Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ми се слоши од топлово време, и изгувив свест, одма и повратив, мм ми вика страв ми е да не падна лошо, ама не осетив дека лошо паднав и не ме боли ништо, на лева страна на колк паднав, ама таков лесен пад, не беше ништо страшно, и сега ваљда не му е ништо на бебето, не знам ме фати страв, па да си прашам.;(;(;(

2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Не се секирај и јас на почетокот кога бев паднав цела на грб се удрив малце ама не се случи ништо.Чим викаш дека лесно си паднала не би требало ништо да се деси само не мисли на тоа опуштисе и ќе помине :hug:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    19.025
    Која недела си? Викаат до 12та го штитат колковите не може ништо да му биде а секако дека и тоа си е заштитено. Треба да се внимава таму 5 6 месец кога е веќе видлив стомакот чисто некој директно да не те удри - лакт топка итн... Чуј се со доктор да си мирна ако треба отиди и на едно вонредно ехо нека тиже ѕирнат иако сигурно е се во ред

На thelittle17, BabyD0ll и ivance.. им се допаѓа ова.
  4. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    Здраво прва бременост ми е, бев вчера на преглед пошто имав кафен исцадок, но не било опасно, инаку сум 6 недела и немаше сеуште срцева акција, ми закажаа за една недела преглед, се надевам дека ќе го слушнеме бебчето

На natasam, thelittle17 и ivance.. им се допаѓа ова.
  5. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Со лесно нека тие не се секирај кај некој во седма недела се слуша срценцето да знаеш

На prvaB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    2.678
    И јас сум иста 12 и се познава ептен плус прва ми е изгледа таква ќе да е годината

На AnaMarijaAa и ivance.. им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    34.001
    Не се плаши бебето е заштитено.Во поголемите месеци заради нерамнотежа на телото, ради стомакот, многу жени паѓаат на стомак.Дури и тогаш бебето е заштитено:)Гледај кога не ти е добро да лежиш па во случај да изгубиш свест да си на креветото:)

Со лесно(fingers)

На thelittle17 и prvaB им се допаѓа ова.
  8. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    @thelittle17 мислам дека нема да се случи ништо лошо, мојата најблиска другарка исто се онесвести кај мене дома околу 6-7 недела, и сѐ беше ок.

9. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Фала многу, јас на два различни топломери различно ми покажува. Живиниот максимум до 37,6 денес ми покажа, а дигиталниот помалку.( 37,4).Незнам на кој да верувам и дали смееме парацетамол да пиеме

10. solzicka.solzicka

solzicka.solzicka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    77
    Девојки здраво.. бремена сум скоро 7 недела ама немам мачнини и гадење.. на почеток малку само како гадење сега не.. дали е во ред

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Се јавив одма, се слушнав со др. ми вика не се секирај, не му е ништо тоа си е заштитено во матката, а и сама кажуваш дека лесен пад си имала на колк, и така сум сега помирна, а не ме болеше ништо, ниту имам некаква модрица, сега ќе ми биде страв сама да отидам до негде, да не ми бидне пак така како прееска, и јас и мм се исплашивме многу. Сега е во ред, фала ви на советите.:hug:

Не пиј одма парацетамол, пробај со многу лимонада, овошје, зеленчук, ама многу, јас минатата недела имав и до 37 со 8, се извадив од памет, др ми вика на пониска темп. не пиј одма парацетамол, ако понатаму не се симнува, тек тогаш остави простор за апче, а и нормална темп. е до 37 до 5 некаде за трудници, така да не се секирај, само повеќе овошје и зеленчук, и многу лимон! Се ќе биде во ред.

Последна измена од модератор: 30 јули 2020
    На Ava.84, ivance.. и TinaI им се допаѓа ова.
  12. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Фала ти, ми олесни .Пред една недела ми се јави тт 37,2 цело време, па ме фати паника за вчера и денес што се качува. Сепак пред 10 мин се напив пола парацетамол, па од утре повеќе зеленчук и овошје

13. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    А те боли ли главата? Мене ме болеше и бев како омалаксана, замајана.. ама не се напив апче, некако издржав, иако сум голема плачка, и не трпам многу болка, ама по 1кг лимон на ден пиев, после се стабилизира, и сега и нормална тт ми е 37.

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Да во ред е не се секирај секое тело е различно не мора да значи дека ќе ти се гади

На solzicka.solzicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095

и јас мислам дека нема потреба одма од парацетамол за температурата ( се додека остане така и не се качува ) и главоболка имав многу ,и сега веке сум во второ па некогаш пак имам главоболки , јас пијам бедоксин 3 по 1 , докторот ми кажа дека е важен витамин и може да ми помогне во врска со главоболки а кога ептен неможам да издржам и никако не мине ми дозволи парацетамол да пијам

На thelittle17 и TinaI им се допаѓа ова.
  16. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095
    екстра е , некој минат и така без симптоми баш ке си среќничка ако си една од нив ...;)

На solzicka.solzicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Јас сум 12та и до сега ниту еднаш немав ни мачнина ни одбивност кон храна ама баш ништо. Среќа ми расте стомакот па така го имам осетот за бремена :rofl:
    Фала богу до сега се е супер :sun:

На natasam, thelittle17, BabyD0ll и 3 други им се допаѓа ова.
  18. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Не ме боли глава, само знае носот да ми се затне,или да кивнам еднаш во денот. Имам една жлезда под брадата на вратот отечена и болна на допир. Можно и од неа да е,незнам

19. Magiluna

Magiluna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    10
    Здраво мешињаа какоо сте како издржувате на топлото јас пукнав значи :sweat:
    Инаку дали сте се фарбали сакам да ја бланширам косата што мислите за тоа :?::?: дали е добро во првите 3 месеци

20. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    2.678
    Јас не ми беше страв и реков каква сака нека бидам... Ама гледам дека си се фарбаат е сега за бланш не знам баш