Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    devojki, denes sum 7+1 nedela, cekame uste nekoj den za srceva akcija(se nadevam deka ja ima), so simptomite sega za sega sum odlicno, macnina imav do sega samo ednas bez:puke:, gradite premnogu osetlivi, od hrana skoro se si jadam kako i do sega,osetliva sum na pojakite mirisi i togas malku mi stanuva loso-vo celost zemeno odlicna sum za ovoj period...pozz do site

На podravka, Maceto123 и okcenzi им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @okcenzi јас го користам овој од почеток, добар е, само вкусот не ми се допаѓа, не јадам портокал и општо, и често ми се лоши после него.

@mdenkov aјде на нареден преглед ќе трепка срценцето :l:

На okcenzi, zalosna и mdenkov им се допаѓа ова.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mesinja da se pofalam denes bev na kontrola,na moeto bebence mu cuka srcenceto,:l:parametri(dimenzii) se e vo red,.................srekna sum mnogu:music::music:

На Стефани_5, mariz, milamila988 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    zdravo mesinja, macnini si imam sekojdnevno mnogu :puke: skoro mnogu jadenja ne mi prijat na organizmot ama uste nekoja nedela ke se izdrze, zasega se uste sum ista kilaza ama misla deka doprva pocnuva popravanjeto toa e I najmalku bitno, go pominavme prviot skrining I se si e vo red:inlove: pozdrav mesinja

На joy1, alekccc, mdenkov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ja teram 8ma nedela, denes za 1pat mi se slosi na rabota-taman se izraduvav deka ke me odminat ovie gadenja,losenja i povrakanja eve denes za 1pat i toa go pocustvuvav.........pozz do site mesinja i so lesno neka ni e vo ovie topli denovi sto ni sleduvaat

6. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo na site :) Nova sum na forumov i bi sakala da spodelam so vas deka 7 meseci se obiduvame maz mi da dobieme bebe,ama nekako slabo ni odi :( Bev na ispituvanje na site hormoni i se e vo red some i maz mi ispituvashe spremogram i seto toa e vo red....ovolucija imam i eve ovoj mesec merev golemina na folekul i na 20.05 d-r mi kaza deka imam 17mm folekul na leviot jajnik i posle 2 dena da imame odnosi so maz mi...bi trebalo da NE dobijam za nekoi 5 dena...imam od vreme na vreme vednash po ovulacijata kratki i ne mnogu jaki bolki vo jajnicite,kako da mi se ukochuva nogata i malaksanost vo racite najpoveke,a sabajle i malku machnina osetiv....pa bi sakala nekoj so iskustvo da spodeli svoi simtomi i iskustva...Dali e mozna bremenost pozdrav !!

7. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Најпрво со среќа и со лесно нека ти оди забременувањето...За време на овулација болките во јајници се во ред, тоа значи дека имаш овулација а башка си испитала и се е во ред. За симптоми за бременост ти е рано бидејќи уште не ти е терминот за добивање, сега треба да се опуштиш и да чекаш да ти задоцни, бидејќи кај голем дел првиот симптом за бременост е доцнење на циклус. Другите симптоми се многу слични за ПМС и за бременост...А и период од 7 месеци не е многу голем период, барем што читам овде кај другите девојки, знам колку се нервираш секој месец кога ќе добиеш, сега само опуштено и може овој пат ќе биде.Позз

8. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    samo ovoj period nekolku dena pred dobivanje mislam i se preokupiram,a vo tekot na mesecot skoro i da ne pomisluvam...blagodaram na brziot odgovor......chudno chustvo imam sega prv pat i zatoa spodeliv so vas...a dali e mozno sega 5 dena pred da NE dobijam da pokazi tochen test?

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.487
    Допаѓања:
    288.193
    За 5 дена не знам, кај мене покажа 4 дена пред недобивање и со утринска и со вечерна урина...
    Значи можно е...ама најчесто е џабе фрлање пари бидејќи е прерано. Каснењето е сепак најдобар симптом.

10. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Blagodaram....ke pochekam do narednata sedmica(ke izdrzam) :) a dali najchest simtom e podueni gradi,ili ne mora da znachi....bidejki jas vo gradite ne osekam nishto...samo vo jajnicite,polovinata,grbot i vo racete kako grchevi i malaksanost...

11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.487
    Допаѓања:
    288.193
    Јас немав буквално никаков симптом.
    Тестот го направив само бидејќи мониторот за овулација го налагаше истото и ми беа во паковањето стапчињата за тестот веќе купени.
    Во месеците кога бев во исчекување, надевање и си барав симптоми сите си ги имав најдено.
    На нервна база ми каснеше/или порано ќе дојде, лошеше/дури имав и повратено, лошо спиев.

Во однос на физичките симптоми се исти како и за добивање, но не мора или се појавуваат после каснењето.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Blagodaram za brzite odgovori :) se nadevam na dve crti i na site sho se vo ischekuvanje :)

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nena-26

nena-26 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Последна ментруација имав на 26. 04, бев на гинеколог пред два дена и на обичното ехо докторот не виде срцева реакција, ми рече дека плодот бил најверојатно помал од обично, ми даде добрастон таблетки и фолна и ми рече да дојдам на контрола скоро по три недели. Дали е ова во ред или да побарам и друго мислење, малку сум исплашена...

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Да одиш и кај некој друг. Срцева акција се гледа веке во 5та недела. Мене уште во 3 недела ми го видоа плодот.
    Оди кај некој што има понов апарат нз како ги викаат 4Д ли така нешто.

15. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Побарај веднаш друго мислење за да не се секираш и да ти биде чиста мислата, може ехото му е старо...Со среќа

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Zdravo :) Da spodelam uste edna situacija so vas....imam bolka vo gradite,poduenost shto i predhodno pred ciklus mi se e sluchuvalo...megutoa mnogu ispaknati i temni veni na bradavicite zabelezav snoshti...inaku bi trebalo da NE dobijam na 08.06 sega vo ponedelnik....dali postoi mesto za zagrizenost za bojata na bradavicite? inaku i vo jajnicite konstantna kratka i ne mnogu jaka bolka veke 7-8 dena...

17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    НЕ
    немај гајле нормално е, а старите викаат дека е машко ако ти се стемнат. :D И моите исто. Не се секирај.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mrn

mrn Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Jas samo se nadevam deka sum ostanala bremena...a kakvo i da e mashko ili zensko seedno,da e se vo red ... blagodaram na podrshkata od srce :)

a dali da napravam test ili seushte e mnogu rano?

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Направи и израдувај не

20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Почекај уште некој ден па направиси, кај мене покажа негативен тест на три дена пред добивање а бев бремена, потоа ми задоцни и покажа позитивен. Ама секој со различно искуство