хаха мислам дека не ... минатиот викенд може на 5 места ме искасал еден комарец на ногата , како влегол во спална и како ме изрешетал незнам ама од претходно сум мачкала кама гел и кога не сум била бремена и на децава од малечки со тоа ги мачкам за убоди па ме смири малку да не се чешам .....
I mene vcera me izresetal isto i toa na edno 10 mesta od densata strana i na nogata i na rakata i na grbot pa me fati strav malce i zatoa prasav
11 недела почнаа утринските и секојдневните мачнини таман мислев заврши ова со спиењето и енергија се врати сега па мачнините дојдоа Се тешам уште една недела дека ке заврши се Бебуш си расне тоа е најважно
Devojku zdravo 9 nedeeli i 4 dena sum pa sakam da ce prasam dali e normalno da se mokri na sekoj pola sat neznam dali e normalno i od nesto dr e ? Fala
Јас пијам мноогу вода од старт и на пола саат во вц бев. Ако внесуваш течности нормално е плус и витамините што се пијат. Зависи каква ти е динамиката а за мирна глава направи си уринокултура ако си од скопје во авицена е околу 350ден не ти треба упат
Нормално е од второ тромесечје де крева матката и нема да имаш голем притисок на бешиката, во прво е нормално да е така дури и да не претеруваш со течности
Pomoss devojki , 10 +1 sum ,i tupan nastinata, nos zatnat ,ginekologot mi prepisa sirup alpenkraft i C vit ama ne mi pomogna bas. Dali nekoja od vas zemala paracetamol u prvo tromesejce?
Парацитамол ако имаш 38.5 температура другото само супи витамини чаеви и одмор . Ќе ти помине за 2 3 дена
имам страшни мигрени и пијам парацетамол 1000мг ( по два ) кога ќе ме фати јака болка , сега почна и по 3 до 4 дена по цел ден , како влегов во 13 та недела ми дозволи гинекологот по еден рапидол од 200мг ама никако повеќе од еден и никако 3 дена по ред
Napraviv srce mi vo red urinata nema baktreija nisto so vikas mozi da e od vitaminite a za tecnosti da vnesum ama nesto preterano sepak fala ❣
Девојки јас сум 12+2 денес, треба да вадам заб утрее.. Смее ли? Ја барав докторката десет пати да ја прашам ја нема
Баш вчера читав една брошура за бремени жени...и во неа налитав на тоа дека може да се поправа или вади заб...
Јас земав парацетамол и тоа 1 грам во прво тромесечие за главоболка и сеуште ќе земам кога ќе ме заболе главата. Ти си знаеш најдобро, прашај доктор да си помирна, ама јас главоболки да трпам не можам.
Јас спасот од мачнините го најдов во антиметил. Ептен ми одговараат таблетите.. Еве и 3 дена по ред немам мачнини и баш обилно јадам Во првата бременост качив едвај 12 кг башка само бебето беше 4.400, но оваа бременост како што тргнала 24 кг ќе качам Најмногу што мразам е повраќање. Да не се урочам ниеднаш немам повратено до сега Само вака да продолжи...
Ке ги земам да пробам и јас од нив. Јас зимав едни на база на ѓумбир ама ништо посебно. Која недела си ти ?
Девојки добра ви вечер. Утрово поради болки отидов кај матичната, со бебуш све е во ред,незнаеме од што беа болките. Требеше утре на контрола ама мораше да отидам денес. Му викам дали знаеш што е дали се гледа, ми вика што сакаш ти јас му викам женско и рече да изгледа женско ќе биде.. Прашањето ми е кога дознавте вие со сигурност што е,јас си викам рано е ама ај ќе прашам. Иначе 12+3 сум
Јас во 12та на прв скрининг дека е машко и така остана. Но за 4ри недели ќе ти потврдат ако е убаво наместено на следен преглед
Здраво женски. Дали на некоја од вас, матичниот гинеколог ви кажа да пиете само фолна фемибион и ништо др, во 9та недела сум од денес. Поздрав до сите ❤️