Ако ти кажал докторт дека не ти треба магнезиум нема зошто да пиеш. И јас ги пиев фемибион 1 па сега веке сум 31+3 и продолжив со фемибион 2 но сега веке ми даде и магнезиум...А имав и јас отоци и грчеви но сепак докторот си знае најдобро што ти треба а што не. Иначе прочитав за миомот си пишала па да ти кажам и јас мое мислење бидејќи имав миом пред да останам бремена но самиот организам ми ги исфрли...Ич да немаш галје за тоа затоа што познавам девојка која имаше миом во текот на бременоста но тоа ништо не наштети на плодот. Со лесно да си ја истуркаш бременоста
Некои доктори имаат поинаков пристап и се можеби само претерано претпазливи. Затоа пишав дека споделувам сопствено искуство од својот доктор...верувам и дека твојот со потребното внимание ја следи твојата состојба и го избрал најдоброто за тебе.
Само да несум волку паничарка сон неме фаќа, Фалати и на тебе со лесно уште малце имаш. Само да не сум волку паничарка сон неме фаќа,Фалати и на тебе со лесно усте малце имаш.
И мене уште ми се повраќа 10 недела сум,омекнувачи,парфеми,дезодоранси да не помирисам црева истурам,мажми ме зеза вика ке виде некое смрдливче нема дезодоранс да стави. Среќа што стиковите не мирисат толку јако па тоа користам.
Оф јас да не ве депримирам ама си повраќав и секој ден маки мачев со киселини докај 18та/19та недела може и повеќе...Кај секоја е различно ама ве сфаќам како ви е.. Јас неколку пати се имав онесвестено од повраќање од што губев сила...ми помагаа лути бонбони и крекери, па пробајте ублажете со нешто и издржете Дај боже да не ве држи толку долго
Jas da vi kazam se tesam sto ne sum edinstvena na forumov sto oko ne mozam da sklopam nokje, do niedno vreme samo nekoi paranoicni misli niz glava mi se vrtat
Се ми се врти само убави работи не,се надевам ке помине кога ке бидеме во поодмината бременост.И тоа што читаме се и сешто по форумиве е многу лошо секоја трудница е различна а јас си правам филмови и на мене исто ке ми се случува и одма мешето ме боли.
Ako boli se prasuvam zasto me boli, pa ako ne me zabolelo cel den mislam zasto sega ne me boli i se taka vo krug Vecerva na primer sum so misla deka mi otekla edna limfna zlezda na vratot pa se nafurav maksimalno, se nadevam ne e nesto strasno
Девојки мир ќе се нема цела бременост . Првите 12 недели сите едвај чекаме да поминат, потоа идат нервозите за приска, после приската идат нервозите дали ќе биде се во ред на вториот орган скрининг, потоа иде стравот од предвремен...а на крај веќе не може човек ни да спие, ни да се движи и ќе си вика ајде боже побргу нека биде пораѓај не можам веќе. Секоја фаза си го носи своето. Можеби измеѓу ќе се појави некоја инфекција, бактерија, проблеми со димери...ама се е тековно и минливо. Најважно е да имате доверба во гинекологот и да останете смирени...па на сите нека ни е со лесно. слатки нервози се.
Позитивно размислувањр колку е можно повеќе ама слабо иде и тоа,мене доктпрпт ми даде канестен вагинална таблета а сегде пишива после трети месец се дава канестен а јасум 10 недела и сега побудалњв да нему се случи нешто на бебуш,се спрема веридба а јас несум воопшто заинтересирана од што мислам многу.
I mene doktorot mi rece da se mackam so Canesten bidejki imam maka so iritaciite od Crinonot, a sum citala i deka treba da izbegnuva, no smee da se koristi vo isklucitelni slucaevi, taka da ne se sekiraj, pa ne e valda lud da mu se nevidi P.s. Ti ja aplicirase?
Да ја аплицирав како не ми текна порано да процитам да прашам,ајде доверба имам бил добар доктор ми го препорачаа ама ова ме стаписа сеа.
Во четврток влегувам во 28 недела, уште ми се случува да повратам! Да не те "тешам" вака, ама и тоа има. Јади непечени бадеми, бисквитки и крекери, банани и јогурт. Помалу оброци, и од време на време ако се осетиш подуена, земи Гастро гард од аптека. Помага колку-толку!
devojki jas sum sega 13+2 minatata nedela imav infekcija i si staviv kanesten vaginalna tableta i krem doktorkata mi preporaca e sega belki si ja znae rabotata inaku jas povrakam 2-3 nekogas i 4 pati vo den i imam macnina golema nisto ne mi pomaga pozdrav i samo pozitivni misli
Of toa povrakanje.... Vo prvite 3 meseci samo od vozduh ziveev i oslabev negde 8-9 kg.Ne mozev ni da jadam ni pijam samo povrakav po celi denoj od krevet ne mozev da stanam.Me fakase strav i panika zasto se 2 pa si vikav so sto ke se hranat , eve sega sum 18 nedela i veke jadam ama samo polesna hrana i poveke pati po malce i sum popravena 2 kg . E sega da ne ve plasam seuste si znam da si povratam
devojki jas sum 10+3,denes bev da proveram krvna slika i eritrocitite mi se 3.57,a normalno e od (3.80-5.80)......drugoto mi e na granicata na normalata
Прашањево го поставив во соодветната тема но не добив одговор, Ве молам за одг иако сум офф топик во оваа тема Втор ден како ми доцни. Симптоми за добивање немав се до денот кога требаше да добијам, а вообичаено ги имам недела унапред. Дента почнаа да ме болат брадавиците и повремено стомакот, вчера и градите и многу поретко стомакот. Денес си останаа само градите и кичмата уште од тој ден али не константно како при добиено туку кога се наведнувам на пример. Ризичен однос не сум имала, иако имаме незаштитени односи.Мислење девојки? Моќно е? Искуство?
Почекај уште некој ден, можеби ти е и од стрес. Направи тест ако е негативен и уште ти касни повтори го. Нема две исти кај сите е различно, различни симптоми. Ако имаш отоци на градите и плави вени има шанси да си бремена. Со среќа