Kaj mene vo 8.5 nedela se slusna srcevata reakcija, no jas sum 2 nedeli razlika spored posledna M i Uzv poradi zadocneta ovulacija.....
денес ми е ужасно ми кажа дека нема напредок и нема срцева акциа па ке мора да се чисти кажете ми дали некоj знае нешто за ова некое искуство нешто колку тоа е болно колку трае колку кошта и што знам jас се извинувам ако ве вознемирив амам мислам дека ке имате барем некоjсовет
Жал ми е, неκои ρаботи неможеме да ги биρаме ни смениме, би било убаво да почеκаш до 8-9 недела за сρцева аκција бидејќи κај неκои бебиња поκасно се јавува освен аκо не κρваρиш и доκолκу нема ниκаκов напρедоκ бебето тогаш ќе тρеба да ти напρават κиρетажа т.е. да те исчистат. За болно- ќе ти стават целосна анестезија нема да осетиш ништо, а за цена јас κога ги изгубив близначињата лани κиρетажата ја пρавев на пρиватно платив 10.000 денаρи за пρегледот и за хиρуρшκиот зафат, ама на ГАΚ сигуρно е многу ефтино незнам аκо има неκој исκуство неκа κаже. Поздρав и ти посаκувам што побρзо да се изρадувате со ново бебенце
Многу ми е жал, и јас имав стρашни болκи и гρчеви бидејќи телото саκаше да ми ги отфρли бебињата умρеа внатρе и многу обилно κρваρев Не се плаши за κиρетажата, тоа моρа да го поминеш, нема да осетиш болκа од анестезијата. Психичκата болκа за изгубеното е поголема во сеκој случај :\ Ајде што посκоρо ново бебенце да си дочеκате, те гушκам
Мила јас ги земав резлутатите и одма отидов кај матичниот и ми кажа дека сее во ред со мерките и на брисевите нема ништо ,бидејки на урина ми покажа дека имам бактерија правев уринокултура и нема ништо.Сега ти си на ред со убави вести.
@monik55 super duso,cestitki,ti zakaza naredna kontrola ili rano e uste..........moite rezultati do 10juli najkasno treba da stasat do togas ke si cekame,pozz
@monik55 i @podravka epten sum srekna samo sto mi zvonija od ordinacijata, mi stignal rezultatot od priska 1-so nizok rizik bil,doktorot rece ne ni dovagaj da se maltretiras toa e dobar rezultat,se ti e normalno.Taka- mesinja od utre se selime vo 2ro tromesecie......... @monik55 da mila i mene mi kaza doktorot naredna kontrola za 1 mesec,do togas neznam dali ke izdrzam da ne otidam,sakam da go doznaam polot na bebeto
Mnogu se izraduvav mila kako sa sebe sega ni ostanuva da uzivame i napreduvame,i jas nemozam da izdrzam no ke vidime sakame da odime go remedika na eho tamu najtocno ke ni kazat pa ke vidime,inace jasum polna so energija del den sum navaka nataka ko da nesum trudna se opustiv malce od rezlutatite vcera.Da te prasam 4 mesec e od 13 nedela ili 14 nedela?bidejki sekade pisuva deka pocnuva od 14.
@monik55 jas se vodam po ovoj kalendar na bremenosta http://acibademsistinababy.mk/index.php/bremenost-po-nedeli/10-bremenost/204-prv-trimestar pa sega dali e tocno ili ne-neznam ,veruvam deka e validen ovoj na sistina ,nekoj drug ako znae neka ni pise ........pozz i do tebe,
Да точен е тој календар, а еве јас и по оваа сликичка си се водев, само што ја пуштив сега и во труднички муабети Значи со полна 13 г.н или почеток на 14 г.н влегуваш во 4 месец или второ тромесечие...Со лесно на сите мешиња
@Maceto123 ............znaci nie sega sme 4ti mesec taka? nie so @monik55 od utre sme 13+1 toa e polna 13 nedela,najrizicniot period go minavme uspesno vi posakuvam na site taka da vi bide.Pozz
Да така е мила, сега на шетање и уживање во најубавото второ тромесечие и ако одите на одморче и за нас да се избањате еднаш
Utrovo koga stanuvav osetiv kako nesto da mi protece i vidov deka gakite mi bea mokri kako da sum se podmocala, no ne bese urina tuku bezbojna tecnost. Dali e ova normalno, se isplasiv da ne stanuva zbor za plodovata voda. Inaku sum vo 11 ned od bremenosta.
Ти одговорија на истово и во труднички муабети. Неможе да ти тече плодова вода во 11 недела од бременоста, може само да прокрвариш-недај боже. Нормално е да имаш зголемен исцедок во бременоста, не е ништо страшно. Некои жени го немаат ама некои го имаат и е нешто сосем нормално и може да го имаш цела бременост.
Fala na odgovorot, sakav da slusnam poveke mislenja, prva bremenost mi e nemam iskustvo i poznavanje od ovaa oblast
Ne grizi se jas sum 13 nedela i non stop sum mokra dole samo gaki menjam normalno e ne nisto strasno...