Јас дури откако слушнавме срцева реакција после една недела почнаа симптомите, така да дури после срцевата реакција можеш да имаш симптоми ако воопшто имаш или може и среќа ќе имаш да поминеш без мачнини
mdenkov ne se sekiraj za simtomi jas prethodnata nedela nemav nikakvi simptomi i doktorkata me prashuva kako si, jas i velam cudno se custvuvam nisto ne custvuvam i se izleze kako sto si treba ne baraj samo si go gali meseto i uzivaj se ke si bide dobro a toa sto si zagrizena e normalna rabota ako svrtish nazat ke vidish deka ne si edistvena pozdrav
Eve i ovde da se prijavam 6 nedela sum i sabajle imav kafeav iscedok kako luspi i vednas otidov na doktor bremena sum so bliznaci i doktorot mi dade progesteron inekcija i da odmaram nekoe iskustvo
Imase i na dvete srcencata im trepkaa ama vika ke gi cueme narednata nedela mnogu e rano samo sega kako trepkaa na ehoto
Прекрасно! Со среќа на сите и со лесно! На почеток и јас немав никакви симптоми, само појачано чувство за мирис во 2. месец. Се читаме со убави муабети!
И јас отидов денес на гинеколог, се беше во ред, џабе се испотресов, ми даде утрогестан, и ми кажа да минувам, па за 2 недели на контрола.
Ептен ми е мило што не си оставила на случајност и да се тресеш дома туку веднаш си закажала термин. Можам да замислам кое олеснување ти било кога ти рекол дека се е во ред. Сега смирено и почни да го галкаш мешето и да се радуваш.
Мамички ме интересира што пиете освен фолна киселина? дали пиете некои мултивитамини ... мене крвната слика која ја направив ми покажа намален хемоглобин 10,7. Дали има некој со сличен резултат да подели искуство
Јас првото тромесечие освен фолна не пиев ништо друго, а можеш да земеш и магнезиум, јас со него почнав некаде околу 4ти месец...Крвната слика на сите трудници паѓа така да и хемоглобин не е баш слабо ако е 10,7, но тоа не зависи од тоа дали пиеш витамини или не. Можеш да го зголемиш со јадење на цвекло, аронија и некои други природни работи, но исто така битно ти е и железото, мене од 110 повеќе не ми е хемоглобинот и докторката вика ок си е, а железото ми е 17, така да се надевам дека е ок
Девојки и јас сум 5 недела, ама градите ми болат, грчеви имам во стомакот, вртоглавици, никок притисок, немам апетит. Блазе вас што немате маки. Киселина ме утепа. Не знам што е проблемот со мене, ама кога ве читам вас мислам дека нешто не е во ред кај мене.
Супер си окцензи, тоа е тоа направи крвна слика за тоа вртоглавиците, да не имаш намален хемоглобин. За киселини јаболки најмногу ми помагаа
Се е тоа нормално.И трае до кај трети месец особено мачнини и повракање.Мене градите ме болеа интензивно првите 3-4 месеци ,мачнини имав до 16 та недела и после се престана само од себе. Стомакот исто боли доста често бидејки матката претрпува промени. Прво се вгнездува плодот а со тек на време како ке расте и она ке се шири и пак ке боли.Земо си витамини,магнезиум ако имаш баш јаки грчеви и бидејки ти е старт на бременост-одмарај.Бар до кај 10 та недела дур да помине кризниот период што се вика. Не кревај тешко,не брзај никаде,внесувај течности и без стрес
I jas imam non stop bolki vo stomakot i kicmata i mislam deka sekoj moment ce dobijam od koga se pocnuva so magnezium? Jas so tretata moja bremenost pocnav mnogu kasno pa zatoa i prasuvam od koga najbrzo smeam da go zemam magneziumov
Јас колку што знам и мене како што ми беше кажано може од самиот старт, бидејќи потребна доза за едно возрасно лице е 300мг, а истото дозирање се препорачува и кај трудниците во првата поливина од бременоста.
@joy1 еве овој го зедов добар е? не знам зошто сликава наопаку ми излезе Сакав и ова да прашам. Сабајле 3-4 дена по ред пијам чај од камилица, е сеа дали може секој ден да си пијам или на периоди? Од чајов ми е многу подобро и не ми иде на повраќање.