Дали ви се случило на крај на 11 недела, на самиот апликатор од утрогестан да има малку светло кафеаво, до сега ми беше бело. И некое благо пецкање кај јајници.
Како сте со столицата Јас ни гасеви имам ни па ми се оди во wc по цела недела не ми текнува. Не знам ако е во ред вака и што да пијам
Mili trudnici , ja sum 11+1 i me zanima za sto tocno vi pomaga b6? Jas do sega se nemam nisto napieno ,duri ni paracetamol a imav potreba i trpev od strav
Девојки јас сум 11+3. Последниве неколку денови кога ќе се истегнам или кога ќе се искашлам некоја остра болка во долниот дел на стомакот како да ме сече нешто. Тоа трае 2-3 секунди и поминува. Предходно имав на три пати слабо крварење во 6,7 и 10 недела. Пијам утрогестан, добростан и магнезиум од 400. Дали тоа што ме пресекува на момент е нормално и дали на некоја од вас ви се има случено истово? На последната контрола кога бев се беше во ред со бејби
Јас и ти сме исто скроз со недели,до сега два пати се имам напиено парацетамол кога ме болеше ептен глава,мислам дека може да се пие во бременоста и други трудници потврдија,а б6 помагал за мачнини ,но мене искрено не ми помогнс за тоа
Ginekologot li ti dozvoli mila? Mojata doktorka e protiv bilo kakvo apce , vika trpi ,epten samo ako e neizdrzlivo napij se ,i sega mene mi e nekako shube
Јас сум веќе во 19 та недела и сеуште ми се случува остра болка при кивање, кашлање. Исто и понекогаш кога ќе станам нагло. Баш како со нож да ме сече нешто ниско. Околу 1 мин трае и поминува ама додека помине е баш болно. Ми се случуваше и темно кафеава крв да ми се појави. Докторката ми рече дека било тоа стара крв. Така да тие работи се нормални според докторите. Не се грижи.
Devojki dobro utro 11 nedela sum ve citam za bolkive deka se normalni no dali se normalni i bolki vo polovinata vo krstot ovie 2 me boli i pocnav da se panicam fala
И јас имав такви болки тој период, ама сите недели претходно лежев заради крварење па тие болки ми се појавија во движење. Поминаа за неколку дена. Од 12та почнав да земам и магнезиум, мислам дека и тоа придонесе за да ги снема.
Zemam i jas magnezym na sabajle na gladno daj boze da mi pomina oti stvatno grdo custvo , a i plus mi se javuva vrtoglavica i za nesto se panicam fala so mi pisa
пројдов прв скрининг, сè е уредно и нема потреба од приска почнав да имам проблеми со наоѓање позиција на спиење, се местам на страна на почеток, па ме тера на полу на страна, полу на стомак. така ми е најлесно заспивањето, ама па се плашам да не го притискам бебето.
богами, ова гиноколозиве како притискаат и бодат со тоа ехото, а јас дури и за тежина од рака на мм на стомак се припотресувам
Ti blagodaram na prasanjeto ne sakav da pisuvam za da ne stvaram stres na drugite ne sum dobro nekni vo ponedelnik merev hcg i bese padnato nivoto vo vtornik doktorot me vide i na ehoto veke bese pocnalo da dobiva nepravilna forma emrionot i povtorno nemase srceva akcija na ekranot isto taka se gledase deka e zapicnato odlepuvane i vednas me spremija za abortus i taka sega se opravuvam poleka psihickipa so novi sili od septemvri .Na site vi posakuvam lesna bremenost