Мешиња како се справувате со мачнини абе се штом ке ставам во уста повраќам ке пукнам значи на секое јадење освен водата не ја исфрлувам желудник го мрднав од место
Devojki dali ima nekoj sto zema apcina za prisok odnosno metil dopa pa da spodeli iskustvo maticnata mi rece od deneska fa zemam po 1 apce radi pritisok 135 so 95 konstatno pa sakam da slunam mislejne
Утре имам закажано за срцева реакција денес малку црвен исцедок. Минатиот пат малку искрварев и гинекологот ми рече да не се паничи дека се е во ред. Но моментално чувствувам и болки во долен дел. Дали да чекам до утре во 17 часот имам закажано
Мене искрено не ми кажа таа што конкретно ќе се прави, скринингот знам само дека е ехо каде што гледаат валда 3Д 4Д дали е све во ред со бебе, а тоа приска поим неам..
Не е олабавено, и јас прашував ми кажа матичната дека ниту примаат, а ниту па дека ни она дава упат за ГАК со оглед на ситуацијата. 2500 е на приватно Приска. Само мене Антиметил не ми помагаат? Бљак, од се ми се гади а јадам ко ненормална. Ќе накачам 50кг вака!
Приска е лабораториски тест. Одиш прво на ехо, и со резултатите од ехото одиш во лабораторија, таму се мерат нивоата на некои хормони во крвта и се внесуваат мерките од ехото, па со некоја статистичка обработка се добива резултат како низок, среден, и висок ризик за Даунов синдром.
Не знам овие какви се да си прашаш во аптека може ќе ти помогнат или чај од ѓумбир направи или земи си можеби така повеќе ќе те смири и гледај помали оброци да внесуваш ако треба една кришка леб јади ја саат два ама битно да не се прејадуваш
@Brpbrp Баш ќе проверам какви се. Не се прејадувам, не ни јадам многу,ни количински ни па често, ама сум многу подуена и се осеќам ко балон. Стомакот ми изгледа како за 6ти месец бременост. Гасови,гасови.. за никаде сум. Од денес почнав нес кафе да пијам со надеж дека ќе ме тера во тоалет па нема да сум вака, инаку мислам ќе почнам да се тркалам Јадам овошје, дома било што без леб, вечера ретко .. И пак сум ваква.
Уф задржани гасови и не одење редовно во тоалет знам како е лекот го најдов за тоа само во баланс јогурт по една чаша на сабајле...види и од овошјето да не те дуе некое моментално да не не ти одговара