Да опушти се, од оваа гледна точка колку поголема бета во рана бременост мислам толку подобро е плус на докторот од систина му пишав одма на вибер за да знам што да пијам и ја кажав вредноста на бетата на 18 ден по овулација не рече ништо само ми честита исто и матичната, без врска само паничиме
Ме боли глава не подносливо, не можам веќе да трпам 3 саати не прекинато, се пробав да се напијам, кока кола, лимон, солено, благо, кисела вода, краставица, не знам што не, ама пукнав, ме мава во слепоочницата десна, како со чекан, не можам да ја поднесам! Ме фаќа нервоза, што да земам да ми помогне, некој совет, нешто?
Zdravo devojti mi treba pomos nastinav i imam bolka vo grloto i nosot mi e zatnat sto bi mi pomognalo
Солен раствор за носот, гаргари со растворена сода бикарбона во вода и со 1% јод (наменет за орална употреба).
Можеш парацетамол. Дали земаш магнезиум? Јас имав многу главоболки на почетокот, откако почнав да земам магнезиум ниту еднаш не ме има фатено главата, ама и се пазам. Не се заморувам многу, не седам на сонце многу и на сабајле пијам кафе.
Пијам магнезиум уште пред бременост, и сега секој ден го пијам, неподносливо беше ова денес, не знам како ми помина искрено, што све не пробав да изедам и испијам, не се напив апче, ми беше страв, ама следен пат дефинитивно ќе пијам парацетамол, до сега таква болка во глава не сум имала, не знам што ќе правам акоме фати пак.. ужас.
Не плаши се, подобро да не земаш ама и во екстреми случаи можеш парацетамол, јас земав на почетокот. Него, каков магнезиум земаш? Пробај да пиеш многу вода и да спиеш доволно. Одмарај повеќе.
Спијам доволно, што знам, можеби малце испив денеска, ама во глобала гледам да пијам побеќе течности, не знам што стана.. Овој магнезиум го пијам, по еднаш дневно, некогаш и два пари ако имам грчеви.
Zdravo denes vlegov vo 9ta nedela od bremenosta i mnogu mi e loso sabajle imam macnini povrakam kiselini po cel den i vecer isto povrakanje apetit voopsto nemam ginekologov mi gi dade Navitac za povrakanje na baza na gjumbir no stom se napijam odma povrakam i neznam sto da zemam za jadenje jadam cips leb retko so sirence i tolku.
На сите ни е исто, се надевам што поскоро ќе заврши. Јас веќе во 11та влегов и така со недели нит јадам нит ништо... Не ни преостанува ништо, џабе и апчиња,џабе се
Исто, 11та недела, мислам и дека полошо ми станува, уште од 6та недела едвај ја чекам 11та,12та со надеж дека повраќањето ќе биде завршено ама ете уште ништо, бетер е, ништо не ми помага.... само чекам ден да помине
Еве ме и мене 2 дена сум катастрофа неможам да каснам залак мислам ... касни поврати и така во круг ..... се плашев да не не е како што треба заради миссед што имав ама сега дефинитивно се е во ред хаха
Дали сте депилирале раце со Вит крема? Не знам дали е паметно да издепилирам барем раце со кремата, секој различни мислења ми дава, некој совет?
Зошто такви хемикалии да мачкаш и да дишеш сега? Подобро избричи ги рацете ако веќе не сакаш права депилација. Нема голема разлика од брич и крема.