Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.833
    Ич да не ти биди шубе нормални болки се тие уживај гали си мешенце и само позитивно :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    На KittyCat:) и ivance.. им се допаѓа ова.
  3. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Тоа е последица на хормонските промени, незнам дали ми помина само или можеш и ти да пробаш, ставав две три вечери на местото од оние проѕирните кесички за замрзнување и одозгора крпче да ми го загрее местото.

4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    Ќе видам сега докторката што ќе каже. Не ми е до толку, се издржува. Еве моментално воопшто не ме боли. Ќе ја прашам што да правам во случај пак да осетам болка. Фала ти како и да е. :sun:

На Solen☀ и IRBBB им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    Девојки пак јас. :$ Се слушнав со докторката, ми кажа да пијам само Фолна, метилирана ли прашав рече да да. А за други витамини ми вика не мораш уште сега многу е рано. Два пати ја прашав, абе вика ако сакаш земи ама не е морално, уште е многу мало и не му требаат.

Е сега мене ми е шубе малце да не пијам витамини, сакам да си земам. Што мислите вие? Ај препорачајте ми некои што немаат фолна во состав пошто ќе земам метилирана посебно.

6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Пребарував и јас таква комбинација, но докторката ми одобри и фемибион и метилирана заедно да пијам. Ги пијам цела бременост така, велат нема штета...

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    А колкава доза фолна има во Фемибион и каква метилирана пиеш?

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Во фемибион има 200микрограми фолна + 200 микрограми метилирана, а плус пијам на Now метилирана од 1000 микрограми.

Едит: да додадам, не сум со мутација, т.е. немам испитано. Заради претходна историја на бременост со плод со аномалија пијам вака, ма да ми рекоа и не морам, но ајде земав од пусти страв. После на секоја контрола прашував дали да пијам уште метилфолат, ми викаа пиј го нема штета.

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    И јас не сум со мутација, то ест немам испитано. Метилирана пијам по препорака на гинекологот, дека подобро се апсорбира. Која цена е Фемибионот?

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Мислам дека фемибион 1 беше околу 800 денари. Двојката е поскапа.

11. Timeless

Timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    339
    Не мораш да земаш дополнителни витамини освен фолна или метилфосфат како ќе ти каже гинекологот. Подоцна кога ќе почниш со проверка на крвна слика, на основа на резултатите ќе ти дадат витамини ако имаш дефицит. Јас сум 19 недела и освен фолна засега сеуште не примам никакви витамини.
    Пред да останам бремена мислев дај да земам и мутивитамини (на своја рака со подршка на другарка фармацефт) и добивав нагони на повраќање (бидејќи очигледно не биле потребни). Така што моја препорака - само на база на крвна слика нека ти биде проценето колку и што треба да земеш.

На dromka, Bella_Stella и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  12. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Јас пред да останам бремена пиев Фолна одделно и плус Премама неколку месеци.
    И сега сум 13та недела, уште така си ги пијам, нема лошо ми рекоа двајца гинеколози.

13. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Здраво мамички :hai: Јас ви доаѓам заедно со @Bella_Stella од поддршка. Бела ми е кломифенска другарка, во исти ден почнавме со кломифен и еве двете сме трудници сега. Последна менструација ми беше 11ти Септември. На 6ти (НЕ)требаше да добијам. На 7ми правев тест Self Clear, две цртички имаше. После бев кај матичната правев бета од крв и се потврди. Значи сега сум 4та недела од прилика. Во четврток неделава сум на ехо. Одвај чекам да го видам бебуш, што сега е само топче клетки.

Иначе мене матичната ми кажа да пијам метилирана фолна на ABO PHARM (слика во спојлер), магнезиум директ и аспирин на 2 дена. Немам испитувано генски мутации. Сега за сега само тоа, за понатаму ќе видиме. Исто ми кажа да немаме секс до прегледов, да бидиме како ќе се одвива бременоста прво па после ќе ни даде зелено светло.

Јас сега за сега немам некои симптоми. Само од време на време осеќам како боцкање во јајниците. И вчера и денес имам мачнина, не ми се повраќа ама баш така бљунтаво ми е.

На lilo, Krofna*, mamaJana и 9 други им се допаѓа ова.
  14. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    3.779
    Браво девојки, ептен не има со кломифен годинава исто како мене сте и вие.:inlove:

Инаку за односи и јас не би ризикувала барем првиве три месеци, мене најмногу ми беше страв од инфекции и бактерии. Почекајте зелено светло од гинеколог. За мачнини мислам после 6/7 недела ми почнаа мене.

Да си имате најлесна бременост.:l:

На Broki5, ivance.., Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  15. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.659
    И јас земам метилирана фолна 400 мцг плус премама, мислам дека имаат подобар состав од фемибионот.
    Во плодност, д-р Сотир, за разлика од матичната ми рече исто како и докторката на @Bella_Stella. Мораш да земаш фолна, сѐ друго е беспотребно. Ако ти се фрлаат пари, земај.
    Матичната ми препорача фемибион, но во консултација со другарка фармацевт се одлучив за премамата. И мене ми беше некако во мисла да не земам ништо, затоа и ги земам.
    Во аптеките на бети се околу 780 денари, во зегин околу 700. Минатата недела во зегин имаше и гратиси, со едно пакетче премама ми дадоа гратис 10 таблети и 10 капсули.

@kostovaivana со лесно уште еднаш мила. :f: :l:
    За односите исто д-р Сотир ми рече да си имаш односи и да си правиш сѐ исто како што си правеше досега (јадење, пиење, односи, депилација, фарбање, правење нокти). Ама искрено мене ми е во мисла, а и не чувствувам потреба. Барем засега. :wasntme:

На CareTee, Bella_Stella и kostovaivana им се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    8.839
    Која метилирана ја земаш? Јас кога барав немаше од 400, само од 1000 имаше :^)

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.659
    Од солгар, американска фирма.
    51U0uoOUFQL._AC_SY679_.jpg

На Lovebug01 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    И јас како тебе ќе направам, Пре Мама + Метилирана од 400 мцг. Која цена е оваа на Солгар?

На CareTee и IRBBB им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.659
    Минатата недела земав од зегин, двете заедно (премама+метилирана) беа 1361 денар.

На Meckicja, CareTee и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.666
    Допаѓања:
    21.331
    Ууу па прилично се поефтини од овие што ги пиев јас на Now, 1600 и нешто беше пакување од 100 апчиња. Фала ти многу мила, ќе ги побарам. :*

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.