1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Da da bas kako menstrualni ama ne mn silni ama i polovinava po malce ko da me naboluva i to me zagrizuva

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    А брисеви не ти земаа? Кој да ги знае различно здравство и правила. :^) прогуглај сигурно ќе најдете прирачник за водење бременост во болницата и некој нека ти преведе

3. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    2.042
    Така сега Господ сакал :u:

Мојата бременост завршува во Петок со киретажа , но ќе се вратам во темава со близначиња :inlove:

На сите ви посакувам од се срце лесна бременост :l::l: И ви благодарам на поддршката :hug:

На BeloMache, Kate Rina 93, Broki5 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.771
    Дајбоже мила, сите да се израдуваме!! Те чекаме со убави вести да не израдуваш за најбрзо време.:hug:

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Тоа ти е се нормално матката се шири, и јас имам сеуште такви болки мене ми дадоа магнезиум да пијам. Не грижи се ако не се јаки болки.

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Мешиња како сте? Ние со мачнини по цел ден лежење, среќа засега без повраќање:puke:
    Пиете ли нешто за мачнини? Цел ден сум на кифли со крем и овошје. Само тоа можам.. И ептен сум поспана можда нискиот притисок е причината.

Инаку денес сум 8 недела. На контрола се е супер, јајниците се супер бебето има срценце:l: Малце сум загрижена дека матичната слушнав фатила корона со синот и незнам што да правам за следните контроли. Се мислам да продолжам приватно дека тешко до термини :(

На zhap4e, S.12.G, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Jas da tinkazam pijam kefir za macninite mnogu mi pomaga a pospanosta i kaj me e ista od niskiot pritisok inace jas bi ti gi preporacala dr.lozankovski mnogu se dobri jas tamu odam

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Се надевам дека не си била во контакт со неа. Инаку ако приватно не ти се плаќа бидејќи следно те чекаат скрининг во 12та брисеви и секако крв анализа најдобро види која и е замена на твојата матична и оди кај тој доктор

9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    @Milkiway Не за среќа немаше термин кај неа,не ми се чекаше недела дена :sweat: Ќе видам до тогаш ако не најдам добра замена ќе продолжам на приватно. А брисеви колку наплаќаат приватно?

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Немам правено искрено ...ако не се лажам во ремедика се 4000 и 4000 скринингот околу 8000 и приска ако правиш приватно авицена или ремедика 4000 боли глава.
    Нека ме поправи некој не сум сто посто сигурна за брисевите дека се таа цена скринингот и приската се толку секако приска не е задолжително зависи од твојата историја возраст и тоа што ќе каже докторот. Мене ми рекоа не морам но јас правев

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Во ремедика ги правам само брисеви од вагина и цервикс 2000ден ги платив 440 уринокултура бидејќи имав бактерија ги правев по втор пат.
    А првиот пат скрининг со приска плус брисеви вкупно платив 12.500

12. tari

tari Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    1.288
    Zdravo devojki
    Mene denov ne mi pocna dobro sabajlevo imav kafev iscedok na brisenje se preplasiv ne bese bas malku Vednas se javiv kaj maticnata mi kaza deka ne e nisto strasno da se napijam Dabroston i da odam na pregled vtora smena bese
    I sama neznam kako mi pomina vremeto do pregledot i konecno otidov
    Fala mu na Boga se bese vo red so bebeto i za brzo mi prestana iscedokot ama mene sepak mnogu mi e strav ovaa bremenost mi e prva posle 15 godini obidi i posle 4 ivf
    Cel den glavata ne znam kaj mi e i se losi misli imam
    Inaku sum 12+1i vo ponedelnik sum na prv skrining

13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Опушти се и одмарај,лежи.
    Многу честа појава е да се појави кафено.
    Вака ме смируваа се додека не е проследено со болки и крвтта не преминува во свежо црвена да не се паничи.
    Земај терапија.
    Викаат дека во 4та недела баш кога ке дознаеш дека си бремена,во 8ма недела и во 12та недела се тие недели каде што матката памети циклуси и исфрла стара крв.
    Штом си на скриниг ке ти ја видат детално и плацентата може не е крената нагоре ке се крени и она и се ке се среди.
    А твое е само да мислиш позитивно.

Еве мене во двете бремености ми се појави. А со првата траеше многу долго и тоа со терапија. Ете добивав вакви одговори и престана еден ден:hug::l:

На Slonce91, zhap4e, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58

Исто и ние 9+3 нед мачнините по цел ден оваа недела до сега не повракав
    Си викам подобро да повратам мислам по лесно ке е.
    Јогурт многу ме освежува и по мн малку јадам но по често.
    Приметив кога јадам после ми е мн лошо.
    Поспаноста оваа недела се намали да почнам да функционирам ама со мачниниве што дојдоа и пак исто цел ден си лежам
    Ке помине се тешам за убаво е
    Во аптека има за трудници на база на гумбир тие помагаат за мачнините пијам и од нив

На zhap4e, azelea и mssuniquee им се допаѓа ова.
  15. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Devojki zdravo i jas konecno da izdisam samo so si dojdov od pregled normalni se bolkite me bocnaja progesteron inaku beba 8 +3 dena inaku nemam macnini se najnormalno pozz do site

Devojki pak jas sega samo so pojdov vo vc na brisejne zabelezam kako rozeco aman od so mozi da bidi sega se si vikam.od sondata da ne e so mislite aman da ne si rajat

Последна измена од модератор: 14 јуни 2020
    На Meckicja, ivance.., azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  16. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    @Happyinlove погоре има објаснето мислам дека немап потреба да се грижиш. Поискусните нека кажат пак :hug:

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Можеш ли да се јавиш кај матичниот на лекар да прашаш? Ако не отиди на ургенто.. од сонда никогаш нр мо се случило до 13та недела секој преглед ми беше вагинално. Види како ќе биде ама ја сум плашлива не оставам така

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Ја прочитав да стварно убо пишала само со јас и болки имам и додатно се плашам

Срцка одма отидов и сестрата ми ја даде на моб се качила горе пошто таја и тука живее и само ми кажа да лежиш да не станувам и дека на самата сонда забележала ама несакала да ме испаничи и затоа ме боцнала прогестерон а од дошто не ми кажа па глупа и јас не прашав а се си беше во ред со плодот

Последна измена од модератор: 14 јуни 2020
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Добро бар знаат ама не можат така бе треба да каже ако има нешто не да крие глупости ти мора да знаеш...добро штом те боцнале се надевам дека се ќе е во ред :hug:

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Daj boze ponn me svika pak pa ce vidime dane e rajat coek

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.