@bokace1 јас имав два пати искуство со немање плод само ќеса,не се развиваше плодот, првиот пат сама го исфрлив без киретажа,втор пат мораше киретажа.После тоа останав бремена со ќерка ми ,правев испитувања се беше во ред но примав Аспирин пред да забременам и после тоа и фолна. Жал ми е почекај,може ќе бидне чудо,ако не глава горе и не губи надеж
јас бев со мола пред 12 години , до 11 та недела немаше плод , се појавија цистички и најверен индикатор за мола ти е хцг мене ми беше над 100000
Во која недела ти беше високо хцг? Мене до пред 8 дена ми беше 11273.0 , а од почетокот кога дознав дека сум трудна беше 510.9
во 9 та недела рекоа дека е многу високо дека се близначиња со две гестациски врекички , после две недели со дабростон и се благо крварење и ново хцг ( рекоа не се мерела вредноста на хцг- то ) трипати ме боцкаа и ми дадоа само вредност над 100000 и дијагноза комплетна мола ..... на 20 години .... после 6 месеци пауза од киретажата ја останав со керка ми бремена , без да знам што се случувало во таа бременост ( гинекологот не ми кажа ништо и јас детиште бев ) си ја износив и си ја родив здрава жива сега ќе полни 11 години ....
Drugarki Feminki deneska bev na prv pregled,posle uspesen transfer na in vitro....I go vidovme I slusnavme moeto junace. So Gospod napred neka bide se kako sto treba do kraj.
многу ми е жал, низ истово пројдов во февруари, почнав да крварам на 8+2 (2 дена претходно ми констатираа blighted ovum) и ми дадоа терапија капки (на м беа, не ми текнува точно), ги пиев 6 дена и комплетно се исчистив, на крај немаше потреба од киретажа. прва бременост и никогаш не ни помислував дека баш на мене може да ми се случи нешто лево, но се тешев дека така требало да биде, процес на природна селекција. Спојлер: tmi а киретажа воопшто не е лоша опција доколку сакаш што побрзо да ти заврши ова, исфрлувањето преку капки беше доста језиво, си го осетив и видов сакусот кога ми излезе како парче џигер во шолја. :/
Пред неколку месеци го поминав истото, мене ми дојде ко шок, НО гледај го позитивно ова бидејќи сте успеале, следна бременост ти е близу Јас денес бев на скрининг, супер сме, правев Хармони и тој е супер, инаку маженце ќе имамеее... денес 13+2 сеуште повраќање и мачнини ништо не ми помага само кежам и мирувам
После цела година работење на случајот, денес на втора контрола видовме и слушнаме грашоче во стомакот. На првиот преглед докторката ми рече да земам Премама дуо, денес ми рече да продолжам со нив, не ми даде насока за испитување ниту на крв ништо. 6+4 ме воде по мерки. Дали се прават некои испитувања сега или наредниот пат ќе ми каже ми рече за околу 3 недели.
Честитки за бременоста се најдобро И јас не правев од сам почеток крв и урина ми даде некаде 8ма или 9та недела веројатно ќе ти даде и тебе а секако побарај си сама ако не ти даде. Крвна слика и урина се прави секој месец. Во 12та недела се закажува прв скрининг и приска тест како и се земаат први брисеви друго нема ништо во овој период.
Ми спомна нешто нареден преглед за некое испитување, ама бев многу возбудена од тоа што го слушнавме и не ја дослушав докторката што ми рече Ти благодарам
Обично сите испитувања се ококу таа 12та недела како што знам веројатно за тоа зборела а сега за 3 недели ќе те гледа ехо к ќе види напредок
Најпрво честитки да си имаш лесна бременост докторката знае најдобро како ќе си врви времето така ќе ти кажува што и како треба да правиш на тебе е само да си уживаш во најубавиот период
Ne se nerviraj sekoja od nas pominala so toa jas imav pred tri meseci i eve sega pak sum bremena gospod e dolem kje te daruva te guskam silno drzise se kje bide dobro hug:
Devojki sakam da ve prasam 8 nedela sum do vcera nemav nikakvi bolki a i ne povrajkav a deneska od sabajle ispovrativ 4 pati a i sega me nobi dolu stonakov .. sakam da slusnam vase mislejne dali se normalni vakvi bolki ili mozi i od povrakajneto da mi e ..pozz
Каде точно те боли стомакот и какви болки се? Ако се менструални болки се е во ред. А ако те сече стомакот горе сигурно е од повраќањето. Мила не се разочарувај, верувај ми така требало да биде. Господ има подобри планови за тебе ич да не ми се секираш. Главата горе и не предавај се, еден ден ќе биде верувај.
Јас не знам ни какви испитувања ми направи докторот овој пат, без маж ми бев на преглед тој беше на работа, во странство сум и јазикот не го разбирам доволно, ама понекогаш разбирам, а и докторот уште со таа маската едвај да го разберам. Значи направивме ултрасоунд, и ми зеде некаде 6 шприцеви крв. Само знам дека еден беше за тироиднава пошто имам проблеми со неа и денес по пошта ми стигна картичка со крвна група која сум 0+. Другите шприцеви појма немам за што беа, некој да не знае ве молам?