Ни мене не ми помагаат антиметил,еве 10 та недела сум уште со мачнини и повраќање одвреме навреме,ти арно јадиш,јас ништо не можам да ставам во уста освен суви теста,ѓеврек,перек баничка со сирење,а овошје ми сака душава ама откако ќе изедам црева истурам. Малку ми помагаат Алгорал,земи пробај ги тие,се шмукаат по јадење и после некако полесно ми е на стомакот од нив.
Да пробаш zytron, јас не сум ги користела мо ми ги препорача Котларова се пиеле по потреба само незнам дали идат на рецепт да провериш. Или капки има едни imbifem околу 500 ден се. Мене ме мачеше до 5ти месец повраќањето после се среди само од себе ама пробај до овие може тебе ќе ти делуваат.
zytron? Ne nikako???? Tie gi piese svekrva mi protiv povrakjanje koga primase hemo Ili Antimetil ili ovie
isto i mene mi kaza tolku cenata so priska inace e 4000 ama so sve krv priska tolku kostaf imace imat upat za klinika ama zakazav re medika
Денес го слушнав срцето...... Поубаво чувство нема.... Толку го чекавме..... Леле си плачам од среќа и на сите им го посакувам истото
Здраво , ве молам за мислење , правев скнрининг и докторот ми кажа дека се е супер со мерките , е сега резултатите од приската ми излегоа со низок ризик, но покачено бета хацеге , докторот ми кажа дека немора да значи ништо но недај боже и може да е ризик , и доколку сакам да направам дополнително испитување остави на мене да одлучам ,со разговор со блиски трудни што биле повеќе кажаа дела биле во иста сигуација и дека приската и не е толку битна, само е статистички податок ве молам за мислење..
има во темата за приска неколкј членки осто пишувавме баш за тоа и на мене и на уште една членка со повисоко слободно ХЦГ , бев на три мислења и на крај сепак останавме на тоа бидејки мерките се супер да одиме само на втор скрининг зашто пак има на крај од тестот пресметан low risk и мерките на ехо се супер ....
Devojki da prasam,za glavobolka sto smeeme,sto ne da koristeme..imam glavobolka,ne znam sto da se napijam...pomos ako moze
Јас рокнав денес 1грам парацетамол и стварно така ме чукаше како мигрена да имам и не можам да поднесам.
Дремнав малце и помина, ама после тоа поспана катастрофа.. Немам енергија за ништо, морам вечерва да се наспијам и од утре нема многу скитање по жешково...
Ти Ники те пратев и тебе и многу ми е жал знам низ што поминуваш... И јас имав во 2018 од тогаш до денес 2 години по доктори.. МОЈ СОВЕТ Да офис кај Лазаревски во Систина за да направиш испитувања ако си бо можност. По препишана терапија јас од прв месец одма останав трудна....
Ако можеш да поднесеш турско кафе, пробај направи си и стави неколку капки цеден лимон. Ако не помогне, парацетамол е безбедно да се пие.