Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    15.734
    @bokace1 јас имав два пати искуство со немање плод само ќеса,не се развиваше плодот, првиот пат сама го исфрлив без киретажа,втор пат мораше киретажа.После тоа останав бремена со ќерка ми ,правев испитувања се беше во ред но примав Аспирин пред да забременам и после тоа и фолна.
    Жал ми е почекај,може ќе бидне чудо:hug:,ако не глава горе и не губи надеж :hug:

На Maja92@ и bokace1 им се допаѓа ова.
  2. Mira1980

Mira1980 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    581
    Ne se sekiraj daj boze da bide se dobroe (fingers)

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас бев со мола пред 12 години , до 11 та недела немаше плод , се појавија цистички и најверен индикатор за мола ти е хцг мене ми беше над 100000

4. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    2.046
    Во која недела ти беше високо хцг? Мене до пред 8 дена ми беше 11273.0 , а од почетокот кога дознав дека сум трудна беше 510.9 :(

5. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    во 9 та недела рекоа дека е многу високо дека се близначиња со две гестациски врекички , после две недели со дабростон и се благо крварење и ново хцг ( рекоа не се мерела вредноста на хцг- то ) трипати ме боцкаа и ми дадоа само вредност над 100000 и дијагноза комплетна мола ..... на 20 години .... после 6 месеци пауза од киретажата ја останав со керка ми бремена , без да знам што се случувало во таа бременост ( гинекологот не ми кажа ништо и јас детиште бев ) си ја износив и си ја родив здрава жива сега ќе полни 11 години ....

Последна измена: 11 јуни 2020
    На bokace1, ivance.., Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    34.001
    Многу ми е жал :(А многу ми беше ќеф да те читам колку радосна беше:l:Господ е голем :hug:

7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    10.629
    Drugarki Feminki deneska bev na prv pregled,posle uspesen transfer na in vitro....I go vidovme I slusnavme moeto junace.:l: So Gospod napred neka bide se kako sto treba do kraj.

На Broki5, Brpbrp, BabyD0ll и 14 други им се допаѓа ова.
  8. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    многу ми е жал, низ истово пројдов во февруари, почнав да крварам на 8+2 (2 дена претходно ми констатираа blighted ovum) и ми дадоа терапија капки (на м беа, не ми текнува точно), ги пиев 6 дена и комплетно се исчистив, на крај немаше потреба од киретажа. прва бременост и никогаш не ни помислував дека баш на мене може да ми се случи нешто лево, но се тешев дека така требало да биде, процес на природна селекција. :(
    а киретажа воопшто не е лоша опција доколку сакаш што побрзо да ти заврши ова, исфрлувањето преку капки беше доста језиво, си го осетив и видов сакусот кога ми излезе како парче џигер во шолја. :/

9. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330

Пред неколку месеци го поминав истото, мене ми дојде ко шок, НО гледај го позитивно ова бидејќи сте успеале, следна бременост ти е близу

Јас денес бев на скрининг, супер сме, правев Хармони и тој е супер, инаку маженце ќе имамеее...
    денес 13+2 сеуште повраќање и мачнини ништо не ми помага само кежам и мирувам

Последна измена од модератор: 12 јуни 2020
    На Brpbrp, S.12.G, Allwayshappygirl и 10 други им се допаѓа ова.
  10. SmartyWifey

SmartyWifey Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    234
    После цела година работење на случајот, денес на втора контрола видовме и слушнаме грашоче во стомакот. На првиот преглед докторката ми рече да земам Премама дуо, денес ми рече да продолжам со нив, не ми даде насока за испитување ниту на крв ништо. 6+4 ме воде по мерки. Дали се прават некои испитувања сега или наредниот пат ќе ми каже ми рече за околу 3 недели.

На Broki5, Brpbrp, tina2018 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Честитки за бременоста се најдобро :inlove:
    И јас не правев од сам почеток крв и урина ми даде некаде 8ма или 9та недела веројатно ќе ти даде и тебе а секако побарај си сама ако не ти даде.
    Крвна слика и урина се прави секој месец. Во 12та недела се закажува прв скрининг и приска тест како и се земаат први брисеви друго нема ништо во овој период. :hug:

На wannababy и SmartyWifey им се допаѓа ова.
  12. SmartyWifey

SmartyWifey Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2018
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    234
    Ми спомна нешто нареден преглед за некое испитување, ама бев многу возбудена од тоа што го слушнавме и не ја дослушав докторката што ми рече
    Ти благодарам :hug:

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Обично сите испитувања се ококу таа 12та недела како што знам веројатно за тоа зборела а сега за 3 недели ќе те гледа ехо к ќе види напредок ;)(fingers)

14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    15.734
    Одлично,каде правеше скрининг и хармони и која цена е тестот?

15. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    Најпрво честитки да си имаш лесна бременост :inlove: докторката знае најдобро како ќе си врви времето така ќе ти кажува што и како треба да правиш ;) на тебе е само да си уживаш во најубавиот период :hug:

На SmartyWifey му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Се правев во Систина
    Хармони е 640евра има опција за на рати

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Ne se nerviraj sekoja od nas pominala so toa jas imav pred tri meseci i eve sega pak sum bremena gospod e dolem kje te daruva te guskam silno drzise se kje bide dobro :*:hug:

На BabyD0ll, bokace1, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Devojki sakam da ve prasam 8 nedela sum do vcera nemav nikakvi bolki a i ne povrajkav a deneska od sabajle ispovrativ 4 pati a i sega me nobi dolu stonakov .. sakam da slusnam vase mislejne dali se normalni vakvi bolki ili mozi i od povrakajneto da mi e ..pozz

19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Каде точно те боли стомакот и какви болки се? Ако се менструални болки се е во ред. А ако те сече стомакот горе сигурно е од повраќањето.

Мила не се разочарувај, верувај ми така требало да биде. Господ има подобри планови за тебе ич да не ми се секираш. Главата горе и не предавај се, еден ден ќе биде верувај.

Последна измена од модератор: 12 јуни 2020
    На bokace1 и ivance.. им се допаѓа ова.
  20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас не знам ни какви испитувања ми направи докторот овој пат, без маж ми бев на преглед тој беше на работа, во странство сум и јазикот не го разбирам доволно, ама понекогаш разбирам, а и докторот уште со таа маската едвај да го разберам.
    Значи направивме ултрасоунд, и ми зеде некаде 6 шприцеви крв. Само знам дека еден беше за тироиднава пошто имам проблеми со неа и денес по пошта ми стигна картичка со крвна група која сум 0+.
    Другите шприцеви појма немам за што беа, некој да не знае ве молам?