Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. bokace1

bokace1 Истакнат член

Прекрасна си :inlove: Втора бременост ми е , првата беше пред 7 години и не заврши убаво . Знам дека стомачево е салце и подуваност , само што под папокот го осекам потвртко малку и не можам да го вовлечам :rofl: :rofl:

2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Фала ти:inlove:
    Уште ова гадењево да го немав :D.
    Него ако ти е втора бременост веројатно ќе ти се покаже порано стомачето, од тоа што има прочитано ти кажувам:D:D

azelea and bokace1 like this.
  3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Можеби малку ама сосема малку се познава кај пубичната коска. Ама дека знаеме дека си бремена и баш таму гледаме,се приметува малку ама малку. Инаку да те видам на улица не би приметила дека си бремена. Мое мислење.

BabyD0ll likes this.
  4. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Која недела си? :) Некако тоа на сликата не ми изгледа на трудничко меше,туку некако како надувано стомаче. :)

bokace1 likes this.
  5. bokace1

bokace1 Истакнат член

Да надувано е :D јас малечка сум многу околу 5 недела сум , ни јас сама не знам :D салце си имам за машала :whew:

mal.ecka and Fatalnata like this.
  6. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Не е секогаш така без разлика дали е прва или втора бременост. Се зависи од многу фактори. На пр. Јас сум бремена по втор пат од денес сум 15та недела а ни трага од стомаче. Се е индивидуално. :)

Ехее, прво со лесно во бременоста. Рано е, прерано за стомаче. :)

Last edited by a moderator: Jun 6, 2020
    BabyD0ll and bokace1 like this.
  7. Moce19

Moce19 Истакнат член

A dali e mozno ako nosis dve, porano da pocne da raste? Jas nosam dve, sum 10ta nedela I 2 den i vekje vo dolniot del od stomakot osekjam zgolemuvanje, ne mnogu ama se poznava :)

Осе, Broki5, elcezelce and 4 others like this.
  8. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Аии,со лесно бременоста.:inlove: Тоа секако дека штом се две, повеќе простор треба и порано ќе почне да се познава стомачето.:)

Broki5, bokace1 and Moce19 like this.
  9. Moce19

Moce19 Истакнат член

Fala ti mnogu, samo so lesno I ubavo kaj site :)

Broki5, bokace1 and Fatalnata like this.
  10. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Бев во четвртокот на гинеколог, терминот ми беше таман да се израдувам и да си имам убав карантин.
    Секоја сабота ќе зголемува по една недела, така ми кажа. Значи вчера влегов во шестата недела.
    За две недели ќе слушнам срцева реакција.
    Сакав да прашам дали се задишувате после било каква активност? Чудно и смешно ми е за какви мали работи јас се уморувам

S.12.G, Bicka77, azelea and 3 others like this.
  11. Thallia

Thallia Популарен член

Нормално е во прво тромесечие да чувствуваш зголемен замор и поспаност, намалена енергија и често потешкотија при извршувањето на секојдневните обврски. Најважно е да си го слушаш телото и повеќе да одмараш, вода повеќе, течности, здрава храна бидејќи првото тромесечие е најважно.
    Со лесно до крај да ти е :)

LucyLu and Ema.Sk like this.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Исто сме со неделите , и мене ми закажаа за 2 нед за контрола следна:lol:денес видовме срцева акција на екранче:inlove: Јас мн се уморувам буквално од се , и малата плус дополнително по неа цела ден едвај чекам кревет ноќе :yawn:

мене ми е втора бременост , 6 недела сум а да ме видите од подуеност овие денови ми се јави ептен изразено , дури и јас се чудам , сите мислат веќе накај 4,5м дека сум :lol: со првото не бев вака , ништо не се познаваше на мене до 5,6м оти и слаба мн тогаш :D

azelea, Ema.Sk and bokace1 like this.
  13. LucyLu

LucyLu Популарен член

Девојки здраво,
    Јас сум ептен тазе утре ми е првата контрола и секако паник системот ептен ми е активиран :D
    Супер се чувствував се додека не поттурнав со нога едно пакетче ( малку потешко ) демек да не наврнело :worried: Кога се свестив дека не требаше паметот само таму ми е да не направив беља. Како доле малку да ме пресекува. Не е нешто што не се трпи ама ептен се загрижив :@
    Имам место за паника ?

tina2018, Mira1980 and azelea like this.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Добредојде во клубот
    Не се секирај си го турнала не си го кренала ...сечење доле менструални грчеви се е тоа нормално во бременоста :inlove:

DELFINA81 likes this.
  15. LucyLu

LucyLu Популарен член

Добро ве најдооов :inlove:
    Леле жива се изедов па си плачам си плачам :wasntme: ( хормони :D)
    Претходно не обрнував толку внимани на стомакот од лога турнав се ме сече ме пусти(facepalm)
    Се надевам дека е се како што треба ти благодарам малку ме опушти:l:

Mira1980 and Milkiway like this.
  16. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

бев вчера (8+5) на едно дополнително ехо да се осигурам дека беб си напредува и сè уште си куца срценцето, должина 20mm, а минатиот пат беше 7mm. :o се зголемило тројно во неполни 2 недели. :inlove: последнава недела почна и да ми се гади по малце приквечер, ама среќна сум што конечно го имам тој симптом. :D

ivance.., azelea, Tsukinory and 8 others like this.
  17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Ех луѓе јас сум при крај на прво тромесечие, 12 недела сум и денес си бев на контрола, многу емотивна контрола беба се гледаше се, уши глава, стомаче раце нозе, толку ме погоди да почна глава да ме боли од среќа. Се беше во ред фала му на Бога, должината таман, а и го прашав докторот дали може да се види што е. Рече прерано е да се види, ама гледаше и гледаше и вика изгледа ќе биде машко.
    Толку, радост до небо. :hug::inlove:

ivance.., azelea, Krofna* and 20 others like this.
  18. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Ми треба совет.. 8 недела сум и денес имам исцедок жолтеникав и како растеглив (немам црвенило или чешање, ниту мирис). Не сум имала проблем со инфекции. Дали е нормално? Еднаш утрово ми се појави и толку.

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

И јас имав таков 9та 10та недела ми рекоа нормално е со можност да биде кандида иако после на брисеви испадна дека е во ред. Можеш да се замиваш со чај од камилица јас така правев 5 6 дена и исчезна. Секако може да те види гинеколог за најсигурно

Cholipam likes this.
  20. LucyLu

LucyLu Популарен член

Мојата прва контрола девојки бидна. Наместен плодот како што треба ама сум имала циста и сум се полнела со вода. Ми рече ехо на клиника и некои маркери. Да неможе човек раат да се израдува. Некој совет нешто искуство некој ? :worried:
    Ако ми верувате на крај веќе не го слушав од што се исклучив :wasntme: