Исто и мене ми се случи во првата бременост.Докторката ми рече нормално ако многу те боли пиј парацетамол.Често проблем кај трудниците И јас требаше една недела да чекам за плод да видеме.Кога ми кажаа има гестациска ќеса ама плод нема , во тој момент сите симптоми ми ги снема.Гадењето ми го снемаСи реков како рекол Господ така ќе биде. Се помирив нема бебе чекам да прокрварам.Чекав и ми дојде периодот за преглед и се појави бебето со срцето Не се преоптоварував не мислев на бебето си пиев витамини и уживав со ќерче. Сега сум 9надела.0 Така да не мисли и уживај си на следна контрола ќе видиш поголемо бебе
Zdravo na site vcera bev na pregled za da mi potvrdat bremenost i da bremena sum duri imase I srceva reakcija ama plodot bil mnogu mal I ja pitam doktorkata koja nedela e mi vika okolu 6ta a nema sansi od koga sum ostanala mozebi pominale 33 dena. I mi prepisa dabroston i premama. Dali nekoj drug imal vakvo iskustvo srcenceto tolku rano da se slusa a da e mnogu malo?
Јас го слушнав во 5та недела..поточно 5+2.....се беше во ред...сега сум 12-та....ќе биде во ред се..не му ја мисли
Може и од променава на времето да ти е само опуштисе мисли на убави работи за брзо ќе му го слушнеш те гушкам
од самиот факт дека циркулацијата и нивото на крв во телото се зголемува во телото , нормално е да имате малку покачена темшература за време на бременост , ја сум 17 та недела и од почеток на бременоста сум со оптимална температура 37 со 2 која не се спушта , не е страшно не е за паника , ама консултирајте си доктор секое тело е различно https://www.kidspot.com.au/birth/pr...w/news-story/16ebd0a06cf161a6a50f8807c72b10c1
Цело прво тромесечие 37 имав температура и после тоа дури се стабилизира состојбата така да не е страшно и во ниеден момент не се напив парацетамол
Не ни јас ништо не се напив, освен Б6, да ме смири, многу овошје и лимонади, и подобро е еве сега, сега па немам никаков симптом, ни стомак не ме боли, не ми се ни гади, бог да чува, од крајност во крајност да се одело..
Одма и пишав на др. ми вика до 37 е нормално, а мене вчера ептен ми се качи и главата ме стргаше многу, плус ми се гадеше, ми се повраќаше цел ден, и одма паники стварам, ама ме фаќа страв, сега дома со мн овошје и зеленчук и ќе се стабилизира, денес ништо па не ми е, никаков симптом немам.. аман, да не си раат..
Јас вчера цел ден главата, синоќа исто во спиење, јас земав магнезиум помага за главата исто, пиј чаеви, вода и многу спиење. За температура не паничи 37 е нормално.
Тоа кажувам и јас, вчера бев за никаде, мачнини, повраќања, тегоби, болки во стомак, па и температура кога видов на крај, лелеле... умрев мислам, ми се зема пола живот во еден ден, од грижи, а денеска па ништо не ми е, нит осеќам некој посебен симптом, што викам од крајност во крајност.
утрогестанот да се исцедува неколку дена е сосема нормално. вечерта пред денот за брисеви намерно не го ставив вагинално, туку го испив, и при земањето брисеви, матичната ми искоментира дека гледа остатоци од утрогестан, кои беа од пред-претходната вечер. исто така, кога го ставив последниот на крај на прво тромесечие, може 3 дена после тоа забележував бели исцедоци во урината. брисевите ми беа сите во ред.
Мене попладнево пак ми се појави таков исцедок, а сабајлето имав нормален. Сношти го испив утрогестанот, ама еве пак се појави исцедокот. И приметив баш урината како заматена како мрсна ми беше. (Уринокултура правев претходната недела и беше чиста) 90% сум сигурна дека е од утрогестанот, ама сепак и пишав на докторката за сигурно, баш ме интересира што ќе каже.
Епа колку вагиналети имаш ставено до сега додека се исчисти доле наталоженото од утрогестанот има време
3 дена ставав, од вторникот вечер почнав, само сношти го испив. Чудно ми беше дека првите 2 дена се си беше нормално. Еве и др ми пиша во ред е дека е од тоа, да продолжам вагинално да ги ставам.