1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Oti go prekina aspirinot aspirin se pie i vo bremenost jas piev kardiopirin do 32 ned

2. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Imav kafeav iscedok doktorot rece dane e od aspirinot i mi go prekina eve veke 2 den denes kaj sto nemam iscedok t.e odkoga go prekinav. Iskreno sum vo dvoumenje dane se napravi ppgolem. problem sto ne go pijam

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ako e soprel kafeaviot iscedok prasaj go dr dali pak da go pies aspirinot

4. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    A znaes za sto e potreben aspirinot?

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Za cirkulacijata na krvta vo matkata

6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.594
    Јас од денес 7ма исто ми е се гадно дури водата,ова што читам крекери јадат јас не можам ни да помислам на крекери гадни ми се.Немам идеја што да јадам и пијам.
    А кафето и цигарите ми фалат ама гадни ми се не можам.

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    a inaku so ovaa mutacija ne cirkulira? Prethodnite 2 pati isto piev pa pak imav spontani

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Циркулира само обично го даваат и како за разредување на крвта...ние што сме со мутации имаме проблем со згрутчувањето на крвта и јас на почетокот ради крварење ми го прекинаа и си продолжив со клексани само и сеуште се боцкам

9. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    i jas trebase so kleksani ama bidejki uste bila rana bremenost i mi prekina krvarenjeto(imav kafeav iscedok) doktorot veli da pocekame da ne pocnuvame uste sega so bockanje, kaj nas nema bas nekoj izbor na ginekolozi za da pobaram drugo mislenje

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мене па уште пред да останам ми кажа трансфузиологот штом видиш 2 црти на тест одма боцкање...пред оваа бременост почнав покасно и ме искара зашто така сум чекала

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    I jas od samiot pocetok bev so kleksani

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Какви капки за нос смеат да се ставаат?

13. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    4.076
    Може ли да ми каже некоја, како всушност се рачунаат неделите во бременоста, стварно не ми е јасно. Лекарот мој ги рачуна од последната моја менструација, но јас знам дека мојата бременост е започната 2 недели покасно, кога овулирав, затоа што запишував кога сме имале односи со сопругот. Прашувам затоа што сум загрижена, денес бев и ми рече дека има црна "точка" што е веќе 1.5 см (во петокот беше 0.71 мм), а минатиот вторник воопшто не се гледаше, ама рече денес било крајно време да се чуе срцето, ќе сме виделе пак наредна недела и не ми кажува ништо повеќе. Малку сум во паника, живееме сами, надвор од Мк со сопругот и немам кого да прашам околу оваа тема.

14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Неделите се рачунаат како што ти кажале,по датата на последен циклус. Бидејќи никој со сигурност неможе да ти каже кога настанало оплодувањето затоа го земаат тој датум.

15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас умирав од толку што ми се гадеше, ми дадоа и апчиња против гадење абе ништо не помагаше. 3 месеци и пол имав константно гадење и пробував апсолутно сѐ да јадам, чипс, крекери, супи, овошје, солени стапчиња, бомбони тврди, чај од нане една шоља не смееш многу, па краставица ми помагаше, лубеница, варени компири,. Не можам да се сетам сега ама испробувај нешто мора да ти помага.

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    https://www.yourduedate.com/
    Најдобар калкулатор од сите што го имам пробано.
    Не се секирај, датата на последна менструација не е најверодостојна, се водат по неа ако жената нема претстава кога овулирала. На овој начин се смета дека овулацијата била на 14-ти ден и очигледно димензиите и неделите нема ни приближно да се поклопуваат кај жени кај кои била многу порано или подоцна.
    Ако ја знаеш датата на овулација, најточно ќе пресметаш која недела си, само внеси ја и кликни на "Conception Date".
    Ако ти треба уште нешто помош, кажи.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И кај мене исто беше во првата бременост, точно знам дека 2 недели беше покасно овулацијата, јас секогаш имам долги циклуси. Докторите рачунаат по прв ден од последна менструација, а јас си рачунав по овулацијата. Бебето по менструација беше до крај помало 2 недели според мерките, а по овулација секогаш точно одговараше. И оваа бременост 1 недела покасно овулирав.
    Не се секирај. Ти кажа членката погоре калкулирај ја точната недела по овулација.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    ние со матичната знаевме кога сум останала и таа сама ми кажа дека ќе ја поместиме мемструацијата за една недела понапред за мерките да ни се точни , вика забораваат и нее една пациентка а сака меркоте да и се поклопуваат и така направивме , последна менструација ми беше 15 ти Март , а на секој преглед кај неа или на друго место запишуваме 21 март и бебчето не мрднало ни ден со мерките секогаш е точно до ден , а инаку со минатата докторка за ќерка ми ми го утнаа така терминот дури 3 недели , со син ми исто така , ама не сум знаела не сум се замарала па кога идев на контроли на скрининг паники леле бебево помало леле бебево поголемо за две три недели , не викам дека е точно и вака ама ако имам отприлика претстава кога била овулација ОК е да се прилагоди датата на менструацијата во насока бебчето да излегува точно во денови според тој нивни алгоритам , на крај тоа е шаблон а не секоја жена овулира според тој шаблон

На SophiaBella и Marge им се допаѓа ова.
  19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Па така треба да се модифицира, а не непотребни стресови да се прават.

На Skorpija25, naturallmess и Marge им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Аквамарис на база на сол што се тие се природни тие се дозволени во бременост