Zdravo !! Jas da vi kazam deka sabajlevo bazalnata temperatura mi padna za 0.2 stepeni,shto znachi najverojatno ke dobijam utre ciklus spored site statii shto gi chitav najverojatno e deka ke dobijam ...
Dali e stetno vaginalnoto eho vo pocetokot na bremenosta, jas napraviv dva pragleda vo rok od edna nedela, a narednata treba da pravam drug.
Не. Не гледам причина да би било штетно. Во првиот триместар повеќето гинеколози прегледуваат со вагинално ехо.
Na pocetok ne e stretno,a i sekoj pat koga doktorot ke proceni deka ima potreba od vaginalno eho.I jas na pocetok pocesto bev na takvi pregledi bidejki imav dva spontani prethodno, pa vo 14 nedela krvarenje poradi hematom i pak takov pregled....eve se rodi zivo zdravo bebe Ne grizi se, sledi upatstva od doktor i uzivkaj.
Devojki, jas sum 6ta nedela i denovive treba da odam na eho za da vidime dali ima srceva reakcija. Od utvrduvanjeto na bremenosta koristam Crinone gel (bidejki postapkata bese IVF) megjutoa mnogu me iritira, a doktorot veli deka ne bi go menuvale zaradi negovata efektivnost. Me interesira dali nekoja od vas imala vakov problem i kako go resila. Pozz
Jas koristev crinone gel i nekogad se slucuvade da me pece otkako ke go stavam...tebe kako te iritira?
Offff,neznam zasto taka...veruvam deka znaes,no da te posovetuvam,pred sekoe stavanje,zadolzitelno odmivaj se...dr.vikaat na pocetok e mozno da se javat iritacii ,no po nekolku dena ke isceznat...sepak ako ova ti trae,baraj zamena so nesto.
Ooo po 5 pati dnevno, so kamilica, so zalfija, so soda bikarbona, ama djabe, den-dva ke bide vo red i posle pak istoto
do 12 nedela e preporaclivo da se gleda bebeto vaginalno,posle toa retko nekoj gleda vaginalno,bidejki e rizicno plodot i mene mi go vidoa vo 4ta nedela so 5d, no srceva akcija ne moze da se vidi pred 5 nedeli i nekoj den-jas bev na 5 d vo 5nedela i 3 den i doktorot mi rece deka najverojatno za 2-3 dena ke ima i taka i bese..............site doktori racunaat bremenost od poslednata mestruacija,no nie ostanuvam bremeni otprilika posle 14dena ,sto znaci 2-3 dena nisto ne e
Исто и мојата матична плодот го виде во 5 недела, но срцева реакција видовме во 7 недела, т.е 6+3, а она има 4Д и женава е супер докторка, така да сигурно зависи и од тоа кога си останата бремена.
Матична ми е Д-р.Надица Героска и кога одам на преглед плаќам 300 ден. Е сега кога бев на скрининг и на 4Д и ми земаа и брисеви и они ги носат на микробиологија платив 1000ден се заедно. Докторката според мене е супер и јас сум задоволна од неа и нејзиниот пристап. Позз
pa mnogu normalno vo 5ta nedela deka nema srceva akcija be lugje,koga dobro se izracuna-togas sme 3 nedeli bremeni i 5nedeli od posledna menstruacija i jas odev posle toa 2 nedeli i nakaj 7ma nedela si cukase srceto,inaku mojot doktor kaza deka posle 5 nedeli i 5 ili 6 dena ima srceva akcija-taka da jas si go sledam mojot doktor vo koj imam celosna doverba inaku jas sum 9 +4, dosega samo ednas imam povrateno i toa od so bev mnoooogu iznervirana-Mi se slosuva sekoj den,posebno vo guzva so narod,od toploto vreme...drugoto se si e ok,pocnav veke 3 den so premama i primetiv deka mi e zgolemen apetitot i mnogu mi se spie,no denski nemam vreme-pa si se prozevam samo vo ponedelnik ke odam na kontrola kaj maticniot za prv pat(da me vovede vo sistemot na bremeni zeni) inaku do sega non stop odev na privatno,bidejki tuka nema asalen maticen ginekolog-ednostavno te gledaat kako banknota,ne kako pacient da pomognat dokolku mozat!!!
i mene mi e Nadica maticna i mi ja vodese bremenosta, doktorkata e odlicna, baska sekoj pregled mi go pokazuvase bebusot na 4D, duri i vo 12ta nedela vidovme pol na 4D inaku pregled privatno i bese 500den, a sega mislam ima pokaceno 1000ka pa najverojatno i so se 4D bi naplatila 1000ka maana i e samo sto mnogu se ceka ponekogas, epten guzva ima ponekogas
Dobro utro, bi sakala da ve prasam na kolku nedeli kaj vas vidoa srceva akcija? Jas denes bev na kontrola, se gledaat embrioncinjata ama nemase reakcija, a sum na pocetok na 6ta nedela. Doktorot mi rece deka e rano, ama nekako mi e sepak strav, pozz