сонце во првите недели се работи за големина во милиметри и тоа бебче е не повеќе од половина сантиметар до сантиметар големко , и сепак од преглед до преглед не се поминати ни 3 дена докторката соодветно не те паничи кога сепак тука игра улога човечки фактор и унирвезални мерки .... дали раката и измерила првиот пат точно или овој пат за милиметар помалку секогаш и на самото ехо извештајот стои веројатноста со +/- 6 дена .... без паника бебче има срцева реакција примаш терапија за исцедокот тоа јуначе е јако и ќе биде се во ред
Fala ti srcka ne znajs kolku me smiri a da kaza deka e porasnato 1.90 sm a vo nedelata 1.82sm so mislis srce ?
мислам дека е одлично има напредок и ќе има понатака , знам дека си во секакви мисли и во паника заради исцедокот ,ама ќе биде се во ред и јас сум сеуште во бунило иако ми е трето бебче и се плашам премногу ама тоа ни е мајчинскиот инстинкт , за тоа душиче во тебе цел живот ќе осеќаш страв и трепет зашто е еден дел од тебе ..... само ни сме јаки и можеме се
Fala ti stce na iskrenite soveti mn mi pomognaja a tocno deka sum vo panika posto ptedhodno bev so miseedi i zato sega panicam samo da izdrzime do kraj i da se raduvame fala uste ednas a koja nedela si ti ?
Здраво идни мамички 7ма недела сум, пред една недела имав обилно крварење свежа црвена крв, страшно трауматично искуство. Матичната ми виде хематом, од таму во систина, таму рекоа нема хематом, плодот е океј, крварењето незнаат од што е. Нејсе, ме боцнаа прогестерон, пијам и утрогестан 3 пати на ден, еве 7 ми ден јас имам малце кафеаво лигаво на влошката.2,3 дена немав денес пак имам. Има ли некоја слично искуство? Секако дека лежам нон стоп одмарам, ме загрижува што е 7ми ден а уште имам кафен "исцедок".
Со душа ја чекам контролата, да се осигурам дека се е океј.. Претпоставувам и ти лежиш цело време, дали спиеш настрана или само на грб? Се си мислам дека ке го повредам кога спијам настрана
Мене ми се случи во 5та недела обилно крварење, се среди со терапија ама цела недела имав кафеав исцедок. После во 11та пак имав кафеав исцедок. Кај 3 доктори бев, никој не најде од што е крварењето. Примај ја терапијата и одмарај најмногу што можеш, не кревај ништо тешко. Со лесно
Ke bidi slusajme samo veruvaj mene ova mi e 4 btemenost uspesna i seuste ne se znaj nisto pa ne se predavam a inace sekako spijam seuste e malecko ne se sekiraj nemozis da go povredis inace da celo vreme lezam duri i za jadejne vkrevet
Знаев дека нешто не е во ред, колку и да се правев силна. Вчера искрварив пак, на ехо ми рекоа дека цела матка ми е полна крв и одлепена плацента, од паника не ни сватив што ми рекоа.. Некоја со вакво искуство, да ми даде некој совет?Ми останува само да лежам и да се молам дека се ке заврши океј
Плацентатаможе да се залепи и крвта мора да истече. Битно дали плодот е уште присутен. Одмарај и пробај да не мислиш. Знам дека е тешко. Тука сме за тебе.
Одмарај лежи , не станувај освен до вц , првата бременост ми се случи исто баш некаде околу 10недела , одлепување на постелка , крварење , 14 дена бев во кревет , контрола после тоа на ехо се беше ок , испитав димери , хемостаза се ок беше , после до 5 или 6м бев мн претпазлива со се од пусти страв .. Ќе помине лежи опушти се филмче серија
Да пријавам и јас 6 та недела од 18 јуни, совет за срцева реакција... Докторов вика да одам на 24 тогаш влегувам во 7 ма недела мене некако рано ептен ко да ми е
Здраво мешиња дали имате болки во грбот онака како боцкање незнам како да го опишам ама на која страна да се свртам е исто не поминува