Кога слушнавте срценце кај бебушка јас сум утре на срцева акција . Бремена сум 7 недела и 4 дена. Кога отидов на прв преглед за бременост кај мојата матична не го виде плодот а бев 5 недела и 2 дена и испитав бтхцг беше 1133 и другиот ден отидов кај друга докторка ја виде точката.. Ова ми е втора бременост а со првото детенце не се замарав волку многу и сега ме фака страв дали ке се слушне срценцето се надевам ке биде се во ред ...
Јас на 7 и нешто на абдоменално ехо ми го пуштија. На 5та недела вагинално ме гледаше и тогаш виде срцева акција ама ми рече ова не се слуша ако пуштам звук твоето ќе го чуеш
Zdravo mamicki, nova sum ovde, pa imam edno prasanje. Vo 6ta nedela sum od bremenost,veke 2ri den imam nepodnoslivi bolki stomakot, vo predelot na zeludnikot. Imate li iskustva i sto mozam da se napijam, probav samo so caj od nane no nisto..
Па на своја рака ништо не можеш да се напиеш, најдобро прашај си го матичниот гинеколог, па ќе ти каже најубаво, чим си пиела чај и не ти помогнал, не знам друго што можеш на своја рака..
Апдејт од мене. Сѐ е во ред со беба, слушнав срцева акција. Според последна менструација денес сум 6+6,ама според мерките 6+1 и докторот рече веројатно затоа не можевме да слушниме срце, покасно си зачната. Да знаете сите што се секирате како мене.
Леле девојки имам прашање едно некој вика штетно е некој дека не е и стварно незнам како е а јас успана ии.. Дали кога се тегниме после спиење можи да наштетиме на бебе или не?
Ти благодарам женска ... Можеби е глупаво прашањето ама сите нешто кажуваат и незнам како е и што е ...
Мене после трансфер ми рекоа не лежи на стомак и од тогаш ми е шубе се мачам се на грб или на страна спијам. Предтоа само на стомак бев. Гледам пишувате не е проблем ама штознам од пусти страв не се вртам
Утре сум на второ ехо сега треба да слушнеме срценце 7ма недела точно со Господ напред утре да помини се како што треба малце сум уплашена поради тоа што имав миссед 6нед и некој ден и мислам кога ќе го слушнам камен од срце ќе ми падне... Морав да пишам да споделам аи да ми олесни малце
Ке биде се добро ќе слушнеш опуштисе малце немисли на тоа што се случило претходно.И јас сум со еден спонтан претходно па после тоа за месец ипол останав пак и еве сега се си е супер за недела дена влегувам во 6 месец меѓутоа гледам цело време да сум позитивна многу малце сум под стрес.Само опуштисе и уживај во бременоста и ќе видиш дека се ќе биде добро.
Со лесно да ти е до крај .... Мислам утре ќе се доопуштам и до крај нема повеќе на лошо да мислам ти благодарам девојко гали мешко и уживај