Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Si se farbaat so farbi bez amonijak a vo prvoto tromesecie vikaat oti ne e preporaclivo da se farbate sega kolku e tocno nez posto jas ne se isfarbav cela bremenost

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Ако не мораш (а реално не мораш) немој. Едно, затоа што бланшот е штетен а посебно во прво тромесечие додека трае органогенезата, друго што заради хормоните можно е да не ја добиеш саканата нијанса. Сепак одлуката е твоја.

На no name5 и K7M10J им се допаѓа ова.
  3. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Здраво девојки, завчера правев тест и излезе позитивен. Денеска бев на преглед и докторката ми рече дека според последна менструација би требало да сум 7ма недела но плодот дговарал за 5та, па највероватно се работи за покасно забременување да одам за 10 дена повторно на преглед. Ми препиша добростон. Последна менструација ми беше на 9.6. Некој со слично искуство, малце се загрижив.

4. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    @tamarce.j Кај мене беше истата ситуација, 2 недели покасно зачнато. Не се секирај ништо страшно, во мојот случај дури на третиот преглед го видовме :)

На thelittle17, ...Arthemisia..., tamarce.j и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас со првото така цела бременост две недели помало, а знаев дека покасно 2 недели овулирав пратено ми беше.
    Сега со второто исто 1 недела покасно овулирав на 21 ден и очекувам исто да е помало една недела ама ќе видиме. Немам одено уште на преглед.

На ...Arthemisia..., tamarce.j и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. prvaB

prvaB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    118
    Кај мене последна менструација беше на 02.06, а јас сум сигурна дека овулирав околу 20.06,кога бев на преглед докторски сум 8 недела, но плодот е 6 недела, кога објаснив на докторот дека претходно ми беше пратено, рече дека не е ништо опасно, ќе се следи понатаму.

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    И кај мене е истата ситуација, без гајле. Ништо страшно, нормално е кај тие што овулацијата е подоцна.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Ви благодарам девојки, кај сите нас да е се добро :l:

На thelittle17, Broki5, ...Arthemisia... и 3 други им се допаѓа ова.
  9. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Еве и јас да се приклучам на темава. Имав позитивен тест вчера и закажав преглед на 5 Август. Во првата бременост цело време беше се ок, но кога се роди ќерка ми во 41 недела ми кажаа дека всушност е 39 недела. Не знам по што познаваат тогаш, но така стои во картонот на бебето. Сега најважно ми е да се пазам од корона вирусов и да си пијам витаминчиња за бебенцето :inlove:

На no name5, 24.07, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Здраво девојки, имам уште едно прашање . После два спонтани сега сум 5н+6. Имам долу ниското во стомакот некогаш остра болка која брзо поминува и тапа болка која трае подолго. Тоа се случува кога се движам и седнам имам остра болка неколку секунди па продолжува со тапа болка саат време (може и повеќе). Кога ќе станам до wc пак исто болка. Ставам 1х200 утрогестан и магнезиум, но уште ги има болките. Колку е нормално тоа од ваши искуства?

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Normalno e se sire matkata a kako ti se ddimerite i hemostazata si gi merela li nekogas ako ne si moj sovet ti e da gi ispitas sega vo bremenost

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Јас во првата бременост имав такви болки првите 3 месеци нон стоп. Сега ова ми е втора бременост и сум 4 недели + 4 дена и веќе чувствувам таква болка. Како дека ќе добијам нешто слично. Исто кога ќе кивнам се држам за стомак, бидејќи ме заболува посилно. Се шири матката. Според мене не е ништо страшно

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Да прашам мислење. Закажав на прва контрола кај матичната. Точно на ден кога полнам 5 недели бременост, па си мислам дека е премногу рано. Дали воопшто може да се забележи нешто олку рано на ултразвук. За првата бременост бев прв пат во осма недела, но сега закажав веднаш штом видов 2 цртички.

14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Кај мене во првата бременост се виде точно во 5та недела гестациска кеса само. Сега ќе бидам 5+4 кога ќе одам на преглед па ќе видиме дали ќе се види нешто.

На NewMommy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    34.001
    Јас бев по циклус 6+0 се виде само гестациска кеса.Ама докторката ја гледаше и формата на матката и кажа дека личи како на бременост.По една недела го видовме точето со срце.Моетот од циклис каснеше една недела.Така да ако не видат сега ќе те вратата за една -две недели пак да одиш:) Со лесно(fingers)

На LivingGlam, TinaI и NewMommy им се допаѓа ова.
  16. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Ддимери и хемостаза на 16ти јули добри се. Но заради мутации и автоимуни болести ми дадоа одма клексани, метил фолат и аспирин

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Кои мутации ги имаш?

18. Ivony12

Ivony12 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Девојки дали кога ке си го погалите мешето малце посилно осеќате како некоја тапа болка ?

19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    34.001
    Да и на стомак не можам да спијам ме боли:)

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ivony12

Ivony12 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    11
    Значи нормално е да не паничам :)

На thelittle17 и Ava.84 им се допаѓа ова.