Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. Mila_dea

Mila_dea Истакнат член

Фала :* Не е прејако,немам ни исцедок... го прашав и докторот исто кажа ... Се шири матката... ама ме фаќа голема паника...затоа сакав Вас да Ве прашам ,да ми кажите од искуство.

2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Немој да се паничиш уште од сега, еве и јас сум иста 20+1 денес и имав бодежи долу и паники, црни мисли цела ноќ око не склопив, за докторката да ми каже дека тоа е се од матката и ми препиша магнезиум. Стресови си правиме без потреба, ама тоа е те разбирам потполно, опушти се.

dromka, Petrova Ceca and Mila_dea like this.
  3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Јас сум 14та недела..имам и јас така тапа болка не е страшно...а кажете ми каков магнезиум пиете?

Petrova Ceca likes this.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Денес ми го препиша, Магнезиум 400 +Б комплекс, во прашок е. Подобро ми е сега немам многу бодежи се смирија малце.

5. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Имам и јас од тој и да немаш бодежи можеш да го пиеш.со лесно кај сите да е до крај

ivance.., Mila_dea and BabyD0ll like this.
  6. ivance..

ivance.. Популарен член

И јас сум 14+4 и јас од време на време ги осеќам јас го пијам на алкалоид магнезиум 400 со б комплекс и ми помага многу

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

И јас пијам исто магнезиум, сега немам толку јаки бодежи, на почеток имав повеќе, сега не се ни страшни овие, ама затоа ми се гади, магнезиумот ќе те смири, и сега не знам дали и колку помага за болки, поддешката од утрогестан или добростан, ама мене како да ми помогна, може и да не е од нив, може така требало, сега за сега да престанат, кој знае..

ivance.. likes this.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Па мене искрено да ти кажам ми помага за болки и за грчеви јас го пијам после ручек и навечер пред спиење и навечер го ставам вагинално утрогестанот и да ри кажам многу има улога утрогестанот за зацврстување на матката

dromka and thelittle17 like this.
  9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Да, и мене супер ми делува, за сега, ете и за бодежите во јајници што ги имав, ми ги намали многу. Еден ден имам се од сипмптоми и не можам глава да кренам, друг ден ништо па не ми е, бог да чува.

ivance.. likes this.
  10. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Jas piev magnezium 375 i onoj drugiot sega sum 35g.n.

thelittle17 likes this.
  11. StrongKris

StrongKris Активен член

8+4 недела сум, сега гледам кафен исцедок тоа е нормално или??? Иначе немам никаква болка?!?! Помош

12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Кафен исцедок најчесто ништо не значи, секоја втора трудница го има во прво тромесечие. Ако си имала односи можно е да е од тоа. Оди си утре на ехо да те видат и да ти дадат терапија ако треба.

thelittle17 and StrongKris like this.
  13. StrongKris

StrongKris Активен член

Пешачев малку може поради тоа.... ама не е нешто страшно мене само тоа ме интересира ?се плашам прв пат ми е се случи ова

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не би требало, штом немаш болки не се грижи, ама оди на едно ехо колку за мирна глава, може ќе треба да те боцнат прогестерон. Ако се јави црвено крварење како менструација тогаш е за плашење, ма да и тоа не мора да значи дека нешто не е како што треба. Јас имав на почетокот кафеав исцедок, 2 дена го занемарував и не примав ништо, третиот ден прокрварив и тоа обилно, но се среди со терапија. Еве ме сега 25та недела терам :) Не се секирај, само позитивно. Секоја втора жена се соочува со некакво крварење во рана бременост.

15. StrongKris

StrongKris Активен член

Тек понеделник на гинеколог не сум мк а овде е катастрофа со тоа... ми олесна не си свесна колку, фала ти и лесна бременост до крајот

Slonce91, thelittle17 and Lovebug01 like this.
  16. bibiiii

bibiiii Популарен член

Ako saka nekoj Avent Philips elektricna pumpa za gradi neka pise.Ima 2 god garancija

17. Maeve

Maeve Истакнат член

Кога сте кај исцедокот, јас сум 6та недела, цел живот се мачам со кандидијаза, никако не можам да ја откачам. Имам исцедок што многу личи на мукозниот чеп, дали дека сега во овој период се формира па се исцедува, или треба да паничам?

18. naturallmess

naturallmess Популарен член

не не не од само зачнување се зголемува исцедокот и станува нијанса по водест , мукозниот чеп сега почнува да се создава до кај 12 та недела затоа и исцедокот е пообилен , ако имаш некоја промена во боја мирис на исцедок евентуално може да е некоја бактерија , прашај си , јас на почеток така алармирав направивме брисеви и ми даде вагиналета , па еве сега ОК е

dromka, Maeve and thelittle17 like this.
  19. Maeve

Maeve Истакнат член

Благодарам ❤️❤️

naturallmess likes this.
  20. Marge

Marge Популарен член

Жени, малку сум во паника, па ако може некоја да ми каже дали имала вакво искуство. Најверојатно сум во рана бременост, направив 2 теста дома, беа позитивни, па бев кај лекар, ми направи тест на урина, излезе исто позитивен, но на ехо ништо не се гледаше, ми закажа термин сега во вторник, рече можеби е лажна бременост, вонматерична или нз што. Во меѓувреме, три дена после прегледот имав крварење, заминав под итно кај друг лекар, рече дека не е ништо крварењето и успеа да види мала црна точка во матка, рече дека е можна бременост, ама ќе мора да се види дали ќе напредува. Инаку одвреме навреме чувствувам како притисок во стомакот, малку исцедок кафеав, по 2-3 капки на ден и според тоа што читам на нет, тоа е нормално.
    Денес чувствувам малку поостри болки, како бодежи одвреме-навреме и тоа ме загрижува. Немам крварење, немам исцедок и немам други болки освен бодежите и мала вртоглавица. Треба ли да паничам? Терминот ми е задутре на лекар.

thelittle17 and Milkiway like this.