 недели и 2 дена. Мило ми е што се беше во ред.
Прв скрининг помина супер Сите симптоми што ги имав веќе ги немам освен градите што ми се осетливи но не ме болат. Апетит имам до даска Не ми се верува колку брзо минува времето, уште 1 недела и ќе влезам во второ тромесечие! Ви посакувам на сите лесно прво тромесечие
Уф девојки јас сум како темпирана бомба многу се нервирам. Кога ке прснам после криво ми е и страв за бебето. Се мислам ме боцка нешто потоа. Нервите ми се изретчени работи кои сум ги трпела имам нула толеранција сега. За три дена сум на скрининг белки кога ќе го видам малку ќе се приберам и ќе престанам со нервозата.
Zdravo devojki nova sum na forumov na 1 april imav posledna menstruacija na 4 maj proveriv test mi pokaza dve crti ama ednata bese bleda crta vo ponedalnik ce odam na ginekolog osven bolka vo dolniot del na stomakot dr simptomi nema
Zdravo zenskii. Jas vcera pravev test preku krv i pozitiven e, spored hcg izmegju 3ta i 4ta nedela sum.Imam tapa bolka kaj jajnicite na moment, no ne e silna. Na ginekolog ke odam u vtornik, poso prva bremenost mi e moze li da mi kaze nekoja so me ocekuva u prvo tromesecje , kakvi pregledi, vitamini itn.