Здраво, денес бев на преглед бремена сум 5 недели а плодот е развиен како за 4 недели и 4 дена докторот ми рече дека нема место за паника.дали некој има вакво искуство ?
Можеби покасно си останата 5 недели се рачунаат од последна менструација, а од кога е зачнато точно не можат да знаат
Нема зашто паника да се крева ако добро си се развива нема нешто сомнително на ехо не се грижи...ако му било нешто сомнително ќе си испитувала бета сега одмарај и уживај
Ништо не е тоа, 3 дена покасно си зачнала. Јас сум една недела покасно, знам кога го направивме и така го гледаат на ехо, една недела помало
Мојата матична ми кажа ништо не смеам до крај на 12 недела, освен пробиотик. Земав Вагисан по нејзина препорака.
мислам дека го пројдов прагот од прво кон второ тромесечие, 13+4 сум. некако полесно е веќе, ама уште полесно (психички) ќе ми биде откако ќе го пројдам првиот преглед во второ што ќе ми биде за 2 недели отприлика. на сите ви посакувам лесно и брзо прво тромесечие. мене ко да ми беа двата најдолги месеца во животов.
Zdravo zenicki sakam da ve prsaam dali cusyvuvata krkorejna na crevata vo syomako znaci mene me.oyepaja posebno na sabajle inace 13 nedela sum edna ned i vleguvam vtoro ttomesecie dodusa deneska ke odam na kontorla i kako mi e strav oti nisto dr nemam.ni nekakvi bolli nisto i se si vilam.dali e vo red
Не се такви кркорења може би ти кркорат сабајле дека на гладно. Малце поинакво е уште ти е рано за 3-4 недели ќе почнеш тое кркорења да ги осеќаш. Немав ни јас никакви симптоми нормално е секако
Mozebi srcko i preku den znaee da gi pocustvuvam a bas si vikam rano e seuste citav deka nekade od 20 pocnuva da go custcuvam ,a za simptomive daj Boze jas se si vikam treba nesto da mi e i si pram filmcina ako vaka mi bidi do kraj posle ova rajcam odma i drugo da se nasmejme mene stravov mi e radi predh miseedi ama ajde belki ovaa bremenost e moja ke vidime posle doktorcevo so ce kazi pozdravceee srcka ❣
Знам и ти е што сме без мисед сме исто во стравови. Нормално е фа се плашиш а и веќе си на влез во втор триместер безбедна зона
Taka e srcka kaj site postoi strav znam posebno vaka pred pregled 1 sat eden vek mi e a od loga se smeta vtor trimestar so polna 14 nedela ili 13 +posto sekade razlicno citam fala ti poubo mi e vaka koga ke smenam mislejna ❣
Ооо пред преглед душа во мене немам. Кога ќе отидам цела сум во стресови. Нормално е мислам сепак од што се грижиме и од што сакаме да биде како што треба.
Koja nedela si srce ? kazi kolku e grdo i samo paniki me fajca duso koga ce se opustan neznam eve uste od sega se tresam duri da dojdi 2 za pregled, ama mora da se izdrzi Snazi nareden vtornik ajde samo da vrvi pobrgu
Денес бев на контрола кај матичната за скрининг но ми направи само обично ехо. Ми кажа сум имала некакви ранички (мислам) на постелката и ми даде Утрогестан да пијам. Приска само што направив во Авицена покасно ќе идам за резултати. Незнам зошто не ми направи скрининг ? Ми кажа во 5ти месец ќе правиме сега не..? Со првото истата ми го направи во 12 недела како што сум и сега
Нухален набор треба да ти измери и да напише дали гледа или не носна коска. Тоа во 5ти месец не се мери.. Според тие внесени димензии се споредува со приска резултатот. Сигурно ти има измерено, можеби не ти кажала