Мене ми ги земаа брисевите на првиот скрининг заедно со пап. Сакав порано затоа што имав некој чуден исцедок ама докторка рече не, прај си премивки.Значи на 12та недела.
Може и подоцна да се направат брисевите, немаш простор за грижа, јас првите брисеви ги правев во 18та недела, но ако ти е мисла речи му на матичниот за побрзо.
Според сите калкулации сум 5 недела, но ХЦГ преку крв покажа 16604, а за 5та недела вредноста треба да е до 7340.Дали има некаков простор за грижи или се случува и повисока вредност да е океј?
На 1 јуни ќе биде преку телефон првиот преглед па после ќе ми закажат ехо, не сум во МК и заради вирусов првите прегледи се преку телефон
Не знам како е тоа преглед преку телефон,но како ти кажале така. Тука обично првото ехо е најдоцна до 8ма недела за да се види ембрионот дали е правилно имплантиран во матката и срцева акција.
Хахаха ќути многу ме изнервираа ама таков бил протоколот заради вирусот.Се надевам и за брзо ќе можам и да отидам во болница
Девојки здраво. Јас вчера влегов во 7ма недела и бев кај матичната, слушнавме срценце, ми рече све е во ред. Ми кажа дека е 6мм, а јас ко јас си читам по интернети и се збунав искрено, некој пишува во во таа недела е 10,11мм. Може да ми кажете ваши искуства и дали е во ред тоа кај мене?
Секогаш има граница од-до не се замарај со тоа сега. Штом она ти рекла дека е во ред значи без паники на тебе е да останеш да уживаш и лесно да си ги поминеш првите три месеци Честитки и добре ни дојде
здравоо девојки , јас сум 8 ма недела од бременоста сма имам стомак тврд онака буквално како 4 месец хаха , незнам дали е нормално , градите отечени мн и по некогаш болки во јајниците , ми де пиее газиранн сок незнсм дали смеамм помошшш
Јас тој период бев отечена и подуена тврд стомакот не ми бил нека кажат другите членки но мислам дека не е нормално Трудничко стомаче се јавува некаде пд 14та 16та па и 20та недела т.е. од 4ти месец. Што ти рече гинекологот за тоа? Иначе пиј си што сакаш не е забрането газирано
Нормално е, и јас така го чувствував стомакот долу како потечен тој период. И болките во јајниците и градите се нормални. Сокови гледај да избегнуваш секакви, ама ако толку ти се пие напиј се, нема толку штета. Е сеа да не е нон стоп, дека имаат многу шеќери, не е убаво.
Кога почнува ова второ тромесечие? Спремна сум да галам поголемо меше и чуствувам клоцкање...убаво би било и да имам малце повеќе енергија