Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Честитки и со лесно, многу ми е мило. :hug:

На IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  2. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Здраво мајки според апликацијата сум 7ма недела и денес така исцедокот ми е помешан со кафеава боја, пијам дабростон два пати на ден исто кога бев на контрола за потврда на бремеността некаде околу 5/6 недела и два дена по ред само еднаш во денот значи на првото одење во вц и забришување имав таков исцедок помешан со кафеава боја му кажав и ме боцнаа таму и ми препиша дабростон е сега мисла ми е дали треба пак да го известам докторот или ? До следниот преглед имам уште недела дена:(

3. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    и уште ова дали има некој друг само со овие симптоми до сега само чуствувам замор, низок притисок, отечени гради.... со првата бременост поинаку беше па затоа ми е чудно

4. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    И мене ми се случи истото, денес ме боцнаа втор пат прогестерон и ми кажа строго мирување и лежење..
    Инаку во врска со симптоми и мене ми се скрос различни од првата бременост, многу повеќе ми се гади од се, омалаксано се чувствувам и имам болки во јајниците.. Докторот ми рече само мирување, бебе е ок..

На LivingGlam, thelittle17 и Turna им се допаѓа ова.
  5. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    И јас сум иста. Еднаш примив инекција и сега пијам дабростон два пати на ден. Кога ја примив инекцијата на преглед беше се ок и докторот рече дека не е страшно и според него ако има некоја стара крв подобро да се исчисти за да не му смета нешто на плодот. Уште сум со страв, а немам ни многу симптоми освен отечени гради и што сум многу уморна по цел ден и ми се спие до утре точно 8 недели, прва бременост ми е но не можам уште убаво да се израдувам. последните неколку денови скоро и да немам кафеав исцедок. За некој ден два ќе одам пак на преглед да видам како ќе е докторот со смени па се надевам ќе слушнам убави вести за малку да се релаксирам. Мене ми кажа ако немам зголемен исцедок да продолжам само со апчињата, можеби треба да го известиш за ако е потребно да те боцнат пак. Ти посакувам лесни следни 7-8 месеци :hug::hug:

На Turna и thelittle17 им се допаѓа ова.
  6. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    @srcula благодарам мила и тебе со лесно да ти е до крај. Мене втора бременост ми е . Е сега немам обилен кафеав исцедок но колку да те заплаши го имав и еве денес немам ич , иначе исто премногу уморна,омалаксана ми се спие навечер некогаш неможам место да си најдам за спиење де од една де од друга страна , повраќање киселини немам а со првото имав . Па ајде да мислиме само на добро и добро да биде се (fingers) и јас од денес 8 недела, но до прегледот имам уште многу :( барем мене така ми се чини.

На srcula му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.834
    Здраво девојки само да ве поздравам... Јас сум денес според последна менструација 5+6 денес имам закажано на гинеколог.Се надевам дека ќе слушнам срце и имам многу срав заради тоа што пред 5 месеци имав миссед баш на ова недела. Причината се доведува до повеќе фактори
    Уреоплазма,лекарства тешки кетонали итн.. спермограм патолошки 90%
    Сега патолошките се на 80% матичната ми даде зелено светло уреоплазмата е излечена лекарства никакви
    јас сум надвор од мк ми кажаа овде дека не правеле никакви испитувања освен скрининг незнам дали да си побарам сама за уреоплазма?

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Здраво девојки, имам некој болки во долниот дел од стомахот, особено кај десната страна, инаку сум 7+3.
    Дали да одам кај матичната или е нормално? Споделете искуства ?

9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.407
    Допаѓања:
    77.695
    Зависи колкава е болката, иначе нормално е да осетиш некогаш болка. Се менува телото...

10. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Здраво, дали веќе пиете магнезим и од кога?

11. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    88
    Jas piam magnezium od 375mg 2pati na den na 12casa sega sum 15nedela I pocnav od 11nedela

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Јас со магнезиум почнав уште пред да останам трудна, а во претходната бременост кога останав трудна па се до крај.

На thelittle17 и Turna им се допаѓа ова.
  13. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Па ако тоа ти даде спокој и мир испитај си ако можеш. Честитки и со лесно :f:

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Ви благодарам за една недела сум на преглед се надевам ќе ми даде и мене да пијам, таа недела би требало 9 недела според апликацијата од тел да бидам, а на прегледотот кога бев тој таму помалку една недела или некој ден незнам точно па да видиме овој пат што ќе каже иначе пијам фемибион1 и дабростон два пати на ден

15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Јас пијам уште пред да останам трудна, и си продолжив, немаш штета од магнезиумот, дури и ги ублажува грчевите.

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Повторно јас, додека примав инфузии ми се намали повраќањето на два трипати. Кога завршив пак по старо, вчера 11 пати. Капка вода одма ја повраќам, а не пак јадењето. Гладна и жедна. Според вас каде е најдобро државна или Чаир, ако продолжи ова ќе морам да останам во болница

17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.834
    ти благодарам не ми рече да испитам не му ни реков искрено
    по големина е 4н5д се надевам до крај ќе помине како што треба

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.594
    Во ниеден период од денот не ти се смирува? Јас откако ќе станам до 18 часот и вода и воздух се повраќам , умрена сум за вода.
    Ама после 6/7 не повраќам, ми се гади да нон стоп, ама не повраќам, и ќе изедам едно јаболко со сила, пола кришка леб евентуално и толку.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TinaI

TinaI Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    145
    Од како ќе станам одма повраќам додека да заспијам, ништо не прима стомак, ни овошје, ни леб,ништо. Мокрача веќе кафеава ми е немам ни што да мокрам

20. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.407
    Допаѓања:
    77.695
    На почетокот и јас бев така, повраќав од се. Пробав прво овошје да јадам, нешо со лепче и накрај спасот ми беше млеко со бисквити. Кој ќе станев од спиење одма млеко со бисквити и после тоа малце легнував онака 5 мин да не се движам и ми помогаше.

На TinaI му/ѝ се допаѓа ова.