Zenski za 1 den vleguvam.vo 9 nedela, kazete mi ve molam dali e ok da imam peckanje vo leviot jajnik ddnes skoro cel den me pecka t.e me streka na momenti dolu nisko. Stavam utrogestan zosto vo 5 nedela prokrvariv i gi koristam seuste vaginaletite. Magnezium od 400mg i Vitak pregna 1×1 capsula.No me plasi bockanjeto vo jajnicite, ne se grcevi. Ve molam.pisete
Јас имав на 2 пати по ден два такво пецкање во еден јајник, по цел ден до кај 10 недела. Прашав дали е од ширење на матка, докторот рече да.
Исто и јас денес. Утре влегувам во 8 недела. Ставам утрогестан 3х200 и имам боцкање баш кај матката. Цели три дена тапа болка, и сега боцкања ама кратки. На две мин ме фаќа и одма поминува. Бев до Ремедика ми ставија прогестерон депо инекција и мирување ми рекоа. Незнам колку е нормално ова
Женски, има некоја искуство, не удрија со кола, не беше јак ударот, ама осетив болка во стомакот, може ли да биде нешто?
Ако си осетила болка оди одма на лекар. Не се плаши секако бебето е заштитено од колковите во првиот триместар но не оставај на случајност. Земи и магнезиум со б6 ако не пиеш ќе те смири...
Замена за матичната не си ја знаеш? Да видиш која е можеби подобро таму да отидеш побрзо ќе завршиш ќе гк видите на ехо ќе те провери со сонда...Не знам како е на ГАК за да не чекаш инаку да ќе те примат ако се пожалиш на болка и ако кажеш дека ти е при судар...само не знам колку би чекала
Завршив работа, се е во ред фала богу, се извадив од памет, не за мене туку за бебето. Фала ти и тебе на брзите одговори.
Јасно подобро така него да те фати паника вечер па да не знаеш што да праивш...Драго ми е дека сте добро сега дома на одмарање
Јас заборавив да ви пишам, минатата недела си слушнавме срценце, све е добро, денес влегувам во 8ма недела. Да ни е со лесно на сите
Девојки, мене ми е скрос збунувачки ова со рачунањево недели јас сум 10 +1 денес, и ми рекоа дека тоа значело 11та недела. А по апликацииве си се рачуна 10та. Кој е во право сега?
Исто сме ние, и јас тоа со неделите не го разбирам, зошто така? Ти дадоа некои додатни испитувања да правиш, или крв мокрача да ти земат сега?
Супер, ќе си споделуваме искуства. Нареднава недела треба да се јавам, за Prisca, и ако добро ја разбрав докторката брисеви и Торч. Се мислам од приската ако е сѐ ок на скринингот да не правам крв, пошо некако премногу стресно го доживувам, а и ако не дај Боже испадне висок ризик,не би ја прекинала бременоста. А, и читав дека крвта само 10% сигурност додава на скринингот. Кај тебе шо испитувања ти рекоа дека ти следат?
Па рано е за скрининг, од 12 до кај 15-16та недела најкасно, уште има време, ама ќе ми каже утре, мене ми вика др ако е се ок на скрининг нрма потреба да се прави приска, јас сум релативно млада, вика дека обично го препорачувале за над 32 години, ама не знам што е паметно, утре ќе ми каже на преглед се ваљда.
Па јас сум 29 години, и сметам дека нема потреба ако е сѐ ок на скрининг да правам приска. И мојата докторка ми рече дека остава на мене да одлучам дали ќе правам или не. Еве некој од поискусниве може да ни каже искуство.
Јас имам 28 правев да си бидам со мирна глава статистички податок е секако но веќе на жени над 32 35г им препорачуваат пренатални тестови наместо приска...Така што мерките на ехо најдобро ќе кажат но и вие како сакате и мислите. Мене мм ме запна да сме мирни еднаш се прави секако за да знаеме ако нешто да си направам пренатален...Среќа испадна како што очекувавме. На вас е..
Кога ќе правиш прв скрининг 12та недела во рок од 3 дена треба да ја направиш приската со мерките од ехо. Јас ја правев во авицена 3900 платив. На Гак е бесплатно сигурно веќе и почнале таму да прават во Март ради короната не правеа
Скринингот приватно ќе го правам, приската на ГАК, ако ја правам, ќе вифам уште еднаш со др. фала ти.