@mssuniquee Јас земав антиметил ама не помага, и се долевам со кока кола по цел ден. Само она ме смирува. И кога се губам со притисокот,пијам една лименка и ко нова сум. Пред два дена страшни главоболки проследени со мачнини имав, испив лименката и се стабилизирав. И тоа финтата е строго во лименка да е некако од шише не ме дрма така брзо Јас чекам четврток за да одам на контрола. Сега сум отприлика 6 недела, се надевам срце ќе чуеме тогаш, 6+5 ќе сум Би одлагала уште ама место не ме држи веќе да проверам дали е се во ред. А може и ќе ме додржи, па да одам понаредната пред влез во 8мата недела
Пробај со Антиметил денес прв пат пробав и навистина ми олеснаа Два пати на ден можеш да ги пиеш. Инаку прва контрола јас бев на 7 ипол недели. Бебето имаше и срценце и се беше во ред Е сега мака имам со првото дете 2 ипол е а уште цица. Гинекологот ми кажа да го оставам уште малце, сам ќе си се одбиел кога ќе се смени вкусот. Но немам сили повеќе голем е ме влече ме болат и градите Морам да пресечам веќе..
Јас ја одбив на 2 месеци пред 2 годинки да полни ради бременоста. Доволно им е реално. Собери храброст и пресечи. Со лесно и на двајцата.
аман веќе со ова отсечно кивање, да ти е страв дека нешто ќе му се случи на плодот. не е можно, така?
Јас кивав од 1 ден бременост еве 6ти месец сега ми се смири малце а на почеток по 3 пати на ден се убивав кивање
Кивај ама и полека не стегај се многу. И јас се плашев на почетокот и мене ме сецкаше долу ама се навикнав не е ништо страшно. Има уште да те сецка, мене прееска лежев и да се свртам така од лева на десна страна ме сецна јако . Ама мислам дека се е во ред, не може така лесно абортус да се предизвика.
Здраво мешињаа Кога првпат отидовте на ултразвук во која недела јаа уште малку ке бидам во 5 недела а докторката ми закажа дури во 9 недела
Ти закажала за да ти потврди и за да чуете срце во едно. Вака јас бев во 6та да ми потврди бременост па во 8ма за да чуеме срце. Ако можеш да издржиш почекај ако не инсистирај и оди наредна недела треба да се види точкиче
Јас бев во 5та за да ми потврдат и во 6та за срценце. Мене не би ме држало место толку многу да чекам
I jas bev vo 6ta da potvrdime bremenost bidejki sum so in. vitro...I togas I srcence slusnavme...mn ubavo cuvstvo e toa...daj boze da e so lesno I ubavo do kraj kaj site..
Подобро пресечи веднаш на снаа ми така и кажаа дека може да го дои не сметало за плодот и плодот во 3 месец имаше застој па на крај мораше да абортира а на обдукцијата излезе дека немало доволно хранливи материи Што е и логика ни кажаа од Скопје храливите материи оделе во млекото за мајката и на крај за плодот. Ваш избор само да споделам искуство за жал....
Да и на познаничка истони кажале да прекине она трудна остана со бебче 10мес и рекле одма фа прекине со доење. Па и доста мубе на твоево дете веќе сега на ред си е друго бебо за доење