Zdravo zenska,jas pravev na 15ti den, t e. Ne go broev denot na transferot zasto taka mi kazaa. Vrednosta mi bese 3581.2
Jas vo sredata ispituvav na 13ti den od transfer mi bese 152. Utre sakam pak da odam da proveram. Dali e zagrizuvacki dokolku e pomala vrednosta?
Mene na 12 den vrednosta mi bese 32.94 na 18 den (oti nemozev porano da ispitam me fatija praznici )mi bese 727 ne ti e niska vrednosta mozno e da si imala samo podocna implantacija mozes da se raduvas povtori go testot za dva dena sigurno ke se duplira vrednosta Cestitkiii
Јас треба на 4 јуни да одам да ми прават прв скрининг и се мислам дали да одам во санте плус дали има некоја искуство и на кој начин го прават
Ве молам за мислење , бремена сум 5+3 недела и имам болки во стомакот пијам фолна обична , магнезиум и дабрестон 2×1 . Исто така имам некој белузлав воденикаст исцедок, бев на доктор дента кога дознав за бременоста и бев пред 2 дена да видиме дали е наместено убаво. Се е супер наместено иако ме запиша како високо ризична бременост. Дали болкиве се нормални во овие недели? Има денови кога ми се лошо , има и ден кога и не чуствувам дека сум трудна освен така некоја болка околу јајниците.
Ако ти се менструални болки тие се нормални ја сум 5ти месец и уште ги имам тие болки како и белиот исцедок исто го имам цело време не е ништо нормално е..не змам зоштп те води како високо ризична
Ме води поради предходна историја и за да можам дома да одмарам за да не одам периодов на работа. Такви се болките слични на менструални, матичната вика може и инфекција да е но покасно за брисеви прво да се зацврсти плодот убаво.
Ако ептен те болат тие менструални болки смееш и два пати, мене со едно не ми поминуваше и ми кажаа два пати да пијам. Ако не можеш директ да пиеш имаш во Бети аптека и други подобро снабдени шумливи таблети Магнезиум. И јас сум веќе крај на 5ти и понекогаш и мене ме фаќаат не се плаши
Брисеви тек се орават во 12та недела бидејќи секако терапија пред тоа не може да ти даде..штом е заради поранешна историја не се секирај. И јас бев така запишана за да земам боледување и за да не одам на работа кога почнуваше коронава.. Така да одмарај и не се секирај
Во тие недели и мене ми беше така. Се пожалив на лекар и ми каже дека се шири матката и си прави место. Никогаш не беа доволно силни, неподносливи или долготрајни да морам да пијам нешто. Навечер најчесто ме фаќаа. Околу 9-10 недела се намалија и сега само повремено осеќам затегање или повремено слаба странична болка. Магнезиум се пие за болките?
Во која недела го слушнавте срцето? Некако деновиве многу споро ми поминуваат Денес цел ден сум во кревет и болките што сум ги имала скоро и ги нема , се надевам дека нема да се вратат
Јас на 7+1 слушнав срце. На 5+3 имаше само сакус. А во врска со болките, нормални се, стануваат поретки и помалку болни во 9-10 недела. Може да ти ја зголемат дозата на 2 таблети Магнезиум на ден доколку не се намалуваат болките или ако се јават пак, ама во секој случај нормално е и не е страшно.
Здраво девојки. Сакав да ве прашам за PRISCA дали прима клиниката во Скопје? Дали има некоја искуство во скоро време. Јас сум 12+3 а во среда сум на контрола скрининг а петок рече докторот ќе ме прати во Скопје...