devojki, denes sum 7+1 nedela, cekame uste nekoj den za srceva akcija(se nadevam deka ja ima), so simptomite sega za sega sum odlicno, macnina imav do sega samo ednas bez, gradite premnogu osetlivi, od hrana skoro se si jadam kako i do sega,osetliva sum na pojakite mirisi i togas malku mi stanuva loso-vo celost zemeno odlicna sum za ovoj period...pozz do site
@okcenzi јас го користам овој од почеток, добар е, само вкусот не ми се допаѓа, не јадам портокал и општо, и често ми се лоши после него. @mdenkov aјде на нареден преглед ќе трепка срценцето
mesinja da se pofalam denes bev na kontrola,na moeto bebence mu cuka srcenceto,parametri(dimenzii) se e vo red,.................srekna sum mnogu
zdravo mesinja, macnini si imam sekojdnevno mnogu skoro mnogu jadenja ne mi prijat na organizmot ama uste nekoja nedela ke se izdrze, zasega se uste sum ista kilaza ama misla deka doprva pocnuva popravanjeto toa e I najmalku bitno, go pominavme prviot skrining I se si e vo red pozdrav mesinja
ja teram 8ma nedela, denes za 1pat mi se slosi na rabota-taman se izraduvav deka ke me odminat ovie gadenja,losenja i povrakanja eve denes za 1pat i toa go pocustvuvav.........pozz do site mesinja i so lesno neka ni e vo ovie topli denovi sto ni sleduvaat
Zdravo na site Nova sum na forumov i bi sakala da spodelam so vas deka 7 meseci se obiduvame maz mi da dobieme bebe,ama nekako slabo ni odi Bev na ispituvanje na site hormoni i se e vo red some i maz mi ispituvashe spremogram i seto toa e vo red....ovolucija imam i eve ovoj mesec merev golemina na folekul i na 20.05 d-r mi kaza deka imam 17mm folekul na leviot jajnik i posle 2 dena da imame odnosi so maz mi...bi trebalo da NE dobijam za nekoi 5 dena...imam od vreme na vreme vednash po ovulacijata kratki i ne mnogu jaki bolki vo jajnicite,kako da mi se ukochuva nogata i malaksanost vo racite najpoveke,a sabajle i malku machnina osetiv....pa bi sakala nekoj so iskustvo da spodeli svoi simtomi i iskustva...Dali e mozna bremenost pozdrav !!
Најпрво со среќа и со лесно нека ти оди забременувањето...За време на овулација болките во јајници се во ред, тоа значи дека имаш овулација а башка си испитала и се е во ред. За симптоми за бременост ти е рано бидејќи уште не ти е терминот за добивање, сега треба да се опуштиш и да чекаш да ти задоцни, бидејќи кај голем дел првиот симптом за бременост е доцнење на циклус. Другите симптоми се многу слични за ПМС и за бременост...А и период од 7 месеци не е многу голем период, барем што читам овде кај другите девојки, знам колку се нервираш секој месец кога ќе добиеш, сега само опуштено и може овој пат ќе биде.Позз
samo ovoj period nekolku dena pred dobivanje mislam i se preokupiram,a vo tekot na mesecot skoro i da ne pomisluvam...blagodaram na brziot odgovor......chudno chustvo imam sega prv pat i zatoa spodeliv so vas...a dali e mozno sega 5 dena pred da NE dobijam da pokazi tochen test?
За 5 дена не знам, кај мене покажа 4 дена пред недобивање и со утринска и со вечерна урина... Значи можно е...ама најчесто е џабе фрлање пари бидејќи е прерано. Каснењето е сепак најдобар симптом.
Blagodaram....ke pochekam do narednata sedmica(ke izdrzam) a dali najchest simtom e podueni gradi,ili ne mora da znachi....bidejki jas vo gradite ne osekam nishto...samo vo jajnicite,polovinata,grbot i vo racete kako grchevi i malaksanost...
Јас немав буквално никаков симптом. Тестот го направив само бидејќи мониторот за овулација го налагаше истото и ми беа во паковањето стапчињата за тестот веќе купени. Во месеците кога бев во исчекување, надевање и си барав симптоми сите си ги имав најдено. На нервна база ми каснеше/или порано ќе дојде, лошеше/дури имав и повратено, лошо спиев. Во однос на физичките симптоми се исти како и за добивање, но не мора или се појавуваат после каснењето.
Последна ментруација имав на 26. 04, бев на гинеколог пред два дена и на обичното ехо докторот не виде срцева реакција, ми рече дека плодот бил најверојатно помал од обично, ми даде добрастон таблетки и фолна и ми рече да дојдам на контрола скоро по три недели. Дали е ова во ред или да побарам и друго мислење, малку сум исплашена...
Да одиш и кај некој друг. Срцева акција се гледа веке во 5та недела. Мене уште во 3 недела ми го видоа плодот. Оди кај некој што има понов апарат нз како ги викаат 4Д ли така нешто.
Побарај веднаш друго мислење за да не се секираш и да ти биде чиста мислата, може ехото му е старо...Со среќа
Zdravo Da spodelam uste edna situacija so vas....imam bolka vo gradite,poduenost shto i predhodno pred ciklus mi se e sluchuvalo...megutoa mnogu ispaknati i temni veni na bradavicite zabelezav snoshti...inaku bi trebalo da NE dobijam na 08.06 sega vo ponedelnik....dali postoi mesto za zagrizenost za bojata na bradavicite? inaku i vo jajnicite konstantna kratka i ne mnogu jaka bolka veke 7-8 dena...
НЕ немај гајле нормално е, а старите викаат дека е машко ако ти се стемнат. И моите исто. Не се секирај.
Jas samo se nadevam deka sum ostanala bremena...a kakvo i da e mashko ili zensko seedno,da e se vo red ... blagodaram na podrshkata od srce a dali da napravam test ili seushte e mnogu rano?
Почекај уште некој ден па направиси, кај мене покажа негативен тест на три дена пред добивање а бев бремена, потоа ми задоцни и покажа позитивен. Ама секој со различно искуство