Imav kafeav iscedok doktorot rece dane e od aspirinot i mi go prekina eve veke 2 den denes kaj sto nemam iscedok t.e odkoga go prekinav. Iskreno sum vo dvoumenje dane se napravi ppgolem. problem sto ne go pijam
Јас од денес 7ма исто ми е се гадно дури водата,ова што читам крекери јадат јас не можам ни да помислам на крекери гадни ми се.Немам идеја што да јадам и пијам. А кафето и цигарите ми фалат ама гадни ми се не можам.
Циркулира само обично го даваат и како за разредување на крвта...ние што сме со мутации имаме проблем со згрутчувањето на крвта и јас на почетокот ради крварење ми го прекинаа и си продолжив со клексани само и сеуште се боцкам
i jas trebase so kleksani ama bidejki uste bila rana bremenost i mi prekina krvarenjeto(imav kafeav iscedok) doktorot veli da pocekame da ne pocnuvame uste sega so bockanje, kaj nas nema bas nekoj izbor na ginekolozi za da pobaram drugo mislenje
Мене па уште пред да останам ми кажа трансфузиологот штом видиш 2 црти на тест одма боцкање...пред оваа бременост почнав покасно и ме искара зашто така сум чекала
Може ли да ми каже некоја, како всушност се рачунаат неделите во бременоста, стварно не ми е јасно. Лекарот мој ги рачуна од последната моја менструација, но јас знам дека мојата бременост е започната 2 недели покасно, кога овулирав, затоа што запишував кога сме имале односи со сопругот. Прашувам затоа што сум загрижена, денес бев и ми рече дека има црна "точка" што е веќе 1.5 см (во петокот беше 0.71 мм), а минатиот вторник воопшто не се гледаше, ама рече денес било крајно време да се чуе срцето, ќе сме виделе пак наредна недела и не ми кажува ништо повеќе. Малку сум во паника, живееме сами, надвор од Мк со сопругот и немам кого да прашам околу оваа тема.
Неделите се рачунаат како што ти кажале,по датата на последен циклус. Бидејќи никој со сигурност неможе да ти каже кога настанало оплодувањето затоа го земаат тој датум.
Јас умирав од толку што ми се гадеше, ми дадоа и апчиња против гадење абе ништо не помагаше. 3 месеци и пол имав константно гадење и пробував апсолутно сѐ да јадам, чипс, крекери, супи, овошје, солени стапчиња, бомбони тврди, чај од нане една шоља не смееш многу, па краставица ми помагаше, лубеница, варени компири,. Не можам да се сетам сега ама испробувај нешто мора да ти помага.
https://www.yourduedate.com/ Најдобар калкулатор од сите што го имам пробано. Не се секирај, датата на последна менструација не е најверодостојна, се водат по неа ако жената нема претстава кога овулирала. На овој начин се смета дека овулацијата била на 14-ти ден и очигледно димензиите и неделите нема ни приближно да се поклопуваат кај жени кај кои била многу порано или подоцна. Ако ја знаеш датата на овулација, најточно ќе пресметаш која недела си, само внеси ја и кликни на "Conception Date". Ако ти треба уште нешто помош, кажи.
И кај мене исто беше во првата бременост, точно знам дека 2 недели беше покасно овулацијата, јас секогаш имам долги циклуси. Докторите рачунаат по прв ден од последна менструација, а јас си рачунав по овулацијата. Бебето по менструација беше до крај помало 2 недели според мерките, а по овулација секогаш точно одговараше. И оваа бременост 1 недела покасно овулирав. Не се секирај. Ти кажа членката погоре калкулирај ја точната недела по овулација.
ние со матичната знаевме кога сум останала и таа сама ми кажа дека ќе ја поместиме мемструацијата за една недела понапред за мерките да ни се точни , вика забораваат и нее една пациентка а сака меркоте да и се поклопуваат и така направивме , последна менструација ми беше 15 ти Март , а на секој преглед кај неа или на друго место запишуваме 21 март и бебчето не мрднало ни ден со мерките секогаш е точно до ден , а инаку со минатата докторка за ќерка ми ми го утнаа така терминот дури 3 недели , со син ми исто така , ама не сум знаела не сум се замарала па кога идев на контроли на скрининг паники леле бебево помало леле бебево поголемо за две три недели , не викам дека е точно и вака ама ако имам отприлика претстава кога била овулација ОК е да се прилагоди датата на менструацијата во насока бебчето да излегува точно во денови според тој нивни алгоритам , на крај тоа е шаблон а не секоја жена овулира според тој шаблон