Сликата ја симнав од интернет, инаку 50 има внатре. Барем во пакувањата што јас ги зедов, немам прашано дали има поголемо паковање.
Здраво девојки ве молам за искуство секако ќе одам на преглед ама сега сум многу загрижена цела се тресам. Бремена сум 8ма недела од вчера имам како болки грчеви долу во стомакот и сега кога станав сеуште имам и надолу по ногата . Многу сум исплашена
Да ве известам Скрининг помина супер бебе е супер ептен активно на ехо не можеше докторката сликче да направи.Прстето палецот во устето го стави па го изваде па ножината горе па долу и на крај ми даде сликче со рачината на горе ептен сум среќна си ја кладов да си ја гледам секоја секунда. Иначе имав како гасови во стомакот и се исплашив ама се случува по 4 дена да не појдам во вц а вчера баш си појдов а и под ребрата болка имав незнам од што можи да е Дали може да е од луто малце што каснав ама еве маалце и денес имам како гасови а не јадев ич...совет мислење?
Koga e najdobro da se napravi prva kontrola i prv ultrazvuk? Sakam da odam na 6 nedeli i 2 dena. Dali e rano?
Мислам дека не, ама нека кажат поискусните. Јас по мои пресметки сум 4+, а докторката ми кажа за две недели од сега на преглед.
Јас на прва контрола бев на 5+3 и само ми потврди бременост,иако плодот беше мн мал за да се види. Потоа на 7+ бев и имаше срцева акција.
Жени прокрварев светло црвена крв, не знам дали е од кандидата бидејќи фатив од кога ми направи матичната пап шред 2 недели или е од бебе нешто. 9 недела сум многу ми е страв. Го чекам мм да ме носи во Систина, таму какви се процедурите знае некој?
Не знам да ти одговорам на прашањето, само сакам да ти кажам да не паничиш, сѐ ќе биде во ред. Во добри раце ќе си.
Не е рано можеш да одиш меѓутоа доколку не се слушне срцева реакција на тој преглед не се секирај некогаш и после 7 недела се слуша срцева реакција ако е покасно зачнато