Исто и јас бев со болки ама од магнезиум ми минеше.Со првото немав.Сега и половината ме болеше Бабицата ми рече знаело телото оти сум повозрасна затоа потешка ми била бременоста
И јас имав болки се до 10та недела некаде, цело време одев на гнеколог плус и кај специјалист бев, се беше океј, магнезиум пиев и увин чај, у случај да си плус настината или да имаш благо воспаление. Многу течности ми помагаа мене, инаку ќе помине за некој ден, не се плаши.
Истата сум и јас на 28 години Една познаничка на 45 год имаше супер лесна бременост. Така да годините не секогаш се пресудни за тоа каква бременост ќе имаш.
Да мене вчера, легната бев, и кивнав и буквално ме пресече доле кај јајникот и офнав дури силно. Сега кога кивам се свиткувам, или нос кога дувам.
Мајки јас сум бремена 8ма недела. Синоќа бев во зачадена просторија некое време и добив силна главоболка. За скоро си легнав да спијам и еве ме сега, наместо смирена, уште поинтензивна е. Да се напијам парацетамол смеам, така? Или има некоја алтернатива за да не пијам ништо? Вчера ми се случи тоа и свеста ми се одзеде, мислев дека некој со нож ме прободи во јајниците.
Пробај измасирај се кај вратот со некоја крема, испиј лимун цеден и стави ладна облога. Иако можеш да се напиеш апче јас лично избегавам да пијам.
Свари си турско кафе и процеди малку лимон во него, легни да одмориш во затемнета просторија и ако не ти помине од ова, напиј се парацетамол.
Ќе пробам со кафето и со лимонот и лимонада еве си правам сега. А во затемнета просторија спиев 12ч и се разбудив со уште поинтензивна главоболка.
Jas od petokot vecerta samo paracetamoli pijam, strasen metereopat sum. Ne se panici moze da e vremeto ne zacadenosta. Paracetamol mozes po 3-4 vo denot mene taka mi rece doktorot
Исто, втора бременост кај е ме чеша околу стомак, па и како ме голицка цело време... Па и болки почесто си имам и се стресирам. Едвај чекам на доктор да идам да го видиме бебулето п.с. Не пуштаат мажи на контрола, така?
Девојки сакам да прашам ме интересира во понеделник сум на гинеколог тогаш веќе ке сум 11 недела и гинекологот ми рече ќе прави скрининг да види за рбетниот столб,ме интересира дали е тоа ехо преглед или како? Навистина сум како не информирана а ми е глупаво да го препрашувам знам за скрининг кој се прави подоцна во второ тромесечие но за ова не ми е јасно.
Ехо преглед е и се прави преку стомак. Ама 11та недела е доста помало, па може да биде и вагинално. Јас на пр. бев средина на 13та и беше преку стомак.
Жени бев на гинеколог и некаде 6 недела сум по мене, таму покажа 5+3 и немаше срцева акција. Матичната ми презакажа за следен петок ама јас многу се исплашив, дали се е во ред... Ништо не кажа, ќе видиме рече на следна контрола ама стварно незнам како ќе издржам. Имала ли некоја слична ситуација? Многу се исплашив.
Не се плаши покасно си зачната Јас бев на 6 та недела и уште немаше срцева реакција .. сега сум 9 та и некој ден ке закажам термин за да одам
Не се плаши, сигурно ќе има срцева акција, некогаш дури и до крај на 7ма нема ако си имала покасна овулација. @minne992 јас и ти сме 3 дена разлика како шо гледам у термини, нели ти треба да си сега 10та недела и некој ден?
24 ти јули последна менс ми беше Докторката ми рече некаде крај на април ми е термин По мој рачун излегува 9 та недела Незнам