Јас сум уште збунка со неделиве и тромесечијата. 14та недела е 13+х? Јас сум 12+3 и двете апликации шо ги користам ми покажаа второ тромесечие. Не дека ми менува многу баш оваа недела ама збунка ми е
Полна 14та недела е почеток на второ тромесечие, по мојата апликација. 13+х е полна 13та недела и некој ден од 14та. Ти си полна 12 та недела и 3дена од 13та недела. 19+4 сум јас, и сум полна 19та и плус 4 дена од 20та. Јас барем вака го сваќам. Нека ме поправи некој, ако не е точно. По табелата од апликацијата од 14 ми пишува почеток на второ тромесечие
Zdravo devojki, da se priklucam I jas vo ovaa tema. 7ma nedela I 4 dena, vo ponedelnik sme za da vidime srceva reakcija, na preth pregled doktorot vide deka se 2 sacusa, me interesira dali srcevata reakcija se pravi preku vaginalno eho ili preku stomak I kako e ako se dve bebcinja? Prvo na ednoto se slusa, pa na drugoto ili? Fala vi odnapred. Ubav den
Така си е Ако ви е полесно за сметање, трети, шести и деветти месец траат по 5 недели, останатите по 4. Јас по оваа табела се водам цела бременост
благодарам, убаво сликовито, ќе го запамтам Приметив дека има разлика меѓу државите како го сметаат и затоа различни апликации различно ми кажуваат. Европскиве се од 13та втор
Ејјј дааа Па ова јас сега го гледам прв пат А мене осми баш ми летна, си велам дека не можам да стигнам се' да завршам што планирам додека да стигне бебка овие денови и жешково ме уби, ама буквално
Zdravo na site ova mi e 3 bremnost so pogolema razlika od 11 god I pokraj se sto znam se custvuvam kako prv pat duri po isplasena 5 ned i 5 dena srceva reakcija ni rekoa za 10 dena macnini seuste nemam se nadevam taka ke ostane Megutoa zosto sakam da ja se porodam vo sistina sakam i da ja sledam bremenosta tamu. Znae li nekoj dobar ginekolog i sakam da e zena Fala i so lesno na site
8 недела , мачнини мали , но енергија скроз на 0 .... неможам да пијам кафе и можеби тоа ми фали , а пуста желба за газирано пробувам да се контролирам со една чаша кога ептен имам потреба
Провери си и крвна слика може железото да ти е доста ниско, плус и деновиве какво е тешко временово дополнително принесува. Кока кола мене ми беше спасот кога не можев кафе да пијам после 3ти месец пак почнав со кафето
Пиј си кисела вода стај си лимон внатре.. поздраво е од газирани сокови а и сигурно ќе ти помогне со мачнини и притисок
А зошто не сакаш да пиеш газирано? Јас сум 9 недела утре и рокам газирано затоа што ми помага многу со мачнините, кока кола, фанта, газоза, се пијам.