Газирано се знае дека не е добро, полно шеќери. Јас мн малку пијам газирано т.е. пиев. сега во бременост, што сокови испив!
Девојки да ве прашам бремена сум во неделата правев тест испаднаа две црти вчера направив преку крв бхцг беша 2778 е од денеска имам болки доле нормално ли е иначе прва бременост ми ее ..за на ехо има закажано во петок дури
Конечно да се пријавам и јас тука денеска 6 недела и 5 дена, срценцето си чука радости преголеми сме со татичко, прва бременост и некако многу возбудени.. главата од времето мислам дека ќе ми пукне не смееме да пиеме Аналгин така? Само Парацетамол и Бруфен колку што се сеќавам дека некаде сум прочитала или грешам
Сакам да прашам, од кога почнува стомачето да се познава? Јас сум утре 9та недела и веќе почна малце да ми се познава, а прва бременост ми е.
Имдовидуално е, мене од 15та почна да ми се познава но бидејќи претходно се убивав од повраќање и ослабнав. Кај секого е различно Со лесно бременоста
И јас се убивам од повраќање, ама одма јадам после тоа. Поврати и јади пак, и не сум ослабена ич. А гадење 24/7 имам. Понекогаш земам пред спиење витамин Б6 да можам мирно да спијам. Не знам до кога вака, ама веќе се навикнав и се зајакнав. На почетокот многу ми беше тешко cry Baby бев.
Пробај со антиметил мислам беа капсули или имбифем капки (овие малку поскапи се 500 ден) може ќе ти помогнат на доста трудници помогнале, мене не ми помогнаа но може кај тебе ќе делуваат на база на ѓумбир се гинекологот ми ги препорача
Така ти се чини, и јас имав такво чувство како да имам стомаче уште во 9 недела, ама тоа е само подуено,не е баш стомаче. Сега сум 14 недела и уште повеќе е подуено ама сеуште не личи на трудничко меше Многу ми е мило што те читам тука, со лесно и школска бременост ти посакувам Инаку да, само парацетамол и бруфен смее да се пие, ама јас сум алергична на тоа па докторката ми дозволи аналгин доколку не можам да издржам без апче. За главоболка пробај кафе турско и малку исцеди лимон во него, поминува,испробано Честитки! Не се грижи за болките, ќе ги имаш скоро цело прво тромесечие. Со тек на време ќе им се намалува интензитет и честота. Доколку се посилни може да ти препишат да пиеш магнезиум.
И порано не пиев газирано многу ретко ,не е баш најдобро има шеќери , но сега кога морам пијам но една чашка најмногу И мене почна да ми се познава 8 недела сум не многу малку , но секогаш си имав стомаче онака сум мн слаба секаде , мислам дека тие што се склони на меше порано почнува да си се дувка незнам
Докторката на првиот скрининг на 12та недела според мене моето убаво оформеното стомаче убаво ми го избоцка со прсти и ми рече ова не е стомакот труден ова е сало. Така да ке си почекам до 18та недела убаво да се растегне кожата и со сигурност да поминат гасови и грчеви. Да ми се јави бебе каде е па да го речам трудничко. Сега си го галкам салцето.
So lesno bremenosta ☺️ Jas denes bev na kontrola, po moe 5 ipol nedeli sum , doktorkata kaza deka sum celi 6 ,no za srceva akcija mi rece naredna nedela. Koga tebe ti vidoa srceva akcija?
Ти благодарам миличка исто и тебе Јас бев на контрола пред 2 дена и тогаш имаше срцева акција.. тогаш бев 6 недела и 5 дена
Срцева реакција слушнавме на 6 недела напредно бебе рече докторот уморна и мрзрлива очи не можам да отворам и кафе не ми се пие. Како се справувате вие
исто неможам кафе и преуморна сум , пијам течности повеке вода и природни сокови и по потреба ептен кога неможам газирано по една чашка , и во глуобала си лежам оти за друго и немам мн енергија ,,
Нормално е да чувствуваш замор, поспаност и намалена енергија во прво тромесечие, најважно е да си го слушаш телото, не форсирај ако немаш сила, одмарај повеќе, пробај да внесуваш здрави намирници во исхраната (овошје, зеленчук, јатки, храна богата со протеини) и вода барем 1,5-2литри дневно.
Isto i jas, duri i mrzovolna sum , se mi e tesko i samo mi se dreme mene mi rekoa drugata nedela za srceva akcija , pa eve si cekame ☺️
Девојки да прашам за мислење. Јас сум 8 недела, кога одам во тоалет да мочкам, откако ќе се измочкам ме боли стомакот страшно доле и јајниците исто, што може да биде? Ви се десило ли и вам некогаш?