Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    И јас слушнав срценце во 7ма недела, само кај мене се слушна и на ехо преку стомак, кај секого е различно не се секирај, само оди си порано на преглед, сигурно за 1 до 2 недели најдоцна ќе си има срценце.:l:

2. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Повраќањето се влошува секој ден. 9+3 сум. Во рок од два саати повратив четири пати. Водата си ја повраќам. Почнаа и страшни главоболи од што немам веќе течности и храна во телото. Антиметил не помага. Дали постојат некои други

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Нека ти донесе некој спрајт малце отпивај јас апчиња не користев тоа ме спаси. И електролити содржи.
    Ако се влошува мораш на инфузија

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Од 11 до 14 часот 7 пати повратив, дури и малку крв приметив во тоа

5. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Поарно оди си на болница.

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Тогаш во болница. Јас истурав киселини повраќање ама крв никогаш.
    Оди подобро

7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Колку си погладна толку се влошува ситуацијата. Кога ќе станеш од спиење касни бисквита, крекер, нешто суво и полежи па стани и не пиј вода на гладно, џабе. Апчиња, лекови со јадење пиј. Јади почесто помалку. Не се прејадувај. Кога јадам посуво помалку ми се повраќа.

На dromka, CareTee, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Цело време сум на сува храна. Некогаш само леб јадам. Од готвено јадев по малку пред некој ден, а од вчера се влоши, неможам ни вода. А лекови за тероидната морам насабајле на гладно да ги пијам, и одма повраќам

9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    И јас пијам еутирокс сабајле. Малку вода колку да пројде и назад во кревет. Ако се напијам колку што ми се пие отиде апчето во шоља...а веќе 36та недела сум... Каква вода пиеш? Мене од Роса ми се лоши, да не не ти е погодена... И пробај со поладна вода

10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Тоа е многу, оди на доктор може да полежиш некој ден, и да ти ставаат инфузија, подобро за тебе и бебето, другарка моја цела бременост беше така, пиеше и реглан дури, со уште некој лек плус, пиши што си направила.

На TinaI и K7M10J им се допаѓа ова.
  11. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
        1. Здраво мајки,да ве прашам за мислење јас на13+2дена направив hcg papp a за даувн синдром и тестот ми излезе сомнителен со висок ризик 1:112 матичниот ми закажа на 1 септември на државна на ехо па после дека треба да направам амниосинтеза за да се утврди и гарантираат дека таа покажува точно и нее ризично,дека порано да имало грежки а сега на државна се профиосинисти ,сакав да направам на панорама или нифти тестот ама ако и тоа покажува сомнителен тогаш мора амниосинтеза,да потцетам дека пред три недели и имав крварење и примав 2 прогрестерон и 13 пролутекс и дабрестон секој дена и магнезиум таа ноќ кога имав крварење си оридов во болница и еден нов др ме прегледа вагинално со некои метал и многу буцкаше и многу ме повреди и си реков со себе којзнае детето нема да биде добро да не го повредил и еве овој тестот ми излезе сомнителен ве молам сите за одговор од колку до колку за синдром е ризичен мојот 1:112 и дали некој има ист с

12. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Вода некогаш Ладна, некогаш од чешма. Денес еве од 11 саат до сега 11 пати повратив. И грлото како да ми е искинато. При крај на повраќање како крв исплукувам. Сега планирам до Ремедика да идам па ќе видиме

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Те гледале со спекулм веројатно. Ништо страшно не е не може детето да го повреди. Тоа не е причина за тој резултат што си го добила. Штом приска ти дала повисок ризик сама треба да одлучиш дали пренатален дали амнио ...

14. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    И да одиш, мора да примиш нешто за рехидратација...

15. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    A moze testot da pokaze lazen pa amniocintezata da izleze se vo red I dali nekoj znae vo koj den se pravi toa posto mene mi rekoa so vo vtornik

16. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Девојки матичната ми рече да одам на инфузија. Отидов до Ремедика ама не давале инфузии без корона тест. Докторот ми даде Зитрон апчиња да сум пиела, (во упатството пишува дека после хемотерапија и операција ги давале) и ѓумбир капки некои. Инаку продолжувам со повраќање. 13 то по ред. И вода да сум пиела лажичка по лажичка. Фала ви на сите за советите. Секое добро

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Оди на државно ќе те примат не е добро да дехидрираш ќе ти пуштат таму инфузија.

На TinaI, BabyD0ll и K7M10J им се допаѓа ова.
  18. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Да, сега тоа мислев. Страв ми е тие зитронот да ги пијам. Ќе одам до државна

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.243
    Допаѓања:
    19.027
    Ако и таму не те примат оди во систина пробај.
    Они бараат во државна урина тест и ++кетони така ми објаснуваше матичната. Тоа 2 плуса е дехидрација за инфузија. И тие се таму луди малце во државна

20. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Бев до државна. Ми дадоа инфузии за дома имам кој да ги става. Сакаа да ме остават, ептен дехидрирана. +++ Кетони. Улкодин, реглан и б6 со физиолошки раствор. 6 дена насабајле и навечер

На dromka, K7M10J, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.