Треба матичната да ти закаже термин за на ГАК, кога ќе пуштат за септември, така без закажани џабе ќе доаѓаш.
Мајки јас сум 6+ по проверка на гин. Во првата бременост не се сеќавам да имав болки во половина но во оваа имам едвај одам .Ве боли ли Вас како си помагате во вакви ситуации?
Зависи од докторот што те води дали да правиш или не Приска сепак тоа е само статистика некои гинеколози го практикуваат некои не Иначе приската се прави со првиот скрининг
Јас сум 5 недела, денес бев на преглед баш и ми рекоа слободно може да пијам магнезиум, нема рано - касно за мг, добар е да се пие постојано.
Zdravo devojki, nova sum na forumot i mi treba vase mislenje dokolu nekoj imal slicno iskuctvo kako moeto. Bremena sum 8 nedela i 7 dena spored presmetkata na genikologot ( posledna menstruacija 19 Juni) . No imav 35 dneven ciklus i ovulacijata mi bese odprila na 19-20 den , nekade okolu 10 Juli. Spred pregledite koi sto gi imav doktorkata vika deka bebeto e dve nedeli ponazad t.e deka e nekade okolu 7 nedela na pocetok i deka ne se razviva taka kako sto trebalo i sto ocekuvala. Bebeto nedelno si ja duplira goleminata 18.08 (7.5 mm) i ima pozitivna srceva reakcija . Ve molam za vase iskustvo .
Мене првото ми беше 2 недели помало до крај, ама јас точно знам дека 2 недели покасно овулирав. Штом си знаеш дека ти се покасно овулациите мислам дека нема простор за грижа. Сепак следи со доктор за да видите дека се развива соодветно. И оваа бременост ми е една недела горе долу помало. Не знам како можат докториве вака да не вадат од памет. Како да не знаат дека има и подолги циклуси од тие фамозни 28 дена
Ti blagodaram na odgovorot SophiaBella . Problemo mi e sto jas znam deka sum edna nedela podocna ovulirav . No doktorkata me prati da ispituva hemostaza i d-dimeri. I dimerite ispadnaa 830 i mi prepisa 8 kleksani. Jas ne ja poslusav i ne gi zemav . No mi napravija panika i stres , a ovoa mi e prva bremenost.
Во врска со клексаните не можам да те советувам, но не би рекла на своја рака да не ги примаш. Подобро консултирај се со друг доктор, ако не му веруваш на моменталниот.
Vednas zakazv kaj drug genikolog i mi rece deka se e ok nema potreba od kleksani i deka e normalno bebeto da e pomalo dokolku ima pokasa ovulacija. No prvata dokotorka mi e matica uste od pred 7 godini , no nekako me razocaruva.
Па кај секој е различно, секоја бременост си е различна, нормално е да имаш болки, и во кичма и во стомак, и глава да те заболува од низок притосок, се што е во граници на нормалата е ок, ако не се смирува болката консултирај се со матичниот гинеколог, ќе ти каже што можеш да земеш против болка, или можеби ќе ти закаже преглед.
Поздрав девојки дали некој од вас имал Леукоцити во мокрачето и како постапил , докторката ми рече да пијам повече течности и да направам други испитувања за една недела
Димерите се високи али не се за паника хемостазата ако ти е скратено некое време подобро да ги примаш клексаните за да не настане поголемо згрутчување на крвта и после до компликации особено во рана бременост е добро да се има добра циткулација
баш ја најдов табелата , и јас ама 12 та недела правев д димери , мене малку над 500 ми беа , за твојава недела се малку височки и мислам дека е ОК клексаните да ги боцкаш https://mk.wikipedia.org/wiki/D-димер
Фала ти на одгвор.Почнав со магнезиум па ќе видам како ќе се смирува болката Најмногу ја имам во движење кога лежам е добро
Значи ти треба повеќе одмор, можеби, јас имав така од 6та до кај 9та недела, со магнезиум ми поминуваше и плус Б6 си пиев, и ме смируваа некако, пиј си водичка, повеќе течности, и ќе си биде, не му ја мисли.
Здраво мамички. Скоро сум 7ма недела, но денес ми се појавија вагинални болки како жежење и пецкање.. Примам утрогестан од 200мг. Ме фаќа паника.. Ваше искуство?
Како сте денес? По апликација сум 7+3 по матична 4 дена помалку Многу мачнини имам и водата ја повраќам.Почнав да пијам Антиметил таблети на база на ѓумбир имате ли искуство со тие? Тие ми помагаат да ми се среди желудникот па после накај пладне да почнам нешто да поткаснувам